Ora 0:46: In jur de 1.000 de persoane protesteaza inca in Piata Universitatii. Circulatia pe Bulevardul Nicolae Balcescu este in continuare blocata.
Ora 23:40: In jur de 1.000 de oameni mai sunt acum in Piata Universitatii.
Ora 23:16: Circulatia in zona Pietei Universitatii este blocata.
Ora 23:10: Grupuri de oameni incep sa paraseasca Piata Universitatii.
Ora 22:48: Coloana de protestatari s-a reintors in Piata Universitatii, oamenii ocupa incet-incet rondul de la Universitate.
Ora 22:34: Biciclistii din grupul protestatarilor au ajuns in Piata Universitatii si dau ture in jurul rondului, cu steagurile ridicate.
Ora 22:26: Protestatarii au ajuns in Piata Unirii si se indreapta spre Piata Universitatii, locul de unde au pornit in mars.
Ora 22:19: Coloana de protestatari este aproape de Piata Unirii.
Ora 21:23: Protestatarii au intrat pe Bulevardul Tineretului si se indreapta spre Piata Universitatii.
Ora 21:05: Coloana de manifestanti a ajuns pe Calea Vacaresti.
Ora 20:52: Un nou incident la miting: Cativa protestatari violenti s-au incaierat cu ceilalti manifestanti, nemultumiti ca mitingul nu se desfasoara in Piata Universitatii. Multimea scandeaza "Fara violenta".
Ora 20:42: Primul incident la miting: cativa protetatari au avut un conflict cu echipa unei televiziuni, acuzandu-i pe jurnalisti ca nu au transmis corect numarul participantilor la miting si ar fi spus ca este vorba despre 500 de manifestanti. Manifestantii i-au injurat pe jurnalisti.
Ora 20:38: Cel putin 8.000 de manifestanti potrivit estimarilor jandarmilor, potrivit estimarilor reporterului Hotnews.ro sunt 10.000 de protestatari.
Ora 20:25: Protestatarii se afla pe strada Nerva Traian si ar urma sa mearga pe Bulevardul Timpuri Noi, spre Tineretului.
Ora 20:19: Se scandeaza "Demisia!".
Ora 19:50: In jur de 7.000 de protestatari. In fruntea coloanei de manifestanti se afla biciclisti.
Ora 19:45: Protestatarii au ajuns in Piata Unirii, se indreapta spre Piata Alba Iulia. De o parte si de alta a coloanei de manifestanti sunt jandarmii, pentru a impiedica blocarea circulatiei pe ambele sensuri. Circulatia se desfasoara acum pe ambele sensuri, dar pe jumatate din bulevard, care nu este blocata de manifestanti. Nu s-au inregistrat incidente.
Ora 19:27: Multimea striga "rezistenta", "Uniti salvam Rosia Montana". S-a cerut demisia Guvernului Ponta si a viitoarelor Guverne, in cazul in care vor da unda verde exploatarii.
Ora 19:22: La protest au venit si localnici din Barlad, care protesteaza impotriva gazelor de sist si spun ca exploatarea le va otravi apa si ii va omori: "Rezist, nu gazelor de sist!".
Ora 19:15: In jur de 5.000 de protestatari se afla la aceasta ora in Piata Universitatii, iar coloana de manifestanti pleaca acum spre Piata Unirii. Circulatia este blocata pe ambele snesuri pe Bulevardele I.C. Bratianu, Nicolae Balcescu si Magheru.
Ora 19:05: In jur de 4.000 de protestatari in Piata Universitatii, oamenii se pregatest sa plece in mars spre Piata Unirii.
Ora 18:55: Peste 3.000 de manifestanti in centrul Capitalei.
Ora 18:36: 100 de localnici din Rosia Montana au venit la protest, sunt impotriva RMGC. Localnic din Rosia Montana: "Am venit la Bucuresti sa demontam acel mit al opozitiei la Rosia Montana, sa vedeti ca suntem vii."
Ora 18:32: In fata Teatrului National, 100 de persoane protesteaza impotriva eutanasierii cainilor maidanezi.
Ora 18:30: In jur de 2.000 de manifestanti, oamenii se afla pe ambele parti ale Pietei: la fantana si in fata Teatrului National. Se striga "solidaritate!".
Ora 18:12: Numarul protestatarilor a urcat la peste 1.000. Ei vor pleca in mars spre Piata Unirii. Se scandeaza "Lumea este in strada, legea o sa cada".
Ora 18:00: Protestatarii spun ca nu se lupta cu jandarmii, ci cu politicienii, fac apel ca mitingul sa se desfasoare fara violenta si spun ca jandarmii si presa ar trebui sa se uneasca cu ei. Se scandeaza "Vrem cultura, nu cianura!". Se cere anularea contractului cu RMGC si interzicerea mineritului cu cianuri si se scandeaza "Demisia!".
Ora 17:58: Numarul protestatarilor a urcat la peste 500. Mitinguri au loc in mai multe orase din tara, dar si in strainatate.
Ora 17:50: Numarul protestatarilor se apropie de 300.
Indiferent de cauza, vedem cam aceleasi persoane (gen "printesa" caragea) care incearca sa dea o tendinta, pro sau contra ceva, in functie de interesul finantatorului din umbra.
2) Respingerea definitiva a exploatarii gazelor de sist ((a) procedeul de extractie implica injectarea in sol de apa amestecata cu detergenti lucru care duce la infestarea pinzei freatice, (b) randamentul de extractie este mic ~ 0, firma extractoare bazindu-si cistigurile pe subventii de la stat)
3) Renuntarea la certificatele verzi cu care sa fie finantati producatorii de energie eoliana (turbinele eoline produc energie la costuri putin mai mici decit costurile de exploatare si fabricatie = sunt nerentabile)
4) Interzicerea infiintarii de noi ferme eoliene
5) Interzicerea cu desavirsire a constructiei de parcuri fotovoltaice pe teritoriul Romaniei (se consuma mai multa energie pentru fabricarea panourilor unui asemenea parc decit energia produsa in toata durata de viata a acestora)
6) Renuntarea la cumpararea de avioane F-16 second hand (sunt vechi, uzate, nu cu mult superioare MIG 21, nu le putem repara in Romania, costurile de intretinere sunt exorbitante, Polonia deja s-a pacalit cu avioane F-16)
7) Interzicerea functionarii in Romania a oricarui tip de companie feroviara privata de calatori sau marfa. (aceste companii traiesc pe seama contractelor de transport marfa cu statul sau furind calatori de la stat fara sa ofere nici un avantaj real)
8) Interzicerea functionarii in tara a oricarui fel de furnizor privat de energie termica si electrica ( a se vedea explicatiile cu baietii destepti din energie)
9) Interzicerea oricaror activitati private de exploatare a resurselor subsolului. (exploatarea resurselor subsolului de catre privati = furt)
10) Interdictie definitiva pusa strainilor de a cumpara pamint agricol in Romania.
Iar restul cerintelor le auzeam acum cativa ani la vadim.
Fratilor, nu degenerati. Riscam sa intram in haos...
Si eu sunt impotriva proiectului asa cum este el acum, dar cu parere de rau... nu ma reprezentati. Ne izolati de restul lumii mai rau decat a facut-o iliescu.
Chiar nu-mi place acest mesaj... daca toti din piata sunt de acord cu asta atunci avem probleme...
nu este vorba sa fiu EU multumit, ci doar pun o intrebare de cand au inceput protestele si nimeni nu raspunde. de dat minusuri este usor, de argumentat este mai greu.
am dat exemplu de doua licente de exploatare prin cianuri date de statul roman. ultima este deva unde de curand au inceput exploatarea.
mi-e teama de manipulare si de aceea pun intreabari.
chiar nu inteleg de ce nu pot sa am indoieli cand se foloseste dubla masura.
si mai este ceva, anul trecut cand au fost atacate institutiile statului nu s-a oripilat nimeni. iesim in strada doar ecologic? tratam doar efectul si nciiodata cauza?
mi se pare superficial si se lucreaza cu dubla masura. de aceea ridic semne de intrebare.
Ca forumist am scris şi despre Baia Mare şi despre licenţele care se dau pe aur şi argint, deşi nu există numai aur şi argint în zăcăminte.
http://lumealuiarm.wordpress.com/2013/09/16/baia-mare-cianuri/
Scriu de câţiva ani. De ce au ieşit acuma tinerii în stradă? Păi citeşte proiectul trimis de Ponta în Parlament,http://blog.activewatch.ro/rubrica-c...ori-niciodata/ este o neruşinare şi o trădare naţională. Ce stat îşi pune cetăţenii la bunul plac a trei miliardari, unul cu afaceri dubioase în România, altul dat în urmărire internaţională şi care fac aici o afacere pe un contract obţinut fără licitaţie?!
sunt de acord cu tot ce se spune in piata de RM, ma deranjeaza ca se foloseste dubla masura.
si cel mai mult ma deranjeaza ca iesim doar "ecologic" nu cand sunt adevarate probleme.
in momentul cand votam oameni ca becali, vanghelie etc situatii de genul RM or sa apara tot timpul.
cand sunt alegeri stam in casa ca nu ne injosim sa votam dar ne deranjeaza cand aia de i-au votat altii fac prostii.
implicarea noastra nu trebuie sa apara doar cand se distruge natura...
2) Din calculele repetate pe care le-am facut rezulta ca un investitor in eoliene fara subventii si-ar recupera banii cheltuiti pe turbine si intretinerea acestora in 20-25 ani!
Cu subventii si-i recupereaza in 4 ani, maxim, dupa care face profit urias!
Concluzie:
Eolienele au rentabilitate zero.
Știți care este problema cu energia regenerabilă (aici intră și centralele hidro, a propos)? Apa curge aici, vântul bate și soarele strălucește în România, nu vin din Rusia și asta doare (la buzunare) pe unii.
Daca ai eoliene care produc 2500 MW cind cade vintul nu va mai fi cine sa le ia locul la toate pentru ca sistemul energetic national nu poate compensa mai mult de 1700 MW.
Cat despre rentabilitate ai dreptate, dar crezi ca ai descoperit roata ? Energia verde este mai scumpa ORIUNDE in lume, statul trebuie sa o finanteze.
- da, nu este normal ca o firma privata fie ea si ungureasca sa functioneze pe teritoriul romaniei, nu se refera neaparat la trenurile in tranzit dar neavand argumente ati lansat aceasta idee
-exista multe legi europene care nu se aplica cand vine vorba de romania, gasesc fel de fel de motive pentru a amana diverse ... proiecte sa zicem, care contravin legilor europene, le fel putem face si noi, sa amanam sau sa punem niste conditii pentru a descuraja ca strainii sa cumpere pe nimic aceste pamanturi... sau poate tu ai cumparat pamant in anglia, sau in italia?
in linii mari, mai patimas ai gandit tu decat doamna...
Asupra punctului 10 nu am o parere la acest moment :)
Citez: "Un tren privat are subventie pentru 80% din locurile din tren. Trenul de stat are subventie diferentiata 40-80% pe biletele vandute. De ce un tren privat primeste subventie? Mai sunt multe de spus. Mersul de tren este facut in asa fel incat sa nu intre in concurenta cu transportul auto. Multi dintre cei implicati ar trebui sa intre in atentia "organelor statului". Dar nu se intampla. Altele sunt prioritatile!"
Citez: "Dorobantu, directorul general al CFR calatori este finul lui Costel Comana, patronul Regiotrans. Mersul de tren a fost facut in asa fel incat trenurile private sa fie avantajate, iar CFR calatori se afla intr-un proces de subminare continua. Esenta este urmatoarea: trenurile private nu aduc profit, in majoritate profitul lor este subventia de la stat asa ca nu sunt motive de lauda. Trenurile private au capusat cu ajutorul conducerii CFR calatori o mare parte din tara. Cintia Chinde care e director comercial a facut tarifele particularilor folosindu-se de statisticile CFR calatori si tinand seama de cine este sotul ei este iar o persoana aflata in conflict grav de interese."
Transportul privat de călători este aproape inexistent în România și transportul feroviar de călători în sine tinde să dispară, grație CFR Călători. De unde citați, că nu menționați nimic - din imaginație?
Cele mai mari furturi din banul public s-au produs și se produc în firmele feroviare de stat - CFR Infrastructură, CFR Marfă și CFR Călători - cifrele (datoriile) sunt uriașe și sunt publice. Dacă vroiați să ziceți ceva util, poate că transportul feroviar de marfă privat ridică semne de întrebare (vezi GFR care și la nume parazitează CFR iar acum se face că vrea să îl preia).
in rest ai dreptate, celelalte puncte trebuie discutate cu oameni care gandesc si actioneaza pentru interesul poporului, nu cu cei care isi vad doar interesul personal...
noi nu ne vindem tara, noi am dat-o pe comisioane grase, o contributie importanta avand-o coruptia clasei politice, o presa aservita (la fel ca la rosia montana, pe urma incepe sa critice uitand rolul jucat, la fel s-a intamplat cu toate resursele naturale, de parca nu aveam piata de desfacere la energie, gaze, petrol) si nu in ultimul rand, prostia multora, care se lasa manipulati ... cu lozinci de genul, comunistilor, au fost crescuti in epoca comunista, etc..
spre surprinderea multora, statul, in occcident are un rol foarte mare in economie, fiind un mare jucator, mai ales in domenii cheie, gen resurse naturale...
Dacă mai vreți o dovadă a provenienței listei de ”revendicări”, uitați-vă la pct.6, care nu are legătură cu celelalte - interzicerea cumpărării de avioane americane F-16, care nu ar fi mai bune decât avioanele rusești MIG. Tehnologia militară folosită în prezent este într-adevăr comparabilă dar dacă ești NATO nu poți folosi MIG, la a căror întreținere ai nevoie de prietenii ruși - și iată cum ai băgat Maica Rusie în Casa NATO. Și rușii nici nu sunt mai ieftini.
Dl.Dumitrică, sunteți cam transparent!
„Asociația Alburnus Maior formulează printr-un document remis Secretariatului General al Guvernului în această dimineață următoarea luare de poziție cu privire la recentele evenimente și pune în vedere următoarele:
1) Respingerea imediată a proiectului de lege de către Parlament;
2) Demiterea neîntârziată a celor patru iniţiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Şova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) şi directorul ANRM (Gheorghe Duţu);
3) Formarea unei comisii de anchetă parlamentară care să investigheze responsabilii direcți pentru întocmirea acestei propuneri de lege care aduce atingeri grave asupra drepturile fundamentale ale omului, asupra principiului separării puterilor în stat și care încalcă prevederi ale Constituției.
4) Interzicearea neîntârziată prin lege a utilizării cianurilor în industria minieră și deblocarea procedurilor de includere a Roșiei Montane pe lista UNESCO.”
Nu stiu de ce, dar nu mi-am dorit sa vad asa ceva, si nici cei din jurul meu (studenti, oameni de toate felurile, familii cu copii in brate sau in carucior) nu cred ca si-ar fi dorit sa-i vada, probabil amintindu-si de vechii lideri de sindicat care de fapt erau mana in mana cu conducerea intreprinderilor.
Mie, sincer, mi-au placut oamenii pe care i-am vazut, oameni pe care mai des ii vad pe crestele Bucegilor sau pe biciclete catre Comana decat prin shaormerii sau mall-uri.
Oamenii care au venit la protest n-au facut-o pentru alegeri anticipate, ca sa puna PDL in locul USL (stim ca e aceeasi mizerie), ci ca sa ii poata controla pe cei care ne conduc, indiferent ca ii cheama, Ponta, Dragnea, Basescu, Boc, Ilici, etc. Orice lider poate sa conduca bine daca vrea sau daca e impins de la spate, indiferent de ce scrie in buletin sau in carnetul de partid.
Sa le fie frica sa mai incerce sa pradeze societatea vreodata ...
http://forum.softpedia.com/topic/934877-revolutie-in-romania/page__st__144#entry13640166
Şi n-am ştiut că acolo se mai găseşte şi telur, minereu foarte valoros.
Dezvoltarea tehnologică viitoare a omenirii, în foarte multe domenii, în special cele spaţiale, va trebui să se ţină cont de zăcămintele de telur din lume.
Este considerat noul «aur» al omenirii, aşa spune fizicianul Robert Jaffe, de la Massachusetts Institute of Technology, citat de publicaţia New Scientist, a spus: “Telurul ar trebuie să fie privit ca fiind mai preţios decât aurul”.
Suntem a doua ţară a lumii ca zăcământ de telur, după China, Diferenţa este că ei au zăcământul la sute de metri sub pământ şi trebuie scos, pe când noi îl avem la suprafaţă, în toate zonele în care s-a extras aur, inclusiv Roşia Montană. Zăcămintele de telur le însoţesc pe cele de aur şi de argint. Toate minele care au scos aur, la separare au aruncat telurul în halde, pentru că nu prezenta interes tehnologic la acea vreme, era un rebut. Acum este la îndemână pentru exploatare, e la suprafaţă, nu trebuie să săpăm după el.
Şi politicienii noştri de trei parale chioare îl fac cadou celor trei miliardari acţionari la RMGC!
aceste motive sunt suficiente pentru a fi impotriva proiectului, nu crezi?
eu am ieit insa in strada si pentru faptul ca nu dorsc ca sa avem la rosia monta o bomba ecologica, pe zeci sau sute de ani, care ne va costa mai mult decat beneficiile, in atata ani se pot intampla multe iar marea de cianuri, ca va fi o mare, este cel mai mare lac din lume, se va infiltra in panza de apa freatica, vara vaporii de apa [pot ajunge si in moldova sub forma de ploi acide, si pentru ce? pentru caeva sute de locuri de munca? este rosia montana cea mai sraca zona din tara? nici pe departe, sunt zone mult mai sarace, numai ca oamenii s-au reorientat, s-au apucat de agricultura, crsterea animalelor, turism ,etc.. se poate face si aici, statul sa aiba bunavointa, ca minerii oricum nu vor mai fi mineri, ste o exploatare la suprafata
nici din punctde vedere economic proiectul nu este viabil, cele 3.6 miliarde de dolari, atat a anuntat ponta, vin in vreo 10-15 ani de exploatere si nu insemana nimic pe langa ce va trebui sa cheltuim noi cu ecologizarea, chiar si dupa ce pleaca firma respectiva (3.5 miliarde de euro-privatzi bcr- nu au adus bunastare economica decat 2 ani in pensii si salarii)..
La rosia montana se va exploata aurul, ca vreti voi si soros bacsi ori nu.
Dar nu in vizita in SUA ci de unde este cocotzat!
Mesaj de la un "hipster": haide pa!
D-zeu sa va ierte!
nu mai diminuaţi importanţa evenimentului...!!
daţi-vă jos lesa... faceţi anchete despre gabriel respectase corp şi exploatările în alte zone care "au prosperat„ din lume..şi redaţi cu acurateţe evenimentele!!
JOS CENZURA!
Nu sunt 7000 nu sunt 9000 sunt 20-30 de mii...
Nu mai mintiti oamenii... investigati Gabriel resourcess corporation: in Guatemala si in Honduras au lasat dezastru ecologic in urma lor...Oamenii de acolo(Acestea tari din America Centrala) au trimis mesaje Romanilor sa ii opreasca pe astia de la Gabriel Resourcess....
Tot ce promit Gabriel Resourcess se rezuma la minciuni si atat... !!!
In urma lor lasa alte minciuni: in guatemala firma care trebuie sa refaca mediul nu face nimic in acest sens(tot de la gabriel Resourcess)..
Astia care imi dati minusuri si ma contestati.. cautati fratilor pe google :Gabriel Resourcess Coropration si Guatemala / Honduras... au devastat zone intregi, au adus la disperare oamenii din acele zone... nu mai fiti contra pentru bani - informati-va si apoi spuneti-va parerea..
ia cautarea pe Google si spune-mi ce e relevant
https://www.google.ro/search?q=gabriel+resources+guatemala&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=9f41UtG3DoTqswb_soHgBA
retardatule
http://www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig
In rest..acelasi scenariu si acolo ca si aici..
http://www.domnuleprimar.ro/RIDICAT-MOTII-Peste-500-oameni-cerut-socoteala-strada-primarului-din-CAMPENI-Cum-infiintat-oameni-800-locuri-munca-cum-risca-dispara-acestea-din-cauza-exploatarii-miniere-dpe-s-1-a14739.htm
Sunt destule zone pe glob unde s-a incheiat exploatarea cu cianura!
Conform tuturor companiilor(mai ales Canadiene) care s-au ocupa de exploatarea miniera, zonele respective sunt acum in etapa de "Dezvolatare" si "Crestere economica"!
Prietene, du-te intr-un din aceste zone, in concediu, nu sa te stabilesti, si transmite-ne opiniile tale si recomandarile tale dupa ce stai 3-4 zile acolo!!
Citeste, documenteaza-te, asimileaza, apoi apuca-te sa jignesti oamenii(desi, in mod normal, cunoasterea determina si folosirea unui limbaj mai civilizat)!!!
E momentul sa ii facem responsabili pentru deciziile pe care le iau in numele intregii tari!!
Sa iesim cu miiile...si fara niciun impuls politic!!!
Tara trebuie condusa pe un drum ascendent, nu in cea mai neagra groapa a istoriei!!
Oare miile de oameni din strada sunt convinsi ca au dreptate?
Eu personal nu ma pot pronunta nici pro, nici contra.
Daca asculti cele 2 parti, esti tentat sa le dai dreptate ambelor tabere.
De ce nu sunt convins ca proiectul e rau pentru Romania?
1. Am vazut principiul "Noi nu ne vindem tara" aplicat pe o statiune montana din Vrancea, Soveja. Au vrut s-o cumpere nemtii prin 1992.
Nu s-a incheiat tranzactia, iar acum statiunea e in paragina. Cresc buruienile prin hoteluri si salile de tratament. A ajuns o ruina. Comparati cu Bansko, uitati-va ce au facut investiile nemtesti acolo.
2. Nu inteleg "avantul ecologist" al protestatarilor. Riscul de poluare este local, pe o raza de 40km poate. Iar oamenii din zona de risc sunt dispusi sa si-l asume. Nu este acelasi lucru cu un nor radioactiv, de exemplu. Acesta poate sa se deplaseze liber prin Europa. De ce nu protesteaza nimeni pentru inchiderea centralei de la Cernavoda?
Cati dintre protestatari isi fac concediile sau planuiesc macar sa viziteze Rosia Montana? Le e frica de ce anume? Cianurile nu vor ajunge la Predeal, Sinaia, Mamaia sau Vama Veche.
3. Cati dintre protestatari locuiesc la tara sau intr-un mic orasel parasit din Romania? Cand nu ai nicio sursa de venit ti-e mai greu sa te sperii de un risc de 1/1000 de cianuri. In schimb cand ai la indemana zi de zi terasele din centru vechi, mall-uri, shopping-uri, serviciu, parcuri, parca iti vine si cheful sa fii ecologist.
In primul rand orice % ar lua statul roman de pe urma afacerii, ar ajunge banii in buzunarul "baietilor tradatori pradatori". Cum ? Prin licitatii aranjate, lucrari de "modernizare" care ar valora doar 100,000 euro, acordate pe 10 milioane de euro ... si chiar si alea realizate prost la calitate inferioara; nu ceva durabil.
Deci banii obtinuti nu ar ajunge sub o forma sau alta inapoi la romani, ce ar determina un nivel de trai mai bun.
Iar in al doilea rand, dat fiind ca este aurul nostru, nu al cuiva anume, orice companie care ar exploata aurul ar merita MAXIM 1 miliard profit, restul noua ! Repet, profit, adica sa isi recupereze extractie si costurile exploatarii.
ce stii despre un dezastru cologic? cum este sa ai un lac de 1200 ha plin de cianuri? stii ce inseamna asta; un lac de vreo 10 km pe 1.2 km... cine face acest lac? sau inundam intre doi munti si facem niste baraje? este comparabil cu lacul vidraru? ai auzit de el? ti-ar placea sa ai un asemenea lac? va fi cel mai mare lac plin cu cianuri din lume, vom sta cu el pe vecie, ne va costa miliarde sa-l intretinem, sa avem grija sa nu vina vreo rupere de nori, vreun cutremur... ce se intampla cu apa din el? unii incearca sa spuna ca panza de apa freatica nu va avea de suferit, adica apa din lac nu va intra in pamant, atunci nu se va umple, peste 10-20 ani, numai cu apa din ploaie? cum crezi ca nu te va afecta si pe tine? vara, vaporii de apa vor fi plimbati prin toata romania, nu ai auzit pana acum de ploile acide?
nu conteaza, noi mergem pe ideea ca daca tot mai avem cateva balti cu cianura, de ce sa nu facem si o mare? si totul pentru ce? pentru a crea 300-400 locuri de munca, pentru vreo 10-15 ani,m pe urma nimeni nu se mai intreaba ce vor face acei oameni...
ce va castiga romania in afara de aceasta mare moarta? se spune ca 3.7 miliarde dolari, ei bine, penalii lui tariceanu au cheltuit in doi ani banii din privatizarea bcr-circa 3.5 miliarde EURO- doar pe salarii si pensii... intr-adevar, ne-a ajutat foarte mult in dezvoltare, iar bcr a devenit mult mai rentabila, isi bate joc de clienti ca toate celalalte banci, dar unde nu-i cap, vai de buzunare!
Mai bine explicati-le ca la Rosia Montana se va face exploatare de suprafata : cu explozibili si cu Cianuri..si CU FOARTE MULTA MULTA APA..Adica bazine intregi vor fi secate pentru exploatarea asta de la RM...
Nu vor fi locuri de munca pentru mineri acolo ci pentru orice altceva!!!
Jocurile par ca sunt facute, Crin a bagat capul la cutie de frica psd ,restului politicienilor si votantilor usl nu le pasa.
Misto tara avem pacat ca e locuita.
La ora 20:30 pe bulevardul Unirii din București, erau peste 20.000 protestatari.
Macar pe Google Earth daca ar fi intrat si tot ar fi vazut carierele alea."nesalvate" de nimeni.
ponta era prezentat ca un erou. am trait sa o vad si pe asta. base frate cu ponta
Ori in subteran acolo sunt super conditii de munca, ori astia se tin de povesti cu noi pe la TV...
Dispari!
nici macar nu locuiesc in rosia montana
nici macar nu reprezinta majoritatea vointei poporului
o gasca de ametiti
Huoooooooooo.
Mi-e scarba de Ponta si USL!!!
sunteti de-a dreptul comici cu datele astea..
Avem mare nevoie de aur şi tocmai de-aia nu vreau să ni-l ia alţii. Lăsând gluma la o parte, nu cred că e vorba de o alternativă atât de simplă. Dezvoltarea durabilă este atentă la mediu şi patrimoniu. Iar opoziţia faţă de proiectul RMGC nu este opoziţie faţă de aur şi faţă de tot ce simbolizează aurul. Este vorba de respingerea unui contract de tip colonial. România nu este Guineea sau Sierra Leone! Avem de-a face cu un proiect prădalnic, pus la cale cu complicitatea „burgheziei coloniale compradore“. Acest proiect nu poluează doar Munţii Apuseni, ci şi conştiinţa naţiunii.
"
(Theodor Paleologu, Academia Catavencu)
Ajunge !
Pe langa ong-istii care probabil papa si un banut si hipsetrii care inca nu stiu ce vor de la viata, pe acolo mai este si lume din alte categorii. Nici macar ecologisti. Cam asta este problema lui ponta/base si a presei/rmgc-ului.