Firma de avocatura in care mama vitrega a ministrului Dan Sova este senior partner, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), nu mai lucreaza cu Rosia Montana Gold Corporation din decembrie 2012, precizeaza NNDKP, intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

"Avand in vedere ca in ultimele zile au fost vehiculate in media informatii eronate cu privire la colaborarea dintre Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), respectiv Ana Diculescu-Sova si Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), NNDKP face urmatoarele precizari (...) RMGC nu mai este clientul NNDKP incepand din decembrie 2012, cand a renuntat la serviciile noastre", potrivit sursei citate.

In aceste conditii, NNDKP "nu a fost implicata in niciun fel in renegocierea parametrilor economici ai proiectului sau in redactarea actului normativ de aprobare a acestuia".

Inainte de decembrie 2012, NNDKP afirma ca a consiliat RMGC, alaturi de alte firme de avocatura, "exclusiv pe chestiuni de natura juridica, cu precadere pe aspecte de drept societar, dreptul mediului si drept fiscal si a reprezentat RMGC in unele litigii administrative si fiscale".