Taxele consulare pentru redobandirea cetateniei romane au ramas la acelasi nivel in Republica Moldova, desi Guvernul de la Bucuresti a anuntat reducerea acestora, ambasada romana la Chisinau argumentand ca masura reducerii este valabila doar pe teritoriul Romaniei, scrie Mediafax.

Guvernul de la Bucuresti a redus, de marti, taxele consulare pentru redobandirea cetateniei. Insa, potrivit site-ului Publika.md, cetatenii moldoveni care au mers la consulatul Romaniei de la Chisinau au avut parte de o surpriza neplacuta, fiind nevoiti sa achite 60 de euro, ca pana acum.

"Am platit 60 de euro. Am intrebat si au spus ca 45 de euro numai in Romania", a spus o femeie citata de Pulika.md.

Intr-un comunicat, ambasada Romaniei la Chisinau afirma ca masura reducerii taxelor se aplica doar pe teritoriul Romaniei. "Ambasada Romaniei informeaza ca Ordonanta Guvernului nr. 25/2013 modifica si completeaza Ordonanta Guvernului nr. 24/1992, care va purta astfel denumirea "Ordonanta privind stabilirea anumitor servicii publice si a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul Romaniei"", subliniaza comunicatul.

Insa, potrivit presei de la Chisinau, in prezent, in Romania, serviciile de procesare a dosarelor cetatenilor moldoveni de redobandire a cetateniei sunt gratuite.