Aproximativ 150 de persoane care protestau la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului au blocat Calea 13 Septembrie, dupa ce judecatorii constitutionali au decis ca legea privind cainii fara stapan este constitutionala, fiind astfel permisa si eutanasierea, transmite Mediafax.

Protest fata de eutanasierea cainilor comunitari Foto: HotNews / DP

Dupa aflarea deciziei Curtii Constitutionale, manifestantii, care se opun eutanasierii, au inceput sa scandeze "Romania nu uita, asta este crima ta!" si au blocat circulatia inaintand pe Calea 13 Septembrie catre intrarea in Palatul Parlamentului. Unii protstatari s-au si intins pe carosabil, iar circulatia a fost blocata pe ambele sensuri, politistii rutieri intervenind pentru redirectionarea circulatiei.

Manifestantii scandeaza: "CCR sunt criminalii", "USL, PDL aceeasi mizerie", "Dati-va demisia", "Nu plecam pana nu-i salvam" si "Sa aveti soarta lor, soarta maidanezilor".

De asemnea, la aflarea deciziei Curtii Constitutionale, unei protestatare i s-a facut rau, iar majoritatea celor din primul rand erau cu ochii in lacrimi si spuneau ca se vor strange in fiecare seara pana va fi gasita alta solutie.

Printre protestatari s-au aflat Marius Marinescu, Paula Iacob si Corneliu Vadim Tudor.

Curtea Constitutionala a stabilit, miercuri, ca Legea privind cainii fara stapan este constitutionala. Anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca CC a apreciat ca sesizarea privind legea este neintemeiata, iar legea este constitutionala, pentru ca s-a respectat decizia anterioara.