Zece persoane, printre care si detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, sunt cercetate pentru inselarea mai multor persoane, pe care le-au sunat pentru a le cere bani spunand ca trebuie sa ajute o ruda a acestora implicata intr-un accident de circulatie, transmite Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la BCCO Galati si cu sprijinul angajatilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, au facut 20 de perchezitii domiciliare, precum si in camere de detinere din Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

"Din cercetarile efectuate in cauza se contureaza suspiciunea rezonabila ca modul de operare al grupului infractional organizat consta in contactarea telefonica a mai multor parti vatamate, de catre o parte din membrii gruparii, aflati in stare de detinere in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, sub pretextul ca au castigat premii importante sau ca o ruda apropiata a suferit un accident de circulatie", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT remis, sambata, agentiei MEDIAFAX.

Membrii gruparii cereau persoanelor pe care le sunau fie sa plateasca un impozit pentru a putea ridica premiul castigat, fie sa dea bani pentru a ajuta ruda despre care spuneau ca ar fi fost implicata intr-un accident de circulatie.

Banii erau ridicati de alti membri ai gruparii si remisi liderilor grupului infractional organizat.

Procurorii DIICOT au cerut instantei arestarea preventiva a zece inculpati.

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul politistilor din Tecuci si jandarmilor de la IJJ Galati, suportul tehnic fiind asigurat de Serviciul Roman de Informatii.