Moldova este sub avertizare hidrologica pana joi la pranz pana cand exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe cursurile superioare din bazinele raurilor: Corozel, Geru, Suhu, Chineja si Horincea,din judetele Galati si Vaslui.

UPDATE ora 9.15: O viitura puternica s-a produs, vineri dimineata, pe paraul din localitatea Zorleni, judetul Vaslui. 15 locuinte si 50 de gospodarii au fost inundate, scrie Mediafax.

UPDATE ora 8.30: Cei 400 de locuitori din Valea Marului, evacuati in urma viiturii de joi noaptea, se intorc la casele lor.

Echipele Apelor romane intervin cu utilaje in zona pentru asigurarea sectiunilor de scurgere, in localitatile Izvoarele, Conachi si Slobozia tot in judetul Galati.

In noaptea de joi spre vineri in comuna Valea Marului s-a produs o noua viitura, iar starea de alerta se mentine. 400 de oameni au fost evacuati din calea apelor, a anuntat primarul Virgil Doca. Comuna se afla in amonte de localitatea Cudalbi, unde doua persoane au murit innecate miercuri noaptea in timpul unei viituri puternice.

In acelasi timp, armata a continuat sa scoata apa din locuinte si sa adune animalele moarte. Jandarmii au impartit, joi noaptea, apa si paturi in localitatile din judetul Galati afectate de inundatii.

Ploile si inundatiile din ultimele doua zile au luat 9 vieti. Printre victime este si o fetita de numai 8 ani, smulsa de viitura din bratele mamei, la Cudalbi.

17 localitati au fost inundate in urma ploilorputernice de miercuri noaptea din judetul Galati. Precipitatiile au afectat 700 de locuinte, in unele apa ajungand la un metru inaltime, precum si peste 500 de curti si gradini. Potrivit Prefecturii Galati, cele mai grave pagube s-au inregistrat in comuna Cudalbi, unde 500 de case si tot atatea curti si gradini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri.