Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca proiectul de la Rosia Montana va fi supus unei dezbateri reale, in cel mai democratic for - Parlamentul, iar acesta va transa pentru totdeauna aceasta responsabilitate pe care guvernantii de pana acum au amanat-o la nesfarsit.

"Este pentru prima oara cand subiectul Rosia Montana va fi intr-adevar supus unei dezbateri reale, in cel mai democratic for - Parlamentul Romaniei. Decizia se va lua in Parlament si sunt convinsa ca o dezbatere transparenta, unde toata lumea isi poate exprima opiniile prin intermediul parlamentarilor, este cea mai corecta, responsabila si democratica solutie", a spus vicepresedintele PSD, potrivit unui comunicat transmis duminica si citat de Agerpres.

Ea si-a exprimat speranta ca dezbaterea din Parlament va rezolva problema de la Rosia Montana.

"Vechiul proiect minier de la Rosia Montana nu mai exista, iar noul proiect, care se afla incepand de maine in dezbatere, in cadrul Parlamentului, pleaca de la un set de premise mult mai favorabile pentru Romania si pentru romani. Am incredere ca aceasta dezbatere va transa o data pentru totdeauna aceasta responsabilitate pe care guvernantii de pana acum au amanat-o la nesfarsit", a aratat Rovana Plumb.