Directorul executiv la Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Ilfov, Ristea Claudiu a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce procurorii anticoruptie l-au prins in flagrant cand lua mita.

Ristea urmeaza sa fie prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Ristea Claudiu a acceptat promisiunea unui administrator de societate comerciala (persoana denuntatoare), de remitere a unei sume intre 20.000-30.000 lei, in schimbul semnarii unor documente care deblocau conturile societatii respective, anunta un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Promisiunea i-a fost transmisa lui Ristea Claudiu prin intermediul invinuitilor Murgoci Augustin Constantin si Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denuntatoare acordul directorului, precum si faptul ca acesta, in schimbul promisiunii facute, a semnat documentul necesar la unitatea bancara pentru deblocarea contului societatii, urmand ca ulterior, denuntatoarea sa retraga suma destinata directorului AJFP Ilfov si sa o remita prin intermediul celor doi inspectori.

La data de 10 septembrie 2013, invinuitii Filip Alexandru Bogdan si Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denuntatoare suma de 30.000 lei, conform intelegerii anterioare, iar in aceeasi zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Filip Alexandru Bogdan si Murgoci Augustin Constantin nu au voie sa plece din tara in urmatoarele 30 de zile.