Ministrul de Interne francez, Manuel Valls, a declarat joi la postul de radio France Inter, ca este rezervat fata de intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen la 1 ianuarie 2014, precizand ca nua fost luata deocamdata o decizie in acest sens, transmite Le Figaro. Valls s-a aratat ingrijorat de "o explozie" a infractionalitatii in Franta, cauzata de grupuri din zona Balcanilor, si a arata ca nu au fost luate inca masuri pentru garantarea securitatii cetatenilor francezi, in cazul extinderii spatiului Schengen.

Intrebat despre posibila intrare a Romania si Bulgaria in spatiul Schengen, Valls a aratat ca "in acest moment nu exista nicio decizie cu privire la intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen".

"In calitatea de ministru de Interne, membru al consiliului de ministri de Interne ai Uniunii Europene, sunt, evident, mai mult decat rezervat la deschiderea frontierelor (Schengen - n.red.) in acest moment in conditiile in care Bulgaria si Romania nu au indeplinit o realizat o serie de eforturi", a declarat Valls, citat de Le Lab.

"Deci (intrarea in Schengen - n.red.) nu este astazi pe ordinea de zi si va spun foarte clar. Nu acum, nu la 1 ianuarie, atata timp cat nu sunt luate masuri pentru a asigura securitatea altor tari si cetatenilor acestora", a subliniat oficialul francez.

Comentand declaratiile presedintei Frontului National, Marine Le Pen, care daduse asigurari ca a fost luata deja o decizie in acest sens, Manuel Valls a afirmat: "Marine Le Pen este incompetenta. Si totusi este deputat european."