Ministrul Mediului si schimbarilor climatice, Rovana Plumb si directorul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Gheorghe Dutu, vor fi audiati marti la Comisia speciala pentru Rosia Montana. Potrivit unui program al Comisiei, audierile de marti vor incepe la ora 10,00, scrie Agerpres.

Miercuri, 12 parlamentari ai Comisiei speciale pentru Rosia Montana, vor face deplasarea in teritoriu, in zona miniera, urmand ca joi incepand cu ora 18,00 sa aiba loc discutii si consultari cu reprezentantii ONG-urilor/ asociatiilor cu activitate reprezentativa in domeniu si organizatorii protestelor din Piata Universitatii.

Presedintele Comisiei speciale privind proiectul Rosia Montana, Darius Valcov, a anuntat, luni, programul audierilor si institutiile, printre care Serviciul Roman de Informatii (SRI), Serviciul de Informatii Externe (SIE) si Presedintia Romaniei, care vor fi solicitate sa-si exprime un punct de vedere cu privire la actul normativ, precum si programul deplasarii de miercuri din zona miniera.

Potrivit acestuia, toate audierile vor fi publice, iar saptamana viitoare vor fi invitati la audieri reprezentanti ai Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, SC Minvest SA Deva, Ministerul Economiei, Rosia Montana Gold Corporation, Gabriel Resources, Institutul Geologic al Romaniei, Ministerul Finantelor, Ministerul Bugetului, Ministerul Padurilor si Apelor, SRI, SIE.

"Vom solicita de asemenea, puncte de vedere si vom invita la dezbateri Academia Romana, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Greco- Catolica, Biserica Reformata, Biserica Romano-Catolica si Biserica Unitariana. Vom solicita puncte de vedere de la Presedintia Romaniei, Banca Nationala a Romaniei, Academia de Studii Economice, Uniunea Arhitectilor din Romania si vom invita si Ministerul Dezvoltarii saptamana viitoare la audieri", a mai spus Valcov.

Senatorul a mentionat ca tot luni comisia a hotarat prelungirea pana pe data de 15 octombrie a audierilor.

"Dezbaterea pe lege, amendamentele propriu-zise si articolele vor fi dezbatute incepand cu 15 octombrie. Pana atunci incercam sa audiem toate personale, institutiile si ONG-urile care vor dori sa participe la aceste dezbateri", a mai spus Darius Valcov. Luni a fost audiat ministrul Culturii, Daniel Barbu.