Premierul Victor Ponta s-a plans luni ca este dificil de gasit firme care sa se ocupe de deszapezire, dupa ce aceste societati au fost "tocate" si de presa, si de guvern.

Seful executivului le-a carut luni membrilor unui comandament pentru situatii de urgenta sa inceapa pregatirile pentru iarna, dar a precizat ca in unele zone ale tarii este dificil de gasit firme care sa accepte sa se ocupe de deszapezire, si criticate de presa, si "cu bani putini".

"Sunt zone unde nu s-au incheiat contractele, atat i-am tocat, si noi si presa, pe cei cu deszapezirea incat au plecat, nu mai vor sa deszapezeasca, si cu bani putin, si toata ziua injurati, nu mai gasim clienti", a spus primul ministru.

Pe de alta parte, el s-a declarat nemultumit de solicitarile unor primari care cer bani pentru incalzirea in perioada iernii.

Exista "ideea ca primarul plange la guvern si vine guvernul si dam bani - nu prea avem de unde", in conditiile in care trebuie sa aloce bani si pentru scoli, si pentru spitale, politie sau situatiile de urgenta.

"Tipa toti ca am marit taxele, nu am marit nicio taxa", si daca nu s-au majorat taxele este dificil de acordat sume suplimentare, a adaugat acesta.