Peste 400-500 de persoane au fost si marti in Piata Universitatii din Capitala, pentru a manifesta, pentru a zecea zi la rand, impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. Cvartetul care a improvizat un concert in mijlocul strazii, luni seara, a canta din nou in jurul orei 23.00. In acelasi timp, in fata Teatrului National, alte circa 50 de persoane au protestat impotriva legii care permite eutanasierea cainilor maidanezi.

Foto:
  • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor din Piata Universitatii

Ora 01.30 In Piata au mai ramas doar vreo 50 de protestatari

Ora 01.05 Jandarmii forteaza eliberarea bulevardului. A fost deschis traficul pe o banda in directia Cismigiu

Ora 00.55 Pe bulevard mai sunt circa 100 de persoane, iar jandarmii fac apeluri repetate sa se elibereze carosabilul. Se striga acum "Romania, stat politienesc".

Ora 00.45 Jandarmii sunt aplaudati de multime

Ora 00.42 Jandarmii fac apel la protestatari sa elibereze carosabilul. Noi grupuri de manifestanti parasesc Piata. Altii se asaza exact in fata jandarmilor, iar altii strang mucurile si gunoaiele in pungi de plastic

Ora 00.37 Lumea s-a asezat jos pe carosabil si se striga "Nu plecam, nu capitulam!"

Ora 00.30 Jandarmii strang randurile, iar o parte dintre manifestanti intra in clinciuri verbale cu acestia. Unii protestatari ii provoaca pe jandarmi si le cer socoteala

Ora 00.25 Multimea se imputineaza. Jandarmii strang cordoanele

Ora 00.13 In Piata mai protesteaza in jur de 300 de persoane

Ora 23.55 Unii protestatari incep sa paraseasca Piata, in timp ce manifestantii aflati pe biciclete se invart in cerc intre zona multimii si cordonul de jandarmi dinspre rondul de la Universitate

Ora 23.48 Protestul s-a reluat, dupa ce o noua tura de trolee au fost lasate sa treaca prin mijlocul multimii, in ambele sensuri

Ora 23.42 Cvartetul si-a incheiat prestatia in aplauzele tuturor. S-a scandat bis, iar apoi intreaga multime a inceput sa strige "Uniti, salvam Rosia Montana".

Ora 23.35 Se canta imnul Romaniei in aplauzele multimii. Toata lumea s-a ridicat in picioare si canta versurile in cor

Ora 23.32 Se canta Oasis - Wonderwall, in timp ce multimea murmura versurile

Ora 23.25 S-a cantat Andre Rieu - Second Waltz si John Lennon - Imagine

Ora 23.10 Protestatarii elibereaza carosabilul pe un fir pentru a lasa troleele sa treaca. Intre timp, in mijlocul multimii isi fac aparitia tinerii care cu o seara in urma au improvizat un concert de muzica clasica, in aplauzele manifestantilor.

Ora 22.50 Protestatarii au ocupat bulevardul Regina Elisabeta. Sunt aproximativ 400 de manifestanti in Piata, numarul lor continua sa creasca.

Ora 21.50 Potrivit reporterului HotNews.ro la fata locului, in Piata sunt circa 200 de persoane. Ei scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana", bat in tobe si in sticle de plastic.

Ora 21.15 Zeci de persoane manifesteaza in continuare in Piata Universitatii.

Ora 20.35 Lumea continua sa vina in Piata: circa 80 de persoane la fantana sau rasfirate in Piata. Vizavi continua protestul antieutanasiere.

Ora 20.20 Oamenii din Piata scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana", dar si impotriva gazelor de sist: "Opriti, opriti gazele de sist".

Proteste in Piata Universitatii, ziua 10

Proteste in Piata Universitatii, ziua 10

Foto: Hotnews

Ora 20.15 Protestatarii au afisat un banner cu revendicarile lor (vezi foto):

"Continuam PROTESTELE pana cand:

1. Parlamentul va vota RESPINGEREA proiectului de lege privind exploatarea de la Rosia Montana;

2. Guvernul va RESPINGE in procedura de urgenta acordul de mediu;

3. Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO;

4. Cianura va fi INTERZISA prin lege in activitatile miniere din Romania;

5. Cei patru initiatori ai acestui proiect de lege vor fi DEMISI."