STIRE ACTUALIZATA

VIDEO Curtea Constitutionala: Legea cainilor comunitari este constitutionala

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 25 septembrie 2013, 9:06 Actualitate | Esenţial


Fotogalerie: Protest fata de eutanasierea cainilor comunitari
STIRE ACTUALIZATA Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca legea privind cainii fara stapan este constitutionala, informeaza Agerpres. Potrivit legii privind cainii comunitari, animalele vor fi tinute in adaposturi timp de 14 zile lucratoare, perioada in care pot fi revendicati sau adoptati. Dupa aceasta perioada, cainii pot fi tinuti in adapost, daca exista locuri disponibile si fonduri necesare. In caz contrar, vor fi eutanasiati. Dupa anuntul CCR, mai multe persoane care luau parte la un protest fata de eutanasierea cainilor comunitari s-au intins pe jos pe Calea 13 Septembrie, in fata Senatului, blocand accesul in zona. Potrivit posturilor de televiziune, judecatorii CCR au parasit sediul institutiei printr-o iesire secundara, evitand astfel o intalnire cu protestatarii.

Potrivit Mediafax, anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca CC a apreciat ca sesizarea privind legea este neintemeiata, iar legea este constitutionala, pentru ca s-a respectat decizia anterioara.

"Noi am apreciat ca articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstitutional data trecuta, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o masura lasata la indemana exclusiva a autoritatilor locale, legea spune in ce conditii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima masura si o masura extrema", a adaugat Zegrean.Ora 11:57 Eutanasierea in masa a cainilor comunitari ar traumatiza populatia iar legea care reglementeaza gestionarea animalelor fara stapan putea sa fie si mai buna, a afirmat miercuri judecatorul CCR Petre Lazaroiu, citat de Agerpres.

Despre manifestarile iubitorilor de animale din fata Palatului Parlamentului, unde se afla sediul CCR, judecatorul a afirmat: "Noi nu judecam dupa proteste, judecam dupa reguli".

El a declarat ca nu stie cum se va desfasura sedinta Curtii, subliniind totodata ca legea putea sa fie si mai buna.

Intrebat daca este de parere ca Parlamentul mai are timp sa o imbunatateasca, Petre Lazaroiu a raspuns ca acest lucru nu mai depinde de judecatorii CCR.

El a spus ca are caine acasa si ca in copilarie a fost muscat de un maidanez.

Despre solutia eutanasierii pentru ca acesti caini sa nu mai fie pe strazi, judecatorul a apreciat: "Puteau sa dispara mai demult, dar nu prin aceste metode. Acum deja orice discutie e de prisos".

In ceea ce priveste o posibila traumatizare a populatiei in cazul eutanasierii in masa, Lazaroiu a spus: "Cu siguranta. Dumneavoastra puteti sa asistati la o scena de masacru?".

Referitor la faptul ca judecatorii CCR s-au mai pronuntat cu privire la un articol similar, el a subliniat ca decizia va depinde de cum va gandi fiecare membru al CCR in parte.

"Chiar nu stiu. Depinde cum gandim fiecare in momentul in care luam decizia. Nu stiu, sunt multe necunoscute", a afirmat Lazaroiu.

Ora 11:45 Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, referitor la sesizarea de neconstitutionalitate a Legii privind cainii maidanezi, ca practic este aceeasi lege pentru care judecatorii au mai dat o decizie, dar parlamentarii au revenit cu o noua sesizare, aratand ca "asta e jocul legislativ", informeaza Mediafax.

"Este practic aceeasi lege care a mai fost la noi, noi am dat atunci o decizie, ei au revenit la noi, asta e jocul legislativ", a spus Augustin Zegrean, la intrarea in sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

Intrebat daca sustine eutanasierea si daca are caine, Augustin Zegrean a raspuns ironic: " Am caine lup, este in greva de trei zile, a aflat ce se intampla si ma ameninta".

Intrebat daca a fost muscat vreodata de un caine, Zegrean a spus ca a fost muscat "de o oaie".

Presedintele CCR a mai spus, intrebat daca legea ar putea fi declarata neconstitutionala, ca va fi anuntata decizia la ora 14:00.

Ora 10:00 Potrivit Mediafax, cateva zeci de persoane care se opun eutanasierii cainilor maidanezi protesteaza, miercuri, in fata sediului Curtii Constitutionale, de la Palatul Parlamentului, manifestatia avand loc in timp ce judecatorii constitutionali iau in discutie Legea privind cainii fara stapan.

Manifestantii care s-au strans la intrarea dinspre Calea 13 Septembrie in Palatul Parlamentului, unde este si sediul Curtii Constitutionale, cer judecatorilor sa declare neconstitutionala Legea privind cainii fara stapan.

Acestia scandeaza "Dreptul la viata" si au pancarte pe care scrie "Stop crimei", "Stop eutanasiei", "Abandonarea puilor este sursa cainilor de pe strazi. Nu mai arunca puii pe strada!" si "Sterilizarea cainilor este singura masura eficienta pe termen lung".

Presedintele Asociatiei "Cutu, cutu", Marcela Pisla, a spus ca oamenii trebuie sa accepte ideea ca sterilizarea este unica forma care duce la disparitia cainilor de pe strada.

"Sterilizarii nu i s-a acordat niciodata sansa de a fi aplicata. Nu am avut niciodata sterilizare prevazuta in vreo lege. Eutanasiei insa i s-a acordat sansa de a fi aplicata intre 2001 si 2008, conform OUG 155/2001, si s-a vazut ca nu rezolva, strada este plina de caini", a aratat Marcela Pisla, intr-un comunicat de presa.

Ea a precizat ca protestul de miercuri este organizat pentru sustinerea sesizarii de neconstitutionalitate a legii si impotriva eutanasiei, fiind autorizat pana la ora 15:00.

Ora 9:15 In fata sediului CCR se desfasoara la aceasta ora un protest al oponentilor eutanasierii, transmite B1TV.

 

----------------------------
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) discuta miercuri sesizarea referitoare la proiectul de lege privind gestionarea cainilor comunitari, informeaza Agerpres. Sesizarea de neconstitutionalitate a fost depusa de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD si PDL, care sustin ca forma in care actul normativ a fost adoptat difera fundamental, atat in ceea ce priveste conceptia, cat si in ceea ce priveste continutul, de cea adoptata de Senatul Romaniei la data de 12 martie 2013.

Printre semnatarii sesizarii inaintate Curtii Constitutionale se numata Haralambie Vochitoiu (lider grup PP-DD), Tudor Barbu (lider grup PC), Dumitru Pelican (PC), Calin Popescu-Tariceanu (PNL), Ioan Ghise (PNL), Catalin Croitoru (PSD), Ovidiu Marius Isaila (PDL)."Printr-un Raport comun din 10 septembrie 2013 al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic si al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor (comunicat chiar in ziua adoptarii legii in plenul Camerei), sunt aduse modificari de esenta legii, existand diferente semnificative intre prevederile art. 4, 7 si 11 etc. in cazul celor doua forme adoptate de Camere: sunt stabilite termene de revendicare, respectiv adoptie a cainilor fara stapan mult mai scurte, sunt stabilite conditii mult mai drastice de eutanasiere, este exclusa posibilitatea returnarii cainilor fara stapan, sunt excluse organizatiile neguvernamentale intr-o etapa importanta si sensibila a programului de gestionare a cainilor fara stapan (eutanasia) etc.", se arata in sesizare.

Proiectul de lege privind cainii fara stapan a fost adoptat in 10 septembrie de Camera Deputatilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi impotriva si 20 de abtineri.

Actul normativ, sustinut de majoritatea deputatilor din intreg spectrul politic, prevede prelungirea de la sapte la 14 zile lucratoare a termenului in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat. Dupa cele 14 zile, autoritatea locala poate decide eutanasierea cainilor sau prelungirea sederii lor in adapost, cu conditia sa aiba resurse financiare pentru intretinerea padocurilor.

Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputatilor, primariile au obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan. Revendicarea si adoptia sunt gratuite, se stipuleaza in forma proiectului adoptat de Camera Deputatilor.

In ianuarie 2012, CCR a admis in parte sesizarea depusa de PSD si PNL si a constatat ca dispozitiile art.I pct.8 din Legea pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, astfel cum a fost aprobata prin Legea nr.227/2002, sunt neconstitutionale.

CCR a apreciat atunci ca solutiile prevazute nu sunt clare si previzibile, iar autoritatile locale trebuie sa apeleze la eutanasiere doar in ultima instanta, dupa epuizarea celorlalte masuri.

"Curtea retine ca textul art.I pct.8 din lege stabileste solutiile preconizate cu privire la obligatia autoritatilor publice de a gestiona problema cainilor fara stapan fara a tine seama de o ordine in care trebuie aplicate, astfel incat autoritatile publice chemate sa aplice legea criticata vor fi puse in situatia de a alege aleatoriu una sau mai multe dintre acestea. Or, solutiile preconizate de un act normativ nu pot fi aplicate in mod aleatoriu, legiuitorul fiind obligat sa stabileasca conditii, modalitati si criterii clare si obiective de aplicare. Astfel, raportat la legea criticata, Curtea observa ca legiuitorul trebuie sa stabileasca o ordine de prioritate cu privire la aceste solutii, iar solutia eutanasierii cainilor fara stapan sa fie aplicata doar in ultima instanta, respectiv numai atunci cand toate celelalte solutii au fost aplicate corespunzator de catre autoritatile locale, dar nu si-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen", se arata in motivarea deciziei luata de CCR.

Judecatorii constitutionali au sustinut este necesara o responsabilizare a autoritatilor publice locale, inclusiv prin sanctiuni de natura contraventionala sau penala, pentru a se evita recurgerea la masura eutanasierii.

Pe de alta parte, CCR a retinut ca este necesara eutanasierea cainilor agresivi si periculosi fara stapan, intrucat acestia se afla intr-o situatie de fapt diferita fata de celelalte rase de caini.

"Curtea nu constata neconstitutionalitatea vreuneia dintre solutiile prevazute prin legea criticata in privinta gestionarii fenomenului cainilor fara stapan, ci sanctioneaza doar lipsa de previzibilitate a legii determinata de inexistenta unei ordini de aplicare a acestora - ordine care, in mod esential, ar trebui sa consacre solutia eutanasierii numai in ultima instanta - si a unor proceduri clare si precise de care autoritatile publice sa fie tinute in aplicarea solutiilor preconizate", este concluzia CCR.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15099 vizualizari

 • +48 (80 voturi)    
  important (Miercuri, 25 septembrie 2013, 9:15)

  uman [utilizator]

  Este foarte important ce vor decide. Acum vedem ce rol au in constitutie cainii vs oameni. Ce este frapant - Constitutia este principalul garant al integritatii si securitatii oamenilor. Nu al cainilor! Deci fara obiect din start aceasta contestatie. Dar, in fine. Asteptam si vedem ce se intampla in tara tuturor aberatiilor.
  Este interesant cum s-au trezit unii sa conteste la CCR o lege care protejeaza oamenii, pe motiv de neconstitutionalitate, ca nu lasam cainii liberi pe strada, sa decida animalele cine traieste si cine nu, cine este agresat si cine nu. Ca sunt si ei cetateni ai acestei tari, nu? Aberant si absurd.
  Dar nu i-am vazut pe aceiasi ipocriti adunand cainii in tarcurile lor proprii si pe cheltuiala lor.
  Atentie: cainii nu au ce cauta pe strazi punct.
  • -45 (57 voturi)    
   dacă este consecventă (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:07)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui uman

   CCR ar tbui să salveze toți maidanezii, nu numai j.avra ordinară.
   • +44 (44 voturi)    
    Glumite, glumite... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:40)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Te referi la Ponta, Becali, Antonescu, Fenechiu,......, oh, pardon, pentru tine javra este doar Basescu...ceilalti NUUUuuu, ei sunt victime.
   • +38 (50 voturi)    
    ce inseamna sa-i salvam (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:06)

    jescu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Cine iubeste cainii sa ii ia acasa si sa-i salveze. Nu impiedica nimeni pe nimeni sa salveze cainii.

    Daca salvarea inseamna mizerie pe strazi, oameni muscati, copii omorati, nu merci...
    • -5 (23 voturi)    
     vreau si eu un exemplu, unul singur (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:17)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     vreau si eu un singur exemplu de tara unde aceasta problema a fost rezolvata prin eutanasiere.
     ni se tot spune ca singura metoda de a scapa de maidanezi este sterilizarea si ca prin eutanasiere sigur nu scapam de maidanezi, dar toate celelalte tari au scapat de maidanezi prin eutanasiere nu prin sterilizare
     • +20 (26 voturi)    
      Danemarca ? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:36)

      akanom [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

      US ? UK ?

      Asta ca sa ma uit numai la trei tari care mi-au venit in minte, si 3 din 3 eutanasiaza cainii vagabonzi.

      Mai arata-mi tu o tara civilizata unde traiesc cainii pe strada ca in Romania. Ah, pardon, Romania nu e civilizata.
      • +15 (19 voturi)    
       aiurea (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:43)

       Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui akanom

       scuze, am gresit si nu pot edita
       era vorba de tari care au rezolvat prin sterilizare
       ong spun ca se rezolva doar prin sterilizare, si vreau si eu un exemplu de tara care a rezolvat problema prin sterilizare
       • +13 (17 voturi)    
        sterilizare (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:48)

        Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

        doar sterilizare??? Nu exista asa ceva.
        • +10 (12 voturi)    
         asta e si parerea mea (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:52)

         Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

         am explicat, vreau un exemplu de tari care au rezolvat doar cu sterilizare, in prima postare a fost o scapare, am scris in prima fraza eutanasiere in loc de sterilizare, dar in a doua fraza am fost foarte explicit, doar ca nu ai citit
       • +7 (9 voturi)    
        Nimeni (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:26)

        dami365 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

        nu poate rezolva doar prin sterilizare.In orice tara daca nu este adoptat cainele este omorat.Asa e normal,nu sa umbli pe strazi cu frica de maidanezi.Statul e obligat sa apere oamenii si nu cainii!Sa-si plateasca ONG-urile cheltuielile cu javrele si sa le salveze pe toate,dar sa nu le mai vedem in strada!!!
     • +9 (11 voturi)    
      exemplu? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:46)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

      "vreau si eu un singur exemplu de tara unde aceasta problema a fost rezolvata prin eutanasiere."...

      pai sa le luam pe rand - mai toate tarile din EU, cu exceptia Poloniei si Bulgariei care se confrunta cu aceeasi problema.
      : adica: Germania, Franta, UK, tarile nordice (Suedia, Danemarca), Spania, Italia, Malta, Luxembourg, Irlanda

      extra EU: US, Norvegia, Islanda

      tari unde este interzisa eutanasia: India, Pakistan, Ucraina, Rusia (astia au facut pana si statuie).
      • +2 (4 voturi)    
       Stai linistit! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:31)

       dami365 [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

       In tarile acelea nu s-a ajuns pana acolo(ma refer la un numar foarte mare de caini fara stapan),dar daca s-ar ajunge,solutia ar fi aceeasi. ...si vina pentru cainii astia multi apartine tot acelor "iubitori" de javre care le-au dat drumul pe strazi.
       • 0 (2 voturi)    
        asa-i (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:45)

        Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui dami365

        pentru ca in tarile alea, pe vremea cand aveau probleme, n-a stat nimeni sa se uite in gura maidanezului. ...s-a trecut la treaba, de la eutanasie, pana la impuscare .

        In Elvetia inca se mai practica mancatul carnii de caine, in Germania, s-a interzis abia in 1985.
    • -1 (7 voturi)    
     nu chiar.. al dreaqu "bestii" caini .. (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:07)

     Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     .. nu se mai satura sa fumeze si sa arunce chistoace pe strazi, sa scuipe , sa se drogheze, sa arunce siringi infectate pe unde apuca, sa accidenteze oameni pe treceri de pietoni..
     bine a facut ccrul ca si-a dat cu presupusul despre "bestiile" care consuma bugetul tarii si lasa asistatii sociali si pensionarii de lux sa moara de foame..
   • +3 (7 voturi)    
    totusi... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 18:16)

    cris34 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Celor care se dau de ceasul mortii referitor la drepturile animalelor si striga "Criminalii":
    1. S-a ajuns aici pt ca inclusiv unii dintre dv ati incurajat ramanerea pe strada si inmultirea cainilor, ascunzandu-i, hranindu-i pe strada, facandu-le cotete pe langa blocuri, abandonandu-i etc..
    2. A trecut atata amar de vreme si s-a vazut cum se gestioneaza (cel putin in Bucuresti) problema asta. Atata s-a taraganat si atata s-a incalcat legea, incat ei s-au inmultit nestingherit si au impanzit si infectat orasul.
    3. Daca fiecare dintre acesti oameni cu suflet mare (spre deosebire de noi, monstrii fara pic de umanitate) ar lua cate un caine sanatos si i-ar oferi adapost (la el acasa sau undeva in afara orasului), problema s-ar rezolva mai repede decat credem.
    4. Sterilizarea singura nu ar rezolva problema, pentru ca sunt mult prea multi.
    5. De ce nu consultati situatia din alte tari pe care le invocati? In plus, in acele tari in care ei nu sunt eutanasiati, problema nu a ajuns la asa proportii si atunci sterilizarea singura poate fi eficace.
    6. Doua dintre cele mai mari organizatii de protectie a animalelor din lume declara (si se poate verifica usor, pt ca aveti internet) eutanasia ca fiind o solutie inevitabila in anumite conditii. ASPCA este, ca si PETA, o organizatie care militeaza pentru dreptul animalelor de a trai o viata demna si de a nu fi maltratate. Si, tot ca si PETA, declara ca eutanasia este inevitabil solutia cea mai demna in acele zone in care numarul animalelor fara stapan este excedentar, adica depaseste capacitatea de adapostire. La noi nu doar ca depaseste capacitatea de adapostire, dar risca sa depaseasca ca numar populatia orasului! Si atunci sa dorim sa se intoarca pe strazi (chiar si sterilizati)??
    7. Si nu in ultimul rand, vorbiti de drepturile animalelor. Dar drepturile omului? Cum de nu reactionati atat de virulent cand ele va sunt incalcate, sistematic, in aceasta tara? Drepturile de om si de cetatean!
    • 0 (0 voturi)    
     excelenta postare (Miercuri, 25 septembrie 2013, 22:22)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui cris34

     mi-o pastrez fiindca toate aceste dezbateri sint o bucatica din istoria privata (v. Duby un concept opus celui de istorie politica - singura pe care o invatam scoala).
    • 0 (0 voturi)    
     foarte corect (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:10)

     Elena03 [utilizator] i-a raspuns lui cris34

     si argumentat pe deasupra.
  • +3 (7 voturi)    
   . (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:29)

   RockerJegos [utilizator] i-a raspuns lui uman

   CCR nu s-a pronuntat nici in trecut asupra solutiilor din lege si nici acum nu o sa o faca. Nu se judeca acum drepturile oamenilor sau ale cainilor.

   Concret, Senatul a votat pe o varianta a legii iar deputatii pe una modificata. CCR va judeca daca forma initiala e atat de diferita fata de varianta modificata incat se impune reluarea procesului. Nu se decide daca continutul legii este neconstitutional ci felul in care a fost adoptata.
   • -1 (1 vot)    
    serios? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:01)

    echos [utilizator] i-a raspuns lui RockerJegos

    Aţi citit până acum vre-o decizie a CCR? D-vs, cu ochi d-vs, nu explicată de alţii?
    CCR se pronuţă asupra solutiilor din lege pe baza sesizărilor...
    • +1 (1 vot)    
     . (Miercuri, 25 septembrie 2013, 16:53)

     RockerJegos [utilizator] i-a raspuns lui echos

     Ma refer in cazul legii asteia. In alte cazuri si in functie de sesizari da, CCR se poate pronunta pe continutul unei legi. Au fost o multime de legi intoarse pentru ca aveau prevederi neconstitutionale.
  • +4 (20 voturi)    
   Raspunzatori (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:18)

   Vasile375 [utilizator] i-a raspuns lui uman

   Daca o vor declara neconstitutionala judecatorii CCR vor fi direct raspunzatori de moartea lui Ionut si a altor persoane omorate de cainii maidanezi. Atunci vom sti cine sunt responsabilii pentru moartea acestor persoane. Pentru ca nu este de ajuns sa apui ca nu este neconstitutionala, trebuie sa ofere alternativa, iar acesti judecatori nu au nicio alternativa la eutanasiere pentru simplu motiv ca nu exista. Solutia in adaposturi nu este viabila este o himera datorita costurilor mari pe care le implica si de care nu dispune nicio primarie din Romania! Este foarte simplu sa spui nu, mai greu este sa dai solutii alternative!
   • -1 (15 voturi)    
    raspunzatori .... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:08)

    KronosTM [utilizator] i-a raspuns lui Vasile375

    un politician a furat de la un copil de 4 ani.
    propunem eutanasierea tututor politicienilor
   • +2 (6 voturi)    
    esti sigur ca intradevar cainii comunitari (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:12)

    Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Vasile375

    l-au sfasiat pe copil? Eu una am mari semne de intrebare.
    Dar proprietarii de caini , care arunca puii acestora in strada? Si acestia ar trebui eutanasiati ( ma refer la proprietari)?? Desigur daca in 14 zile nu-i adopta nimeni
  • -3 (23 voturi)    
   auzi ... "umanule" ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:07)

   KronosTM [utilizator] i-a raspuns lui uman

   - un politician a furat de la un copil de 4 ani
   propunem eutanasierea tuturor politicienilor !

   referitor la "lasatul cainilor pe strada", sunteti obtuzi , probabil din comoditate.

   nici un iubitor de caini nu-si doreste pe strazi caini ai nimanui, flamanzi, alergati , omorati. asta este un "adevar" inventat de voi. solutia este sterilizarea cainilor, pentru a nu se inmulti cum s-a intamplat deja.

   stii ce zice gheo cand il intrebi daca nu-si castreaza cainele? ca nu. n-are o explicatie de ce nu vrea, insa nu vrea si gata. si la toaman catzeaua lui va scoate 10 pui, pe care gheo ii va arunca in strada ca doar traim in romania. cine-i vinovat? gheo sau catzeii aia 10?

   si ca sa ma iau si de "umanitatea" ta:
   - omul este singurul animal care omoara din placere
   - cainele te iarta orice i-ai fi facut ... poti spune la fel si despre "umanitate" ?
   - cainele prefera sa moara langa stapan decat sa-l abandoneze ... cum sta "umanitatea" la categoria abandon?
   - daca un caine se culca supus in fata altuia, nu va fi agresat. poti spune ca in "umanitatea" noastra se intampla la fel?
   • +1 (15 voturi)    
    raspuns (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:35)

    uman [utilizator] i-a raspuns lui KronosTM

    nu ma obosesc sa iti raspund la ironii, e pierdere de timp. iti spun doar ca nu s-au pus in discutie calitatile cainilor ca animale de companie. doar ca voi astia, ca sa fiu totusi pe tonul tau, uitati un amanunt: cainii in discutie nu sunt de companie. sunt de strada, de parc, de domeniul public, salbatici, agresivi, ucigasi.
    am folosit caps doar pt a evidentia ce nu vrei tu si ceilalti falsi iubitori de caini sa spuneti.
    • +2 (16 voturi)    
     re (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:59)

     KronosTM [utilizator] i-a raspuns lui uman

     intr-adevar, nu am ridicat problema calitatilor cainilor ca si animale de companie, ci am ridicat problema umanitatii oamenilor....

     Buzunare de politicieni si firme capusa s-au umflat 20 de ani cu banii primariilor pentru a "rezolva" problema cainilor, evitand evident singura solutie decenta si functionala: sterilizarea lor ... ar fi lasat capushele fara obiectul de activitate.

     Si te intreb ... daca un copil scapat de bunica de sub supraveghere ajunge sub camion, eutanasiem camionagii? In definitiv, provoaca mult mai multe victime decat cainii.
     • +1 (5 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:02)

      [anonim] i-a raspuns lui KronosTM

      • +1 (1 vot)    
       doar 14? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 22:20)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui

       de fapt vor mai trece ani de zile pana se rezolva problema in conditiile legii. trebuie sa tina cainii aia in adaposturi 14 zile.. cate locuri credeti ca au in aceste adaposturi? chiar daca ar avea 1000.. mai mult de 1000 la 2 saptamani nu pot lua
     • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 septembrie 2013, 16:40)

      [anonim] i-a raspuns lui KronosTM

     • -1 (7 voturi)    
      Auzi amice... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:28)

      Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui KronosTM

      S-au platit bani frumosi pentru sterilizare...Stii ce au facut ONGurile tale care "iubesc" maidanezii?..au taiat cateaua pe burta si au cusut-o si dupa aia cu cicatrice pe burta avea 6 pui...
      ONGurile doamnei Bardot au avut 23 de ani la dispozitie sa rezolve problema...A murit un japonez intai nu ati zis nimic. Acum au inceput sa ne manance copiii si voi toti ii dati inainte cu "dragostea" pentru maidanezi si "genocidul" impotriva lor. Am 2 intrebari pentru voi ipocriti de duminica...

      1. Cati Porci mor de ignat adliteram macelariti si cati miei de pasti si de ce nu protestati atunci, vorbim de sute de mii de "suflete" care nu musca si nu omoara pe nimeni?
      Si 2. Cand are leopardul o justificare mai mare pentru a ucide? cand ucide gazela pentru a manca, sau coiotul/hiena pentru ca isi protejeaza puii?
      • +1 (3 voturi)    
       cred ca pot sa te luminez eu (Miercuri, 25 septembrie 2013, 18:25)

       ciprian_ [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

       1. Ca vegetarian (aproape vegan) cuminte ce sunt porcii macelariti sunt o barbarie mai mare. Intelegerea pe care o vezi cand vorbesti despre porci si mai ales gaini e zero. Cainii ai sanse sa ii vezi si altfel decat in farfurie. In plus omul tinde sa omoare mai putin animale mai inteligente - de exemplu delfini.
       2. Leopardul ucide pentru a supravietui, copiii sunt omorati cand leul cand vrea sa se imperecheze cu leoaica ca sa o aduca in calduri sau bivolul dar tot ca sa se apere de puiul leu viitor mancator de bivoli in devenire - deci de nevoie. Daca tu crezi ca intalnirea in padure cu o ursoaica ar trebui sa duca 100% la omorul omului atunci e parerea ta si nu subscriu.

       Il citez in final pe Dalai Lama: "Our prime purpose in this life is to help others. And if you can't help them, at least don't hurt them." Cred ca sunt (cainii) deja destul de loviti, nu mai e nevoie sa le facem noi rau, cu siguranta nu as vrea sa fiu in locu lor si cu siguranta nu vrea nimeni sa fie in locul lor.
       • 0 (2 voturi)    
        hi hi (Miercuri, 25 septembrie 2013, 21:27)

        thebblack [utilizator] i-a raspuns lui ciprian_

        ai tu idee cam care e coeficientul de inteligenta al porcilor? in medie e mai ridicat ca al cainilor.
        • 0 (0 voturi)    
         purcelusii (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:24)

         Elena03 [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

         pot fi si ele niste dragalase animale de companie.
   • +1 (11 voturi)    
    :)) (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:30)

    Urangutanu [utilizator] i-a raspuns lui KronosTM

    Din pacate te contrazic la capitolul umanitate:
    - omul nu este singurul animal care omoara din placere (vezi cimpanzeul, lupul, delfinul, elefantul si o parte din feline):
    - cainele nu te iarta pentru ce i-ai facut (nu exista conceptul de "a ierta" la Canidae... ci doar frica);
    - da, un caine este loial... atunci cand are o resursa sigura de hrana si adapost. Nu atunci cand ii lipsesc resursele.
    - da... se culca supus - dar nici nu se va mai reproduce.
    • +3 (3 voturi)    
     Cred ca gresesti (Miercuri, 25 septembrie 2013, 18:35)

     ciprian_ [utilizator] i-a raspuns lui Urangutanu

     1. Doar cu cimpanzeul ai nimerit-o, elefanti care sa omoare din placere - e absurd, poate dai un link pe youtube .

     2. Sunt curios, crezi ca si copiii se educa prin frica, nu poarta dragoste si asculta doar cat le dai mancare? Uite un link care s-ar puta sa te lumineze putin: http://www.youtube.com/watch?v=cAN8EV5UR9E

     3. http://www.huffingtonpost.com/2013/08/14/dog-saves-girl-rattlesnake_n_3755468.html
     si pot sa iti scot nenumarate exemple in care cainii si-au dat viata pentru stapanii lor. Asta s-a intmplat recent si de asta iti dau exemplul asta.
   • +3 (7 voturi)    
    Ai PERFECTA dreptate!!! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 18:10)

    ciprian_ [utilizator] i-a raspuns lui KronosTM

    Asta nu e eutanasiere, e omor. Hai sa o spunem direct. Ted Bundy nu a eutanasiat 30 de femei, le-a omorat ca doar femeile alea nu erau bolnave.

    Sa omori o specie pentru pacatul catorva specimene e cel putin exagerat.

    Cand ma uit la muntii de mici ca si cum nu ar fi niste mese care au murit tipand in chinuri dupa o viata de chin, la istoria plina plina de razboaie, la numarul de copii rapiti, la numarul de violuri, la sclavi, holocaust, inchisori comuniste, imperii, nationalism, gradini zoologice, parcuri acvatice, ogoare, betoane, rosia montana, politicieni, banci, foamete si boli in Africa si miliardari in America - cred ca trebuie regandit conceptul de umanitate. Cruzimile pe care le fac oamenii nu le-am mai intalnit la animale, ele omoara ca sa se hraneasca.

    In apararea noastra ne-am construit un concept de civilizatie si religii. Ca si cum tarile mentionate (gen US) ar fi civilizate.

    In realitate e puterea in mana celui puternic - si in cazul violului, jafului, omorului cu sange rece, eutanasierii (pardon, omorului) - cel puternic dispune.

    Cand ne intrebam de ce exista razboaie, coruptie, crime - raspunsul il gasim pe pagina asta, raul se intoarce inapoi pe multe cai. La fel si binele, doar ca putini stiu sa il recunoasca.
    • -1 (1 vot)    
     Matale esti om sau cinic :) ? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 22:24)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui ciprian_

     lasa sofismele astea de doi banuti
    • 0 (0 voturi)    
     nu inteleg, (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:30)

     Elena03 [utilizator] i-a raspuns lui ciprian_

     cine a spus ca eutanasierea maidanezilor provoaca placere cuiva??
   • +2 (2 voturi)    
    de acord cu tine (Joi, 26 septembrie 2013, 8:31)

    ana maria matei [utilizator] i-a raspuns lui KronosTM

    se presupune ca omul are discernamant iar animalul nu are.
    intrebarea mea pentru politicienii este : ce s-a facut cu milioanele de euro pe care i-au primit pentru aceasta problema a cainilor maidanezi?

    si alta intrebare pentru cei care sunt pentu eutanasiere: daca tot faceti atata tamtam ca viata omului este mai presus decat a cainilor maidanezi, dragi comentatori, de ce nu ati luat atitudine si inainte de a se intampla ceea ce s-a intamplat? pot raspunde eu: pentru ca v-a durut in cur. Nimeni nu are dreptul sa hotarasca cine sa moara si cine sa traiasca
    • -1 (1 vot)    
     ba da (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:32)

     Elena03 [utilizator] i-a raspuns lui ana maria matei

     omul poate hotari (legiui) ca maidanezii CARE NU SUNT ADOPTATI SAU REVENDICATI in termen de 14 zile lucratoare sa fie eutanasiati.
  • 0 (0 voturi)    
   absolut corect (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:04)

   Elena03 [utilizator] i-a raspuns lui uman

   subscriu in totalitate!
 • +34 (50 voturi)    
  ceva este (Miercuri, 25 septembrie 2013, 9:56)

  evoque [utilizator]

  putred in toata afacerea asta.
  Nu stiu de ce si pentru ce trebuie sa se pronunte CCR-ul intr-o asemenea problema care poate fi rezolvata relativ simplu.
  Suntem intr-un cerc vicios din care se poate iesi doar cu curaj.
  Avem un excedent de caini pe strada, avem oameni omorati de cainii de pe strada, avem administratia publica care aloca bani destui si avem ong-urile care primesc bani si readuc cainii in strada.
  Trebuie sa nu mai avem oameni omorati de caini si trebuie sa nu mai avem caini pe strada. Avem bani pentru acest lucru, bani pe care autointitulati iubitori de caini fac afaceri.
  Solutia este la mijloc, ong-urile sa se autofinanteze de la cei care spun ca iubesc cainii iar iubitorii de caini sa aiba posibilitatea sa ii primeasca in adoptie ori acasa ori la un centru ong. Cainii adoptati sa le fie montate cipuri si sa fie trecut in cip inclusiv persoana de care a fost adoptat. Monitorizarea acestor lucruri sa fie facuta de politie sau jandarmerie iar in momentul in care un caine cu cip adoptat ajunge in strada cel care l-a adoptat sa fie pasibil de minim un an de inchisoare, inainte de a fi puse cipuri toti cainii sa fie castrati. Sa vedem cati iubitori de caini vor mai fi in aceasta situatie. Ne place sa aparem la televizor si la proteste si sa pozam in mari iubitori si salvatori de caini, pai daca este asa baga mana in buzunar si plateste.
  Banii alocati acum pentru caini sa fie folositi pentru a creste alocatiile copiilor. Nu sunt de acord ca unui caine sa ii fie alocati bani mai multi decat unui copil.
  • +11 (13 voturi)    
   Bravo Evoque (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:42)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Se pare ca tu sti sa si gandesti....ti-am dat un "+".
   Incredibil!
   • +4 (4 voturi)    
    tu nu sti (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:33)

    seven [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    daca ai fi "sti", ai fi scris cu doi de i...
    • +3 (3 voturi)    
     Corect! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:23)

     Sani [utilizator] i-a raspuns lui seven

     multumesc...
   • 0 (4 voturi)    
    hehe (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:49)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    Pune mâna pe carte, că o să ajungi hingher.
  • -5 (15 voturi)    
   Am platit deja (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:45)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Bugetul ASPA e facut din banii care ii platesc eu ca taxe, ASPA are buget de 3 mil euro pe an.


   Cum cheltuie ASPA 3 mil de euro cand conform propriilor declaratii au 8 hingheri si 3 dube ?


   In alta ordine de idei, aberezi monsher evoque ! ASPA sa isi faca treaba si sa sterilizeze cainii in toata Romania.
   • +11 (21 voturi)    
    Aberezi (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:06)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    N-ai platit nimic! Eu am platit si cu majoritatea oamenilor care nu vrem javre maidaneze pe strada. De acum incolo, bugetul pentru astfel de distractii sa se constituie EXCLUSIV din banii pasionatilor de javre!
   • +4 (6 voturi)    
    Tu chiar nu ai auzit (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:36)

    dami365 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    de caini sterilizati care musca?Nu poti sau nu vrei sa intelegi?Musca! Asa cum un eunuc iti poate da un pumn in gura!
    • +1 (1 vot)    
     bravo! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:00)

     goodgirlgonemad [utilizator] i-a raspuns lui dami365

     hai c-ai pus bine punctul pe i!
  • +2 (8 voturi)    
   Te intinzi la postat degeaba, ca de obicei (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:32)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   CCR nu judeca daca e moral / civic / just sa fie eutanasiati cainii. Pentru asta avem Parlamentul.
   CCR studiaza dpdv juridic legea daca e corect construita.

   Hai sa lasam demagogia si sa invatam cum functioneaza institutional tara asta , ce zici ?
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Joi, 26 septembrie 2013, 10:24)

   m12 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   dar unui criminal de la puscarie iti place sa i se acorde mai multi bani decat unui copil?
   • 0 (0 voturi)    
    tu ai vrea (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:46)

    Elena03 [utilizator] i-a raspuns lui m12

    sa fie omorati puscariasii?
 • -23 (41 voturi)    
  ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 9:58)

  m12 [utilizator]

  Prefer un caine rau unui om rau.
  • +24 (32 voturi)    
   nu conteaza ce preferi tu (Miercuri, 25 septembrie 2013, 10:28)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui m12

   daca ai probleme la mansarda, ai putea sa preferi si in alte situatii cainii. oamenii su prioritate.
   • -15 (19 voturi)    
    ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:29)

    m12 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    deci, cum spuneam mai sus...
  • +23 (31 voturi)    
   Pai atunci (Miercuri, 25 septembrie 2013, 10:50)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui m12

   Alege-ti un ciine rau de pe strada si ia-l acasa. Te opreste cieva? Ciinii, buni sau rai, trebuie sa aiba un stapin. altfel se intimpla grozavii ca cea ci Ionut. Iar daca ai fi mama sau tatal copilului aluia omorit de maidanezi, sigur n-ai mai prefera ciinele.
   • -14 (20 voturi)    
    ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:25)

    m12 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Am 3 caini adoptati, castrati, vacinati etc. In plus, am mai sterilizat pe banii mei alti cativa. Tu ce ai facut?
    • +14 (22 voturi)    
     noi (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:46)

     strongbox [utilizator] i-a raspuns lui m12

     am votat sa fie eutanasiati, ne poti tu obliga sa luam animale in casa??? Mie, care mai am si copil, mi se pare primitivism de africa (unde femeile alapteaza porci) sa stai sub acelasi acoperis cu un animal!

     Noi platim autoritatile sa rezolve problema, deci toti facem ceva! Doar ca tu te-ai apucat sa faci ceva de unul singur si s-a vazut ca nu sunt rezultate!
     • -11 (13 voturi)    
      ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:10)

      m12 [utilizator] i-a raspuns lui strongbox

      "mi se pare primitivism de africa (unde femeile alapteaza porci) sa stai sub acelasi acoperis cu un animal!"

      Adica dumneavoastra si copilul sunteti poate plante... In plus, mai exista si oameni care stau la casa.
    • +13 (21 voturi)    
     Nu este suficient! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:49)

     JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui m12

     Eu unul nu am nici o pasiune canina. Nu trebuie sa fiu obligat sa iau caini in custodie doar pentru ca tu iubesti maidanezii! Daca iubesti cu adevarat cainii ii iei pe toti 20 din jurul blocului si ii tii la tine in apartament. Ii castrezi/ vaccinezi/ hranesti/ speli/ parfumezi etc. Insa nu ma obliga pe mine sa fac slalom printre ei si printre excrementele lor cand ies din casa cu copilul.
     Aaa.. Nu poti adopta decat 3? Foarte bine! Adopta-i iar ceilalti 17 vor fi adormiti si eutanasiati civilizat.
     • +13 (15 voturi)    
      Limita de javre (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:12)

      JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      Dar nu trebuie sa-i adopte pe toti, ca n-am cref ca fiecare dereglat din asta sa-si faca herghelie de javre in apartament, sa inceapa aia sa latre in grup si alte minunatii, sa nu pot eu sa dorm. Ar trebui legiferat de catre municipalitate ca in fiecare locuinta din mediul urban sa nu exista mai mult de 3 javre!
      • +13 (13 voturi)    
       Da aici ai dreptate (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:24)

       JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

       Clar ar trebui impusa o limita.
       Eu vorbeam ca principiu. Evident ca nici un om normal (la cap) nu va locui cu 20 de maidanezi in casa.
       Nimeni nu ii opreste pe iubitorii de maidanezi sa construiasca adaposturi private unde sa-i creasca/ingrijeasca cat vor ei de mult. Dar e mai simplu sa spuna: "Sa faca primaria/autoritatile..." decat "Sa facem noi iubitorii de caini..."
       • -8 (16 voturi)    
        ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:32)

        Claudia_V [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

        Dar e mai bine cum spun multi dintre voi "lasa ca nu mai astept eu legea eutanasierii, ii omor eu pe maidanezi cu ranga, topor etc.". Ti se pare o gandire de om normal, nu? Ma bucur ca citesc atatea comentarii pertinente pe site-ul asta. Imi vine sa vomit deja...
        • +14 (16 voturi)    
         Pai eu unul... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:44)

         JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui Claudia_V

         ... nu sunt de acord cu omorarea "cu toporul si ranga" in public a maidanezilor. Cred ca doar neandertalienii frustratii pot gandi asa.

         Repet ce am scris mai sus. Modalitatea trebuie sa fie una sistematica si civilizata: adormire si eutanasiere de catre personal specializat dupa cele 14 zile de gratie.
        • +6 (14 voturi)    
         Fiecare cu greata lui (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:47)

         JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Claudia_V

         Mie-mi vine sa vomit de la fecalele de pe strazi.
        • -1 (5 voturi)    
         aveti dreptate... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:28)

         m12 [utilizator] i-a raspuns lui Claudia_V

         ... omul e mai javra decat cainele!
         • 0 (0 voturi)    
          :))) (Miercuri, 25 septembrie 2013, 19:42)

          thorin [utilizator] i-a raspuns lui m12

          tocmai ai dat un atribut negativ de caine unui om!! :)))))
      • +5 (5 voturi)    
       Daa (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:43)

       ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

       asta cu tot cu stapan :)
     • -6 (16 voturi)    
      Oh Doamne (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:30)

      Claudia_V [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      Dar m-ati terminat cu faza asta cu rahatii de caine. Slalom printre mizeriile aruncate de oameni pe strada poti face? Ca vad ca va limitati doar la rahatii de caine, dar de nesimtitii care arunca toate cele pe jos si isi golesc scrumierele din masina direct in strada, nu spuneti nimic. Haideti sa vorbim de toate, nu va mai limitati atat doar la ce fac cainii. Suntem o natie de retardati si nesimtiti, ne limitam doar la ce vedem la TV si atat.
      • +8 (16 voturi)    
       Planificat (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:49)

       JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Claudia_V

       Va luam pe rand, sistematic. Acum e randul javrelor. Urmeaza ghertoii. Pregatiti-va!
      • +5 (9 voturi)    
       pariu ca n-ai copil (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:33)

       LuciaBojor [anonim] i-a raspuns lui Claudia_V

       madam, pe tine te-o fi terminat, dar ia sa vezi cum e sa iesi cu pustiul afara si sa tipi din 5 in 5 secunde "ocoleste", "vezi ca-i caca"!
       si la pariu ca printre iubitorii de maidanezi sunt o mie de babe nesimtite, fix din alea care fumeaza si arunca chistoacele pe jos prin parcurile unde se joaca al meu copil. si da, el stie ca trebuie aruncate pe jos.
       cat despre pluralul colectiv, stii vorba aia "romaneasca": SPEAK FOR YOUR SELF!
       PS sfat personal: mai pune mana si pe cate o carte, si nu, nu era vorba de jurat pe biblie
       • -1 (7 voturi)    
        Mda (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:05)

        Claudia_V [utilizator] i-a raspuns lui LuciaBojor

        De unde ai tras concluzia ca ar trebui sa mai pun mana pe cate o carte, nu inteleg. Din fericire, am pus mana pe destule pana acum. La capitolul aruncat diverse pe strazi, nu am vorbit doar de persoanele care urasc maidanezii. Nu impart chiar totul in doua categorii, cum obisnuiesc sa faca multi pe aici.
        Nu am copil, am 4 nepoti cu varste intre 1-8 ani. Ii feresc mai degraba de oameni care injura, care sunt violenti, de potentiali pedofili, decat de maidanezi si rahatul lor de pe strazi. Exista si alte pericole.
        De asemenea, nu consider ca am dreptul la opinie doar in cazul in care am copil.

        PS: incearca sa intelegi ca in afara de om, mai exista si alte vietuitoare. Nu se rezuma totul numai la noi.
     • +1 (5 voturi)    
      se cheama omorat, nu eutanasiat (Miercuri, 25 septembrie 2013, 18:46)

      ciprian_ [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      Eutanasiere ar fi daca cainele ar fi bolnav. Sau cumva cuvintele omorat si civilizat nu stau bine in aceeasi propozitie?

      Problema e ca cei care adopta nu pot sa adopte mai mult decat cei care nu isi sterilizeaza cainii lasa in urma sau abandoneaza. Aici ar fi trebuit intervenit.

      Excrementele alea macar sunt biodegradabile, inteleg partial ca te deranjeaza, insa daca noi omoram toti cainii pentru asta ce ar trebui sa patim noi ca rasa umana pentru lucruri mult mult mai grave?
  • +19 (25 voturi)    
   ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:05)

   CrisRadutoiu [anonim] i-a raspuns lui m12

   Preferintele dv nu sunt obiectul acestei legi.
  • +9 (19 voturi)    
   du-te ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:51)

   BogdanNicolaescu1329251870457 [anonim] i-a raspuns lui m12

   du-te si traieste cu cainii!
   • -12 (20 voturi)    
    ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:22)

    m12 [utilizator] i-a raspuns lui BogdanNicolaescu1329251870457

    Nu e nevoie. Stau frumos acasa si ma uit la cei trei caini salvati care alearga fericiti pe iarba. Tu in schimb poti sa te bucuri in continuare de compania minunata a oamenilor si sa fii la fel de egoist ca si pana acum.
    • 0 (8 voturi)    
     ...egoist esti tu domnule.... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:49)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui m12

     Continua sa te bucuri de cei 3 caini ai tai.

     Dar ai fi cheltuit la fel de mult pentru un copil orfan, sau neajutorat care locuieste intr-un camin??
     Nu sa-l iei acasa. Sa te duci 1 data pe luna la camin sa-l vezi....
     Stii cat cheltuie statul pentru un copil orfan?
     • 0 (0 voturi)    
      ... (Joi, 26 septembrie 2013, 9:40)

      m12 [utilizator] i-a raspuns lui gicu sculeru

      Daca dumneata ai ajutat macar 1 copil orfan de care pomenesti suntem chit. Daca nu... vorbe. Adica nici daca faci un bine nu e destul de bine, tre' sa-ti spuna altii exact ce sa faci si cum sa faci. ipocriti mai sunt unii...
    • -2 (2 voturi)    
     ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 18:25)

     BogdanNicolaescu1329251870457 [anonim] i-a raspuns lui m12

     o sa faci puscarie daca musca pe cineva... o sa-i admiri de dupa gratii...
 • +23 (39 voturi)    
  Pacat, de sangele varsat (Miercuri, 25 septembrie 2013, 10:20)

  Angelica68 [utilizator]

  In lipsa unor prevederi clare privind eutanasierea cainilor fara stapan neadoptati si nerevendicati in 14 zile lucratoare (termen mai mult decat rezonabil), cainii vor fi plimbati in continuare de pe strazi in adaposturi si din adaposturi pe strazi. Pacat de viata pierduta a lui Ionut si de miile de traume provocate de agresiunile cainilor fara stapan. Este rusinos ce tupeu au cei care traiesc de pe urma acestor caini.
 • -2 (26 voturi)    
  Zegrean (Miercuri, 25 septembrie 2013, 10:53)

  demaGOGU [utilizator]

  intrebat daca a fost muscat vreodata de un caine sustine ca a fost muscat " de o oaie"!?!

  acesti batrani senili care ne conduc
 • +24 (30 voturi)    
  unde sunt protestatarii pro-eutanasiere? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:00)

  vali2 [utilizator]

  Haideti mai, atata gura ca in sfarsit sa obtinem dreptul de a ne plimba linistiti seara prin oras, de a iesi la alergat fara sa te trezesti cu un caine legat de picior.. si acum nu mai iese nimeni sa sustina initiativa?

  Haideti sa nu ne oprim, trebuie sa aratam ca vrem standarde de viata mai bune, Uitati-va pe wikipedia care sunt tarile cu probleme legate da cainii maidanezi:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Street_dog

  Romania e listata printre ele.. si e timpul sa rezolvam aceasta problema
  • +15 (17 voturi)    
   s-au imputinat (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:12)

   strongbox [utilizator] i-a raspuns lui vali2

   fac parte dintre cei care au protestat ptr a se vota legea asta, dar din pacate ne-am imputinat de la zi la zi.
  • +20 (24 voturi)    
   la munca? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:16)

   mikeyu [utilizator] i-a raspuns lui vali2

   Ce zici de asta :) Pensionarii si ong-istii au timp sa protesteze miercuri la 10AM.
   • +16 (22 voturi)    
    la munca baaa acolo suntem acum (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:05)

    rakleta [utilizator] i-a raspuns lui mikeyu

    Eutanasierea in masa a cainilor comunitari ar traumatiza populatia ????

    Astias normali ?

    Si cainii de pe strada ce fac ? Nuu nu omoara, nuuu nu sperie , nuuu nu face rau ... face bine .... zau asa.
    • +12 (18 voturi)    
     Kafka (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:56)

     JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui rakleta

     Populatia in schimb nu se simte traumatizata deloc de latraturile continue, de excrementele de pe strazi, de miile de atacuri si de muscaturi\desfigurarile haitelor, de imaginea dezolanta de India secolului XVIII...

     Astea nu ne traumatizeaza deloc. Este un lucru care face parte din normalitate, precum si criptocomunistii in atitudine si gandire care inca isi mai fac de cap prin structurile acestui stat bananier!
  • -1 (1 vot)    
   .. (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:10)

   vali2 [utilizator] i-a raspuns lui vali2

   Bina ca si eu tot de la munca am scris commentul :D

   Dar dupa munca (pe la vreo 7.. 7 jumate dupa ce si manancam ceva) putem iesi la o salutare pasnica a deciziei :)
 • +15 (21 voturi)    
  Toti participantii la demonstratii (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:12)

  PERIFERIGERI [utilizator]

  sa fie intrebati de politie daca au adoptat un caine, macar, si unde e - pe strada, sau in curte-apartament.
  Nu se poate tine un caine liber pe langa un bloc! Spatiul public nu e batatura! Politia comunitara trebuie sa insoteasca hingherii si sa le explice aparatorilor cainilor ca daca nu ii iau in casa sau curte INCALCA LEGEA!! In ROMANIA exista o gramada de legi care nu se aplica! Unde e evidenta clara a cainilor comunitari ? De ce nu au toti cip sau crotal ? Ce pazesc ONG-urile aparatoare ale cainilor comunitari?
  In ce tara traim?!?
 • +15 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:16)

  [anonim]

  • -8 (10 voturi)    
   chiar asa? (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:17)

   Aramis [utilizator] i-a raspuns lui

   " Adica, ma uit pe Discovery si peste tot dupa 7 zile, o fi cainele frumos, o fi supravietuitor, nu l-a luat nimeni, il eutanasiaza. Chiar acum cateva zile cainii printului William au fost eutanasiati deoarece a demisionat din armata"

   adica ai tu canalul tau pe Discovery unde-ti arata ciini eutanasiati? cred ai ceva defect la... tuner LOL
 • +13 (17 voturi)    
  Ma intreb... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:48)

  Sani [utilizator]

  Oare protestatarii acestia au fost prin tari pe care pretind ca le admira?
  Germania, Franta, Austia, Elvetia...?

  Daca da, au vazut haite de caini pe strada?
  Nu cred!

  Sunt niste frustrati care nu inteleg nimic din lumea asta, se simt dati la o parte de societate si ca urmare se isterizeaza.

  Pe de alta parte interlopii politici profita din plin de acesti iresponsabili.
  Exact ca si mafia italiana, problemele "subterane" ale oraselor cum ar fi cainii comunitari, gunoiul, etc...sunt domenii din care se pot face multi bani!
  Oprescu cred ca este interlopul sef!
  • +15 (17 voturi)    
   Nu sunt sigur (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:17)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Nu sunt sigur ce fel de tari si civilizatii admira astia, dar banuiala mea ar fi ca India.
   • +4 (4 voturi)    
    In India... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:50)

    Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

    ori ii mancau ori ii exportau in China...
 • +7 (13 voturi)    
  ... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 11:55)

  BogdanNicolaescu1329251870457 [anonim]

  Unde scrie in constitutie ca nu ai voie sa omori caini? Ce articol? Ce prostie e aia ca CCR nu retine neconstitutionalitatea legii dar o respinge?!?!?! WTF!!! in ce tara traim? Prima decizie e evident una politica, probabil luata ca sa nu mai scada PDL-ul in sondaje... ca oricum statea prost atunci... Dar fraierii nu si-au dat seama ca luau mai multe voturi daca trecea legea...
 • +11 (19 voturi)    
  Nu pot sa cred (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:10)

  benicio [utilizator]

  Aia cu traumatizarea populatiei mi se pare SF de-a dreptul. Eutanasierea nu se face in plina strada. Judecatorul ala e imbecil de-a dreptul? Plus ca, ce treaba are ce crede el ca e bine cu constitutionalitatea? Judecatorii nu ar trebui sa fie impartiali? Se judeca daca legea e constitutionala sau nu? Sau se judeca cat de "traumatizanta" ar fi aceasta operatiune absolut normala? Ne apara cineva si pe noi de lipsa de etica profesionala a unor judecatori?
  • +10 (12 voturi)    
   pe mine m-au traumatizat (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:34)

   albatrosul_verde [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   "actiunile" cainilor vagabonzi, nesimtirea primarilor, samd ...
 • +10 (14 voturi)    
  ipocritii protesteaza (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:26)

  draq [utilizator]

  Luati fratilor cainii acasa ca nu va opreste nimeni .Nu au ce cauta pe strada, Sunt periculosi, sa nu mai zic ca fac foarte multa mizerie si pot transmite un numar foarte mare de boli.
 • +7 (13 voturi)    
  multumim ccr!! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:30)

  strongbox [utilizator]

  ati luat o decizie rationala!!
 • +6 (14 voturi)    
  yes (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:33)

  alt destept [utilizator]

  CCR a respins contestatia. Vadim, Iacob si Marinescu sunt in fibrilatii. Mai e un prost alaturi, nu stiu cum il cheama.
  "traumatizat'
  • +4 (10 voturi)    
   teatru sinistru (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:59)

   strongbox [utilizator] i-a raspuns lui alt destept

   fac Iacob, Marinescu si Vadim! Vadim s-a apucat de blestemat iar televiziunile il mai si dau in direct!!! Omul asta ar trebui internat!
   • +6 (10 voturi)    
    Sunt dispus (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:07)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui strongbox

    Sunt dispus sa contribui la constructia unui padoc special pentru VC Tudor, pentru a nu mai fi lasat liber sa spumege pe strazi si in media promiscua.
 • +12 (22 voturi)    
  Legea a Trecut! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:35)

  Martinezu [utilizator]

  Eutanasierea este de acum perfect lgala si " alesii" nu mai au scuza.
  Bineinteles ca  Paula Iacob impreuna cu Marinescu vor protesta mult si bine de acum.
  Sigur ca asociatiile ce papau un fond -doua se vad acum fara finantare si este nrmal sa protesteze.
  Si cretinii care se declara iubitori de animale vor avea de acum tot timpul sa protesteze.
  Din contra, eu cred ca noi ceilalti sintem iubitori de animale. Personal am un ciine si doua pisici in curte.
  In timp ce asa zisii iubitori de animale ii iau din adaposturi si le dau drumul pe strazi.
  Insa ca sa se faca curatenie cu adevarat Oprescu TREBUIE sa plece . Cita vreme Oprescu va fi la cirma orasului cu cele mai multe javre din lume, nu se va face absolut nimic relevant, ci numai de suprafata, praf in ochi.
 • +9 (15 voturi)    
  In sfarsit o veste buna (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:44)

  phlo [utilizator]

  Ma bucura nespus de tare faptul ca CCR-ul a decis ca eutanasierea maidanezilor dupa 14 zile de la prindere in cazul in care acestia nu au fost adoptati. Acum toti acei fanatici care i-au apararea maidanezilor, ca sa demonstreze ca iubesc maidanezii si ca lupta pentru drepturile lor ar trebui sa mearga la adaposturi si sa adopte acei caini, tocmai sa nu fie eutanasiati. Dar cred ca nu o vor face sub diferite pretexte cum ar fi ca nu au unde sa-i tina, ca nu au locuri suficiente in adaposturi, ca e prea scumpa intretinerea... etc. Acum sa vedem iubitorii de animale cati maidanezi adopta. E usor sa fi impotriva la ceva ce e in interesul general, ce aduce un plus de siguranta dreptului constitutional la viata si siguranta pe strazi si aduce atingere intereselor meschine ale ONG-urilor care se ocupa de maidanezi. Acum se vor vedea adevaratii iubitori de maidanezi si acest lucru se va vedea in numarul celor care ii adopta si ii tin in casele lor nu pe strada sau in fata blocului.
 • +17 (21 voturi)    
  Pentru aia care s-au intins pe jos (Miercuri, 25 septembrie 2013, 12:52)

  tavyy [utilizator]

  Decat sa se intinda pe jos sa se murdareasca mai bine ar pune mana sa-i adopte si sa-i trimita in alta tara (sa caute pe net clienti etc etc) daca nu vor sa fie eutanasiati. Cu alte cuvinte faceti dracului ceva pentru cainii aia daca va pasa atat de mult. Faptul ca va intindeti pe sosea nu-i ajuta cu nimic. Va faceti de ras, doar atat.
  • +11 (13 voturi)    
   acum (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:02)

   strongbox [utilizator] i-a raspuns lui tavyy

   se va vedea daca chiar sunt "iubitori de caini" cum spun! Au sansa sa scape toti cainii prinsi, 14 zile, timp destul, sa-i vedem! Sper sa-i mai si controleze politia comunitara din cand in cand sa vada daca nu au dat drumul cainilor pe strada din nou.
 • +9 (13 voturi)    
  solutie normala (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:04)

  uman [utilizator]

  Bun, se pare ca exista sanse de normalitate. Leagea este constitutionala!
  Acum sa continue si mai rapid strangerea cainilor de pe strazi. Efectele se vad deja, chiar daca destul de incet, insa se misca ceva. Sa continue pana la eradicarea rapida a problemei.
  Iar ipocritii si falsii iubitori de caini sa inteleaga clar: cainii se iubesc in casa, in curtea personala, intr-un tarc personal, nu pe strada! Aceste acte de lasare si crestere a cainilor pe strazi sunt fapte penale in esenta lor - adica duc la atingeri grave la viata persoanei.
  Speram sa apara si aplicari ale legii impotriva celor care vor continua sa sustina/arunce/intretina caini pe domeniul public.
 • +8 (14 voturi)    
  multumim CCR (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:11)

  fosta zoezoe [utilizator]

  ca sunteti-macar voi-sanatosi la cap si recunoasteti ca avem dreptul la siguranta , la viata...Spun celor cu probleme emotionale severe (ca sa zic asa) ca trebuie sa se indrepte impotriva ong-urilor beneficiare si a lui oprescu .Ei , in folosul maidanezilor ar fi trebuit sa reclame candva praduirea banilor nostrii despre care stiau cum si unde se duc.Tot ei pot sa faca ce vor pentru maidanezi dar pe bani privati (donatii,sponsoriri) si nu pe bani publici.Primaria bucuresti nu cred ca da vre-o "ciorba a saracului " nu am auzit sa mearga vre-o data la azile sau orfelinate unde cred ca se intampla zilnic scene sfasietoare.
 • +6 (8 voturi)    
  am uitat sa va spun (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:13)

  fosta zoezoe [utilizator]

  ca am 2 caini in curte si ca am fost muscata in Bucuresti de 2 ori intr-un an.
 • +9 (13 voturi)    
  Right (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:14)

  fane_grija [utilizator]

  "In ceea ce priveste o posibila traumatizare a populatiei in cazul eutanasierii in masa, Lazaroiu a spus: "Cu siguranta. Dumneavoastra puteti sa asistati la o scena de masacru?"."

  Cate vaci, oi, gaini, cai, etc sunt taiati zilnic in abatoarele din Romania? Oare cei care cumpara carnea din macelarie "asista" la masacru? Sunt "traumatizati"?

  Ce mama dracului vrea Lazaroiu sa spuna? In mintea lui are impresia ca eutanasierea cainilor o sa fie subiect de spectacol public sau o sa fie facuta cu bata si satarul? Sau punem in aplicare normele valabile si in alte state din EU?

  Cretinism la superlativ si discurs demagogic fara fundament.
 • +11 (15 voturi)    
  vinovat oprescu!!! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:20)

  Johanis [utilizator]

  Asta ar trebui sa sustina si iubitorii de animale, dar si cei ce sunt pt eutanasiere. E drept si fostii primari au vina lor, insa acum 6 ani, de cand e domnul Oprescu primar, nu cred ca erau 65.000 de caini pe strazi. La acel moment, daca isi facea treaba ajutat de firme serioase, nu capuse ale banilor publici, avea de sterilizat si dus in adaposturi probabil 10-15.000 de caini. Si situatia chiar putea fi gestionata fara eutanasiere. Neglijenta, nesimtirea si goana dupa bani au dus la un asemenea dezastru, la o situatie in care un copil, Dumnezeu sa-l odihneasca, a fost MANCAT de caini. Domnule Oprescu, puteti merge sa vedeti patutul in care dormea Ionut? Ii puteti spune fratiorului sau unde este Ionut si din vina cui? Consider ca oriunde in lume s-ar fi intamplat asa ceva DEMISIA ar fi fost un lucru mai mult decat DECENT.
  Si mai cred ca si noi, oamenii de rand, suntem la fel de vinovati si fata de Ionut, dar si fata de animale, pentru lipsa de reactie fata de acest fenomen. N-am facut nimic desi am vazut ca s-au umplut parcurile, strazile, scolile, gradinitele, spitalele de caini comunitari. Chiar n-am facut nimic! Si acum trecem peste aceste fapte spunand in sinea noastra "Bine ca n-a fost copilul meu!". Suntem prea lasi!
  • -2 (10 voturi)    
   Bunica... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:31)

   m12 [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   ... care a lasat copilul nesupravegheat este principala vinovata. Putea sa fie violat si omarat de oameni in schimb.
   • +5 (9 voturi)    
    Atunci era pedepsit autorul (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:40)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui m12

    acum cainii vagabonzi trebuie sa dispara de pe strazi! nu suntem tara de mana a paispea!
    • +3 (9 voturi)    
     suntem... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:49)

     m12 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     ...o tara de mana a paispea, dar nu din cauza ca sunt caini pe strada, ci din cauza oamenilor care o populeaza (fara empatie, mitocani, smecheri etc.). Dovada: multe din comentariile de mai sus si de mai jos... Dar, nu e de mirare, avand in vedere ca elitele tarii su fost exterminate in inchisori de comunisti. Acestia sunt minunatii lor descendenti.
     • +4 (4 voturi)    
      Cind traiau acele elite NU ERAU CIINI pe strazi (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:27)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui m12

      eu am prins un Bucuresti extraordinar, o adevarata capital europeana, inca se vorbea pe strazi franceza cind eram copil. Nu era mizerie pe strazi, nu se injura... dar incet incet brutele au cucerit totul.
      • 0 (0 voturi)    
       ... (Joi, 26 septembrie 2013, 10:18)

       m12 [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

       ..."dar incet incet brutele au cucerit totul."
       Pentru cei spalati pe creier la TV: "brutele" nu se refera la caini.
   • +2 (6 voturi)    
    dar nu a fost, (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:14)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui m12

    draga doamna iacob .Tot aceasta tanti a zis la tv ca japonezul a murit de inima .Si eu am fost muscata de 2 ori in 8 luni in Bucuresti (in centru) si era sa mor sa inima .Am facut atac de panica fara sa am ceva la inima si fara sa-i fi vazut inainte de a fi muscata . Celor cu carente emotionale le mai spun ca am ,maidanez in curte si vreau ca in situatia asta problema sa fie transata prin eutanasiere.
   • +5 (5 voturi)    
    Si bunica... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:34)

    Johanis [utilizator] i-a raspuns lui m12

    Are o parte din vina, insa cainii nu aveau ce cauta acolo. Caini sunt peste tot. Si bunici. Si bone. Si parinti. Orice s-ar spune, Ionut, din pacate nu mai este. Si n-a fost primar sa nu promita ca va rezolva aceasta problema. Pt ca se stia de aceasta problema. Poate ar fi mai bine ca MANDATUL PRIMARILOR SA FIE DE 1 AN, asa vom putea schimba mai repede un primar care nu-si face treaba. Ei, dupa ce au castigat un mandat de 4 ani, trec la "fapte" si uita de tot ceea ce au promis.
 • +11 (19 voturi)    
  psihopatii maidanezilor (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:28)

  jackalphonse [utilizator]

  fac spume la gura ca prietenii lor
  • +2 (2 voturi)    
   Buhuhu! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 22:10)

   Claudia_V [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   Ce smecher esti tu :)). Mi-e frica putin de tine...
 • +11 (15 voturi)    
  asteptam promulgarea legii (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:34)

  VioricaStefancu [anonim]

  a sosit momentul sa " curatam" strada,primarii sa-si faca treaba,iar iubitorii de animale sa caute stapani in tara / strainatate pentru caini.
 • +11 (15 voturi)    
  primariile la treaba~! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:53)

  mihaelaMM [utilizator]

  sa se finalizeze procedura de publicare a legii si sa ridice patrupedele de pe strazi. Salut decizia CCR
 • -8 (14 voturi)    
  uite... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:53)

  Hoffius [utilizator]

  dau eu exemplu de tara unde a functionat sterilizarea: olanda. dar aici au legi. exista baza nationala de date, proprietarii de caini sunt obligati la sterilizarea si microciparea animalului. asa se previne abandonul. si spre deosebire de parerea generala, olanda are pisici de strada. iar cand aceste pisici sunt prinse, sunt sterilizate si aduse inapoi de unde au fost luate. exista adaposturi sustinute din donatii si buget local, iar oamenii sunt incurajati sa adopte si nu sa cumpere. iar in olanda nu se practica eutanasia in adaposturi. mai mult, nu va mai plangeti de materii fecale pe strada, ca nu apartin numai câinilor de pe strada ci si celor care au stapan. in alte tari stapanii de caini umbla cu punguta ai strâng fecalele animalelor, altfel isi iau amenda. trebuie romanii sa se civilizeze si dupa aia se va rezolva si problema cainilor. p.s. si eu am fost muscata. si eu am adoptat pentru a-mi aduce aportul la bunastarea si protectia animalelor.
  • +11 (17 voturi)    
   prea tarziu. suntem depasiti de numarul mare (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:00)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   ...de maidanezi. problema nu este data de ouale catelului, ci de faptul ca musca. nu-i mai vrem pe strazi, nu fara oua
  • -6 (12 voturi)    
   Felicitari! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:33)

   m12 [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   Din pacate sunteti in minoritate. Gloata cu creierele spalate la TV domina.
  • +4 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:54)

   NL [anonim] i-a raspuns lui Hoffius

  • +6 (8 voturi)    
   Romania versus Olanda (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:35)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   Multe functioneaza in Olanda.
   Acolo este ordine si disciplina. Ei se si drogheaza disciplinat...

   las-o jos, nu tine!
  • +4 (8 voturi)    
   Bun exemplu...dar (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:37)

   Amoredivino [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   Olanda este o țară mare cam cât Dobrogea. în Olanda sunt pisici și în restaurante și în magazine și sunt foarte bine îngrijite și prețuite. Am întrebat - de ce? Mi s-a răspuns, pentru că olandezii fiind un popor care a supraviețuit în mare parte datorită transporturilor navale, aveau nevoie pe vremuri când vasele erau construite din lemn (corăbii) de ceva sau cineva care să-i scape de invaziile masive de șoareci și șobolani. Așa a devenit pisica animal cu specific național și așa a rămas până în zilele noastre. Olandezii sunt un popor civilizat și rațional și sunt convins că dacă ar avea (prin absurd) câini maidanezi, i-ar eutanasia imediat fără nici o problemă!
   • +4 (6 voturi)    
    Asa e; in plus pisicile nu se aduna in haite (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:30)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Amoredivino

    ucigase si sint foarte curate!
 • +7 (11 voturi)    
  ...copy paste (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:36)

  gicu sculeru [utilizator]

  In Franta, este considerat fara stapan si deci supus ..... orice caine care se afla mai mult de 100 de metri de un eventual stapan si nu aude sau nu poate raspunde la semnale sau la fluirat.

  Daca tot suntem maestrii de copy-paste, de ce nu copiem si asta?
  Dl. Ponta, ce parere aveti?
 • +8 (14 voturi)    
  Modelul danez (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:43)

  Urangutanu [utilizator]

  Văd că mulți protectori de animale fac mare tam-tam la ideea că România va eutanasia în masa câinii vagabonzi. O grămadă de oameni au ieșit în stradă și și-au exprimat opinia împotriva acestui lucru... ba au mai și precizat că persoanele care susțin eutanasierea sunt niște criminali.
  Apoi am citit un articol dp site-ul jurnalul.ro:

  http://jurnalul.ro/stiri/observator/modelul-danez-o-solutie-impotriva-maidanezilor-din-romania-652159.html

  O soluție foarte buna și eficientă!
  De ăștia nu mai ziceți că sunt criminali ?
  Hai sa nu mai aruncați cu pietre în România!
  • -2 (4 voturi)    
   o lege... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:50)

   m12 [utilizator] i-a raspuns lui Urangutanu

   ... la fel de tampita ca si cea de la noi. Nu exista "rase agresive". Chiar si un pechinez poate fi agresiv daca nu i se aplica o educatie corecta.
  • -2 (4 voturi)    
   de parca... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:03)

   m12 [utilizator] i-a raspuns lui Urangutanu

   ...tot ce-i strain e bun!
  • +3 (3 voturi)    
   Te rog frumos... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 22:13)

   Claudia_V [utilizator] i-a raspuns lui Urangutanu

   Si mie mi-a spus un dobitoc zilele trecute ca "logic si rational, sunt implicit complice la uciderea copiilor...ce e asa greu de inteles"? Toate astea din cauza ca nu sunt de acord cu barbaria si tortura. Hai sa nu vorbim de retardati, ca nu termin de numarat pana maine doar din comentariile de mai sus si de mai jos. Sa nu vorbesc de toate articolele...
 • 0 (4 voturi)    
  Doamne ajuta! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:50)

  Cutezatorii2013 [utilizator]

  CCR e inca formata din oameni, nu din caini.
 • 0 (6 voturi)    
  Surpriza placuta! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:54)

  bond235 [utilizator]

  Bravo CCR!

  "Iubitorii" de caini in spatiul public se dau de ceasul mortii, acum cand simt ca nu vor mai avea obiectul
  adoratiei lor,
  Tristi oameni, sunt de compatimit, clar neadaptati social.Respinsi mereu de semeni lor , la scoala , serviciu, acasa, etc. tanjind mereu dupa afectiune
  si, din conditii obiective, fiindu-le refuzata, au ales calea cea mai facila: cainele maidanez. Proprietatea nimanui, cainele fara stapan, maidanezul dornic de a avea stapan va raspunde
  totdeauna infirmitatii "iubitorilor" de maidanezi.
  Unii merg pana acolo incat afirma ca, intre om si caine, ar alege cainele. Asta arata cat de mare e teama de oameni care arata, depinzand de varsta, incapacitatea de a dezvolta relatii normale intraumane.De aici confuzia si disperarea pentru
  pierderea partenerului comod ce le da un sens vietii lor. Problema e ca "iubitorii" de maidanezi iubesc cainii maidanezi cam cum iubesc eu, sa zicem Marea Neagra. Imi place s-o stiu acolo, nu ma angajez cu nimic, din punctul meu de vedere nutresc sentimente de iubire fata de Marea Neagra
  dar ea, marea, e indiferenta, nu stie asta.Asa si "iubitorii" de caini in spatiul public, vor sa-i stie i n
  oras, fara nici o raspundere, rezerva lor nesecata de afectiune. A venit vremea sa traiti intre oameni!
 • +5 (9 voturi)    
  sterilizare (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:12)

  Defender [utilizator]

  Sa facem un calcul simplu , la 80.000 de caini cati exista acum in Bucuresti , daca toti sunt sterilizati timp de un an de zile , durata de viata a unui caine fiind de 8-12 ani atunci ar trebui sa mai induram inca cel putin 10 ani de zile pana vor disparea cainii din Bucuresti.Nu vi se pare ca trebuie sa asteptam cam mult?
 • +1 (1 vot)    
  de ce la ccr si nu la primaria lui (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:19)

  fosta zoezoe [utilizator]

  OPRESCU , unde ar trebui sa-i ceara socoteala la propriu ?!!!!
 • +1 (7 voturi)    
  salut decizia CCR.... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:27)

  luci30 [utilizator]

  iar ipocritilor iubitori de ciini le reamintesc ca iubesc doar banii pe care ii pot face de pe urma bietelor patrupede....de amintit si faptul ca posesorii de ciini de apartament,nu prea ne respecta pe noi astilalti,lasindu-ne ,,cadourile,,odoarelor peste tot(o punga pt.adunat mizeria nu se gaseste prin buzunarul lor)politia comunitara prin amenzi poate sa-i mai ,,educe,,la materia spirit civic....pragmaticilor le reamintesc ca pielea de ciine este cea mai fina in marochinarie
 • +4 (8 voturi)    
  Maidanezul= caine redevenit salbatic (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:41)

  Lupulsas [utilizator]

  Nu poate fi o datorie a unui stat civilizat, sa accepte in spatziul public niste animale redevenite salbatice. E chiar iresponsabil, daca tolereaza aceasta. Cu atat mai putzin poate fi o obligatzie obsteasca, sa intretzina din bugetul amarat chiar shi pentru oameni, cainii "comunitari".
 • -2 (10 voturi)    
  acu 2 ani sau cat era... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 15:42)

  liviu_ [utilizator]

  nu era constitutional sa omori caini, acu e ...
  ce s-a intamplat in perioada asta ca nu tin minte sa se fi schimbat constitutia....

  da foarte ok ca au aprobat legea, dar totusi astia verifica daca se respecta constitutia sau isi dau cu parerea cum ne dam noi pe forumuri?!
  • +1 (1 vot)    
   ccr (Miercuri, 25 septembrie 2013, 16:40)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   acum doi ani ccr a gasit ca niste articole din lege erau neconstitutionale - cred ca poti gasi motivarea pe net pe undeva. parca unul dintre motive era ca legea nu prevede clar cum se ajunge la eutanasiere si ca lasa loc de interpretari. deci decizia ccr nu a fost impotriva eutanasierii, ci impotriva legii asa cum era ea formulata.

   acum dragii nostri alesi au modificat acele articole la care a facut referire ccr, deci legea a trecut.

   ws
  • +2 (2 voturi)    
   Acum doi ani legea nu era clara (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:00)

   tavyy [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Acum doi ani legea nu specifica ce trebuie sa se faca cu cainele daca dupa x zile nu este adoptat. Masura era lasata la indemana primarilor.

   Acum insa legea specifica clar ca daca in termen de 14 zile lucratoare cainele nu este adoptat si daca nu i se gaseste un loc intr-un adapost, atunci el trebuie sa fie eutanasiat.

   CIteste si asta te rog: http://jurnalul.ro/stiri/observator/modelul-danez-o-solutie-impotriva-maidanezilor-din-romania-652159.html
 • -1 (3 voturi)    
  paraziti si caini (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:06)

  liviusmaximus [utilizator]

  1. sterilizam si puricii si capusele pe care le poarta ?
  2. le facem si operatie a corzilor vocale pt a nu mai distruge noptile oamenilor care vor sa se odihneasca ?
  3. ii trimitem la reeducare pt a nu mai face pipi pe masini si plantele din curtea blocului sau kk pe trotuar ?
  4. ce le facem daca ne halesc pisicile maidaneze ? Cu astea nu are nimeni nimik ! Vezi pct 2, probabil din aceasta cauza ?
  5. Ce facem cu cei de la deratizare, care ne ucid sobolanii, in masa ? Am un vecin care-i creste ca animale de companie si lupta pt ei.
 • +1 (5 voturi)    
  O tara ca afara! (Miercuri, 25 septembrie 2013, 17:54)

  Alui [utilizator]

  (Nu ca India!)
  Asta e un pas pentru ridicarea nivelului de civilizatie in Romania. Sper ca legea sa se aplice promt!
  Asa-zisii iubitori de animale acum se plang ca "reteta" lor cu sterilizarea a fost sabotata de autoritati! Trebuiau sa se planga de asta pana acum, stiau foarte bine ca cainii se sterilizeaza fictiv(chiar de mai multe ori)! Acu sa lase ipocrizia. Multi dintre cei care protesteaza pariez ca sunt ONG-isti care traiau pana acum de pe urma problemei maidanezilor! Niste ne-oameni!
 • +2 (4 voturi)    
  fara caini pe strada (Miercuri, 25 septembrie 2013, 20:06)

  manoman [utilizator]

  toate acestea se intampla din cauza lacomiei si a prostiei ong-urilor care au incasat sume fabuloase de bani fara sa faca nimic.
  daca sunt atat de iubitori de animale, sa-i stranga eipe toti si sa-i tina in casa la ei (fara sa deranjeze pe altcineva)
  daca nu, toti eutanasiati!
  si tantarii sunt niste biete sufletele... nu vreti sa infiintati niste ong-uri pentru apararea lor? hai! se castiga bani frumosi si nemunciti! si banii sunt de la prosti din impozite...
  • 0 (2 voturi)    
   ai multă dreptate (Miercuri, 25 septembrie 2013, 21:13)

   Kute [utilizator] i-a raspuns lui manoman

   @manoman, eu am strâns de pe stradă trei câini şi două pisici, unul dintre câini fusese lovit de o maşină şi l-am salvat cu ajutorul veterinarului; am un pic de curte, le asigur hrană şi îngrijire din veniturile mele, care nu sunt neapărat mari. Cine iubeşte animalele sau măcar vrea un oraş civilizat nu procedează ca ONGiştii aceştia revoltaţi că-şi pierd sursa de produs bani nemunciţi. Ceilalţi, care pun cutii de carton sau coteţe improvizate pe lângă blocul în care locuiesc, trebuie să înţeleagă că nu au acest drept şi nu mă refer la vreo lege scrisă. Îmi pare rău.
 • 0 (2 voturi)    
  rezumat (Miercuri, 25 septembrie 2013, 20:57)

  Un Anarhist Moderat [anonim]

  sintetizez toata aceasta “dezbatere publica”:
  1. marea majoritate considera justificat ca maidanezii – cainii fara stapan – NU au ce cauta pe strazi;
  2. marea majoritate NU vrea cainii morti (nici macar prin eutanasiere);
  3. insa aceeasi mare majoritate isi vrea banii cheltuiti (mai bine/eficient) mai degraba pe infrastructura, metrou, manuale, siguranta… etc decat pe tinerea cainilor in adaposturi;
  Concluzia: iubitorii de animale (inclusiv “contestatarii de circumstanta" si protestatarii) au larg deschise ambele variante care rezulta logic:
  V1. adoptiile – pot lua ACASA toti cainii “in pericol”;
  V2. suportul financiar – pot plati DIN BUZUNARELE PROPRII cheltuielile aferente intretinerii acestor caini in adaposturi

  … restul e spectacol mediatic ieftin…
  • -1 (1 vot)    
   ... (Joi, 26 septembrie 2013, 9:49)

   m12 [utilizator] i-a raspuns lui Un Anarhist Moderat

   aveti dreptate, mai putin la pct 2. Marea majoritate (cel putin de mai sus) doreste moartea cainilor, sa nu ne amagim. Multi dintre ei i-ar ucide chiar cu mana lor... Si cine omoara / chinuie azi un caine, maine poate omari un om, sunt convins.
   • -1 (1 vot)    
    De ce sa ne limitam la caini? (Joi, 26 septembrie 2013, 11:45)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui m12

    Omaram si alte animale, miei, gaini, porci, vaci, cai, caprioare, iepuri, etc. Normal ca se chinuie cand le tai beregata sau cand ii impusti, insa cainii o sa aiba tratament special, o injectie si somn!
    Nu, cei care doresc eutanasierea cainilor nu vor si chinuirea lor, ar fi absurd, intradevar, cainii sunt nevinovati, dar asta e, oamenii sacrifica de cand e lumea animale pentru binele lor, fie pentru hrana, fie pentru sanatate si siguranta!
    Bineinteles ca sunt cativa psihopati care tortureaza animalele, dar foarte foarte putini. Mult, mult mai putini decat cei muscati de caini de exemplu. Iar cel mai bun mijloc pentru a evita torturarea cainilor de catre psihopati, e ca psihopatii sa nu aiba acces la caini, adica sa nu mai fie caini pe strada!
 • 0 (0 voturi)    
  Eu văd că România nu e pregătit să aibă câinii. (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 16:18)

  Red20 [utilizator]

  Eu văd că România nu e pregătit să aibă câinii.
  Ex 1 maidanezi,
  2 unii oamenii care nu vor câini în-loc să ducă la un adăpost , dau drumul pe stradă
  3 unii oamenii nu știu cum să aibă grijă
  Credeți că dacă oamenii știau cum să se poarte cu câinii ajungeam la situația asta.
  Eu zic să avem o lege unde România nu poate deține câini , să trimitem toți câini (cu sau fără stăpân)
  Și să nu primim înapoi până nu știm cum să avem grijă.
  Până când nu se întâmplă ceva serios , pe toată țara, noi vom rămâne cum suntem acuma.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by