Fostul sef al ANAF Serban Pop a incercat sa obtina sprijin de la directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, pentru a fi mentinut in functie, solicitand, totodata, promovarea "imaginii si activitatii sportive derulate de concubina sa", Irina Deleanu, fosta campioana la gimnastica ritmica, prin intermediului trustului Intact, [potrivit referatului procurorilor DNA in dosarul de santaj RCS&RDS.

Serban Pop, in 2008Foto: AGERPRES

Procurorii DNA il acuza pe Serban Pop, in baza probelor administrate, ca i-a dat lui Sorin Alexandrescu un contract semnat intre RCS&RDS si SC Bodu SRL, firma fiului lui Mitica Dragomir, si care ar fi constituit punctul de plecare al acestui dosar de santaj in care mai sunt pusi sub acuzare, alaturi de cei doi, Dan Voiculescu si fiica sa Camelia.

"Astfel, sunt relevante probele din care rezulta ca, in contextul demiterii de la conducerea A.N.A.F., invinuitul POP Serban a apelat la ajutorul inculpatului ALEXANDRESCU George-Sorin, pentru mentinerea sa in functie. Si de asemenea ca, inv. POP Serban a solicitat si promovarea, prin intermediul trustului de presa INTACT MEDIA, a imaginii si activitatii sportive derulate de concubina sa, DELEANU Irina, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica", se arata in referatul procurorilor.

Procurorii afirma ca, in perioada martie - mai 2013, Serban Pop s-a intalnit frecvent cu Sorin Alexandrescu, fie in biroul sau de la ANAF, fie la sediul Grivco SA, iar "probele administrate in cauza au condus la concluzia ca relatia infractionala dintre ... (cei doi) s-a realizat pe fondul presiunilor mediatice intreprinse impotriva fostului presedinte A.N.A.F., legate de schimbarea din functia de presedinte al A.N.A.F".

Mentionam ca Serban Pop a fost numit sef al ANAF in aprilie 2012 de catre premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Incepand cu data de 09.04.2013, invinuitul POP Serban i-a semnalat directorului ANTENA GROUP ca este posibil sa fie destituit si i-a reiterat solicitarea de a discuta cu un anumit domn fara a preciza identitatea acestuia care sa il sustina la nivelul A.N.A.F., lasand sa se inteleaga ca respectivii au mai abordat acest subiect anterior context in care ALEXANDRESCU George-Sorin si-a luat angajamentul sa il sprijine", precizeaza procurorii.

La acea data, Sorin Alexandrescu "l-a asigurat pe invinuitul POP Serban ca a discutat speta cu persoana in referire, urmand a relua subiectul dupa revenirea sa in tara (la momentul mentionat aflandu-se in Franta), respectiv in 10.04.2013 (data la care s-au si intalnit)".

"Ulterior, in data de 11.04.2013, invinuitul POP Serban i-a solicitat inculpatului ALEXANDRESCU George-Sorin sa intermedieze legatura intre DELEANU Irina si o persoana care se ocupa de organizarea Cupei internationale la gimnastica ritmica, ce urma sa se desfasoare in data de 27.04.2013. In acest context, cel dintai i-a amintit sefului ANTENA GROUP ca i-a cerut sa il anunte cu privire la acest aspect cu o saptamana inainte de inceperea concursului pentru a avea timpul necesar intermedierii legaturii, fapt acceptat de ALEXANDRESCU George-Sorin.

In aceeasi zi, 11.04.2013, invinuitul POP Serban i-a transmis inculpatului ALEXANDRESCU George-Sorin ca raspunsul la intrebarea sa este unul pozitiv, sens in care au stabilit o intrevedere in care sa abordeze pe larg aceste aspecte", se mai arata in acest referat.

"Practic, in schimbul serviciilor solicitate inculpatului ALEXANDRESCU George-Sorin de catre invinuitul POP Serban, legate de situatia sa profesionala dar si de sprijinirea preocuparilor sportive ale concubinei sale, pe care primul avea posibilitatea sa i le ofere, inclusiv prin intermediul trustului de presa, invinuitul POP Serban i-a furnizat informatii confidentiale din interiorul A.N.A.F., pe care inculpatul le-a folosit pentru santajarea numitului Bendei Ioan", concluzioneaza procurorii DNA.