Elevii care fac parte din lotul olimpic al Romaniei au obtinut o medalie de aur si trei medalii de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului. In clasamentul neoficial pe natiuni, Romania s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), dupa Taiwan si Coreea de Sud. Medalia de aur a fost castigata de Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara.

Elevii romani din lotul olimpicFoto: Facebook/ IESO Romania

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO) s-a desfasurat in India (Mysore), in perioada 11-19 septembrie 2013. Aceasta a fost cea de-a VII-a editie a concursului scolar international.

Medalia de aur:

  • Marius Ioan Posa - elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara. Marius Posa a obtinut pana in prezent numai note de 10 la liceu si participa la olimpiadele de Chimie si Biologie inca din clasa a IX-a, scrie Renasterea.

Medaliile de argint:

  • Andrei Iliescu - elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Anul trecut, si Andrei Iliescu a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori.
  • Ionut Bogdan Voinicu - elev in clasa XI-a la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului au participat 101 elevi din 28 de tari. Competitia consta in doua probe, una teoretica si una practica. Ierarhia tarilor participante se realizeaza in functie rezultatele finale totale, atat de la examinarile teoretice, cat si de la cele practice.

Numarul de medalii este stabilit de catre juriul international, insa in jur de 10% dintre participanti primesc medalii de aur, 20% - medalii de argint si 30% - medalii de bronz, precizeaza organizatorii. Juriul poate acorda si o mentiune, in cazul in care un competitor nu castiga nicio medalie, insa obtine rezultate notabile la problemele teoretice sau la sarcinile practice.

Rezultatul de anul acesta al olimpicilor romani este superior celui inregistrat la editia de anul trecut, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Prima editie a olimpiadei a avut loc in 2007 in Coreea de Sud, iar anul viitor ea va fi organizata in Statele Unite ale Americii.

Citeste si: