Comisia juridica si cea de administratie din Camera Deputatilor au finalizat luni noapte raportul pentru proiectul de lege privind cainii fara stapan, principala modificare fiind prelungirea termenului de la 7 la 14 zile lucratoare in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat, potrivit Agerpres.

Caini comunitariFoto: HotNews / DP

Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati in baza unei decizii emisa de catre o persoana imputernicita in acest sens de catre primar, au stabilit luni deputatii din Comisia juridica si cei din Comisia pentru administratie, in cadrul sedintei in care se discuta proiectul de lege privind cainii comunitari, au precizat pentru AGERPRES surse participante la dezbatere.

Stabilirea termenului in care se face eutanasierea in cazul cainilor nerevendicati si neadoptati se va face avand in vedere capacitatea de cazare si bugetul alocat, au decis deputatii celor doua comisii de specialitate care discuta in vederea adoptarii raportului comun la proiectul de lege privind cainii comunitari, propunerea pentru modificarea OUG 155/2001. Termenul stabilit prin decizie poate fi modificat motivat au mai stabilit deputatii celor doua comisii.

Anterior, in cadrul dezbaterii, deputatii din cele doua comisii au stabilit prin vot ca in raportul comun la proiectul de lege privind cainii comunitari sa se prevada un termen de sapte zile lucratoare pentru revendicarea cainilor fara stapan capturati si dusi in adaposturile serviciilor si alte sapte zile lucratoare pentru revendicare si adoptie.

Dezbaterile asupra proiectului de lege in cadrul sedintei comisiilor reunite pentru administratie si juridica sunt aproape finalizate.