Aproximativ o suta de angajati din sistemul medical protesteaza vineri, pentru a treia zi consecutiv, in fata Ministerului Sanatatii, transmite Agerpres. Protestatarii sunt din Bucuresti si judetele Caras-Severin, Timis, Sibiu, Arges, Mehedinti.

Protestatarii au afisat lozinci cu mesajele: "Ce aveti de gand cu noi, sunteti toti niste ciocoi!", "Cu preturi ca in Occident vrem un salariu decent!", "Nu aveti capacitatea sa gestionati sanatatea!", "6% din PIB pentru sanatate", "Cu proiectele pilot avem sumbru viitorul, dar mai avem o scapare: ministrul sa-si ia zborul!".

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, i-a invitat joi pe reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sanatate, care au lansat protestele, la discutii despre revendicari. S-a convenit ca discutiile sa aiba loc duminica, 22 septembrie, ora 11.00, la sediul Ministerului Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a anuntat joi, dupa discutiile cu protestatarii, ca se fac eforturi pentru o reasezare graduala a grilei de salarizare.

Protestatarii cer, printre altele, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati.