Judetul Ialomita este in topul judetelor cu cei mai multi asistati sociali din regiune, iar un control al Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala arata ca jumatate dintre beneficiari primesc necuvenit diferite tipuri de ajutoare, scrie presa locala.

Recent, inspectorii institutiei au descoperit doua cazuri la Tandarei si Facaeni. Oamenii prinsi in flagrant ar trebui sa inapoieze statului peste 100 mii de lei In alte cazuri, sumele ating valori de milioane de lei. Singura masura de recuperare a debitelor ramine executarea silita, insa aceasta modalitate s-a dovedit, de fiecare data, ineficienta, potrivit Independentonline.ro.

Inspectorii Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala au efectuat un control la Adiminstratia Domeniului Public de la Tandarei. Oficialii institutiei au descoperit faptul ca 90 de tandareni dintre beneficiarii de ajutor social in baza Legii 416, a venitului minim garantat, au primit ilegal sprijinul acordat de stat prin "necompletarea corespunzatoare a registrului orelor de munca". "Desi nu mergeau la munca, ei au primit ajutoarele financiare", a declarat Silviu Vladareanu, directorul Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala Ialomita.