Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, a declarat luni, la deschiderea anului scolar, ca va exista o crestere a numarului orelor de sport in scoli si licee. "Inca de la inceputul acestui an scolar, de la clasa zero la a IV-a sunt patru ore de educatie fizica si miscare, cum o numim, si evident la toate ciclurile vor fi cresteri", a declarat pentru Agerpres ministrul Tineretului si Sportului.

"Au fost discutii cu Ministerul Educatiei pentru o modificare a curriculei de invatamant si cred ca putem spune ca lucrurile merg iarasi in directia buna. Inca de la inceputul acestui an scolar, de la clasa zero la a IV-a sunt patru ore de educatie fizica si miscare, cum o numim, si evident la toate ciclurile vor fi cresteri. Pentru ciclul gimnazial si cel liceal pana in 2016 cred ca vom ajunge la patru ore pe tot ansamblul pana la terminarea liceului", a declarat pentru Agerpres ministrul Banicioiu.

Declaratiile au fost facute la Scoala 194 "Marin Sorescu" din sectorul 4 al Capitalei, unde ministrul Tineretului si Sportului impreuna cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au participat la deschiderea noului an scolar.

Citeste si: