Aproximativ 40 de persoane, parinti si copii, au participat sambata la un protest in Piata Victoriei cerand ca legea privind cainii fara stapan sa fie aplicata, iar din banii care trebuiau platiti pentru referendum sa se faca adaposturi pentru maidanezi, potrivit Agerpres.

Protestatarii au afisat pancarte pe care scria 'Iubitori de oameni', 'Stop manipularii privind drepturile animalelor. Nu au dreptul de a musca oameni', 'Nu vrem caini maidanezi pe strada', 'Cainii sterilizati musca si omoara la fel ca ceilalti', 'Va rugam sa ne scuzati, nu mai vrem sa fim muscati', 'Nu sunt animalute, sunt caini ucigasi'.

La protest, care a fost organizat de comunitatea online a parintilor romani, ''desprecopii.com'', a participat si un biciclist care a spus ca a venit in numele tuturor celor 'si-au rupt motoarele si bicicletele din cauza cainilor maidanezi'.

'Pe la blocul meu se fac patrule pentru a-i impiedica pe hingheri sa ia cainii fara stapan, pazesc cainii in loc sa pazeasca oamenii, in loc sa pazeasca copiii ca sa nu se mai intample din nou ce i s-a intamplat lui Ionut. Sa ia cainii in casa daca ii iubesc', a spus una dintre participantele la miting.

'S-a spus despre noi, pe site-urile de socializare si in mass-media, ca uram cainii, ca suntem criminali, se duce o campanie impotriva noastra. Noi nu avem nimic impotriva cainilor dar nu ii vrem pe strada, vrem sa fie adoptati in masa si nu eutanasiati in masa, eu chiar o sa adopt un caine. Vrem sa se aplice legea, dar ni s-a spus ca nu sunt suficiente adaposturi. Din banii alocati referendumului care nu se mai face ar trebui ca Primaria sa construiasca adaposturi pentru caini. Trebuie insa sa protejam si oamenii', a declarat o alta participanta la miting.