Reprezentantii Asociatiei Judetene de Vanatori si Pescari Sportivi Dambovita spun ca in zona localitatii Varfuri nu mai sunt alti ursi in afara ursoaicei cu pui si precizeaza ca vanatorii au vazut urmele animalelor in padure. Potrivit reprezentantilor AJVPS Dambovita, pentru "recoltarea" ursilor sunt necesare autorizatii de la Ministerul Mediului.

"Vom continua aceeasi actiune de indepartare atat aici cat si in alte zone din fondul de vanatoare unde am avut semnale ca ar fi ajuns ursoaica cu puii. Avem siguranta ca este aceeasi ursoaica, nu mai sunt alti ursi in zona. Ministerul a fost informat despre aceasta situatie si tot acestia sunt cei care decid ce se va intampla, va dati seama, este vorba de o ursoaica cu pui si, totodata, este vorba de o specie protejata. Pentru recoltarea acestor animale sunt necesare alte autorizatii din partea ministerului. Noi ca si asociatie avem datoria sa o indepartam in primul rand. In concluzie, vanatorii nu au vazut ursoaica cu puii, dar au vazut urmele lor in padurile din zona localitatii Varfuri", a declarat directorul AJVPS Dambovita, Cristian Stan citat de Mediafax.

Politistii si jandarmii patruleaza de 48 de ore in comuna Varfuri si ii avertizeaza pe localnici sa nu se indeparteze de case, cativa sateni declarand ca au gasit si ei urme ale ursoaicei si puilor pe ulita unde au case.

Doua persoane, tata si fiu, au fost atacate de o ursoaica, duminica dimineata, in localitatea damboviteana Varfuri, in timp ce se aflau intr-un grajd din gospodarie, la fata locului ajungand doua echipaje medicale.

Cateva ore mai tarziu, un alt barbat, in varsta de 58 de ani, tot din localitatea Varfuri, a fost atacat de urs. Barbatul a fost transportat in stare grava la spitalul din Pucioasa, unde medicii au decis sa fie transferat la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Conducerea ISJ Dambovita a decis, luni, ca 20 de copii din comuna Varfuri sa nu mearga la cursuri, din cauza ursoaicei cu pui, in conditiile in care drumul trece prin padure.

Luni dimineata, o turma de oi din aceeasi localitate a fost atacata de un urs, trei fiind omorate si altele ranite.