Cinci scoli din judetul Galati nu isi vor putea primi elevii luni, 16 septembrie, din cauza avariilor produse de inundatii, anunta Ministerul Educatiei Nationale intr-un comunicat remis HotNews.ro. In scolile afectate de ploile torentiale, cladirile au fost inundate, iar instalatiile electrice distruse.

Inspectoratul Scolar Judetean Galati a transmis Ministerului Educatiei Nationale situatia unitatilor de invatamant care nu vor fi deschise pe 16 septembrie, prima zi de cursuri a anului scolar 2013-2014.

Lista scolilor care vor fi inchise luni, 16 septembrie:

  • Scoala Gimnaziala nr.1 din comuna Baleni
  • Scoala Gimnaziala "Elena Negri" din comuna Costache Negri
  • Scoala Gimnaziala "Prof. Emil Panaitescu" din comuna Cudalbi
  • Scoala Gimnaziala nr.1 din comuna Frumusita
  • Scoala Gimnaziala "Alexandru Moruzi" din comuna Pechea

Ministerul Educatiei precizeaza ca aceasta centralizare a unitatilor de invatamant din judetul Galati afectate de inundatii a fost realizata pana la data de 12 septembrie. Inspectoratul scolar judetean Galati va realiza o actualizare a datelor in cursul zilei de vineri, 13 septembrie.

Avertizare cod portocaliu de inundatii in Galati, Braila si Tulcea. Cea mai grava situatie, in Galati: 9 morti, 1.400 de case inundate, 800 de evacuati

Amintim ca judetele Galati, Braila si Tulcea se afla sub incidenta unei noi avertizari cod portocaliu de inundatii incepand de vineri, ora 21:00 pana sambata la ora 10:00, in timp ce pentru alte 6 judete (Vaslui, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi si Constanta) a fost emis cod galben, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie.

Pana acum, cea mai grava situatie este in judetul Galati, unde 9 oameni au murit si peste 800 de persoane au fost evacuate din cauza viiturii. In judetul Galati au fost inundate peste 1.400 de case, peste 1.000 de curti si anexe, au fost avariate poduri si podete, circa 70 de km de drumuri judetene si comunale si zeci de hectare de teren agricol si pasune.