Presedintele partidului francez de extrema dreapta Frontul National (FN), Marine Le Pen, a cerut joi tarii sale sa se opuna ridicarii restrictiilor de circulatie in UE pentru romani si bulgari, incepand cu 1 ianuarie 2014.

"De la 1 ianuarie 2014 Romania si Bulgaria vor fi membri cu drept deplin ai UE. Fara a fi inca in Schengen (spatiul de libera circulatie fara control la frontiere, n.r.), circulatia in cadrul UE a romanilor si bulgarilor, si deci a romilor, va fi si mai facila ca pana acum", afirma aceasta, intr-un comunicat citat de AFP.

Ministrul francez de Interne "Manuel Valls da dovada de multa agitatie asupra dosarului romilor dar refuza sa infrunte adevaratele probleme", acuza aceasta.

Le Pen ii cere in acest context lui Valls sa fie ferm in ceea ce priveste acest subiect anuntand ca "Franta se opune".

Joi dimineata, Manuel Valls s-a declarat "mai mult decat rezervat" in ceea ce priveste intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen.

Acesta avertizase insa asupra riscului "stigmatizarii", dupa ce un membru al partidului de opozitie UMP (dreapta), Nathalie Kosciusko-Morizet, afirmase ca romii ii "hartuiesc" pe parizieni.