ASPA: Daca se va opta pentru eutanasiere, cainii din Bucuresti ar putea fi adunati in 12-18 luni
"Calculele arata ca, in cazul in care cetatenii ar opta pentru eutanasiere, am putea sa adunam toti cainii in 12-18 luni", a spus Razvan Bancescu, citat de Mediafax.
Intrebat cum se va face diferenta intre un caine agresiv si alti caini adunati de pe strazi, Bancescu a spus ca in special cainii care stau in haite sunt considerati agresivi, acestia urmand sa fie, cu prioritate, eutanasiati.
"Nu avem altfel cum sa facem. Vorbim strict de cainii potentiali agresivi, nu am spus ca o sa luam totii cainii de pe strada si o sa ii eutanasiem", a precizat Bancescu.
Acesta a adaugat ca, in prezent, eutanasierea cainilor adunati de pe strazi este facuta "pe propria raspundere", neexistand cadrul legislativ necesar pentru sustinerea acestei actiuni.
"Nu exista nicio lege care sa ne sprijine cu privire la eutanasiere. O facem pe propria raspundere. O sa urmeze plangeri penale, insa sper ca pana atunci sa se modifice cadrul legal", a mai spus Razvan Bancescu.
Municipalitatea va organiza in 6 octombrie referendum local, bucurestenii fiind chemati sa se pronunte prin "da" sau "nu" la urmatoare intrebare: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?".
In Bucuresti exista aproximativ 64.000 de caini fara stapan, iar posibilitatea municipalitatii de a caza in adaposturi aceste animale este mult mai mica decat numarul de animale aflate in libertate, au aratat initiatorii proiectului de hotarare privind organizarea referendumului local.
Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea cainilor maidanezi a venit dupa ce Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionut, in varsta de sase ani, care era impreuna cu acesta cand, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.
Doua legi aflate acum in vigoare trateaza in mod contrar subiectul eutanasierii cainilor fara stapan, unul dintre aceste acte normative permitand eutanasierea, iar celalalt interzicand aceasta masura, prevederile urmand sa fie corelate de la 1 februarie 2014, cand ambele vor permite eutanasierea.
Inca din 2001, OUG 155 privind gestionarea cainilor fara stapan permite eutanasierea acestora, dupa ce sunt capturati si dupa un termen de sapte zile in care pot fi revendicati sau adoptati.
Pe de alta parte, Legea 205/2004 pentru protectia animalelor prevede, din ianuarie 2008, ca "este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar". Initiatorul legii a fost senatorul PC Marius Marinescu, care a introdus proiectul in octombrie 2007.
Respectiva prevedere din Legea 205/2004 a fost modificata prin legea de aplicare a noului Cod penal, permitand din nou eutanasierea in conditiile OUG 155. Aceasta prevedere se va aplica insa, asa cum e prevazut in lege, abia din 1 februarie 2014.
Referendum in Bucuresti pentru eutanasierea maidanezilor pe 6 octombrie. Primaria va cheltui 6 milioane de lei, o treime din bugetul alocat gestionarii cainilor
Andrei Chiliman: Pe langa referendum, propun colegilor eutanasierea imediata a cainilor agresivi. / Cristian Popescu Piedone: Este inadmisibil ca alocatia pentru cainii din adaposturi sa fie mai mare decat pentru copiii institutionalizati
Primaria Sectorului 1 a majorat amenzile pentru cei care adopta caini si ii lasa pe strada

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ca sa inteleaga si neuronul tau daca as fi dictator si as da drumul la 100 de tigri in oras pt ca imi plac mie animalele alea oare ce as fi ?
Iubitor de animale nu ?
O fi plecat in strainatate sa-si faca analize ca dr. Sorin Oprescu ?
Daca nu esti in stare sa citesti singur legile, citeste macar sinteza lui Dan Tapalaga de pe Hotnews.ro.
Vei observa ca in prezent, eutanasierea cainilor adunati de pe strazi poate fi facuta "conform legii", existand un cadrul legislativ destul de clar pentru sustinerea acestei actiuni!
Nu vorbim de legea viitoare, vorbim de legea valabila astazi.
Altceva decat sa tocati banii mai puteti?
Nu inteleg notiunea de ciine comunitar.
Cainele cu stapin iese pe strada in lesa, deci legat de stapin. Trebuie sa fie vaccinat si ar mai trebui sa aiba un medalion cu numele si adresa stapinului.
Este extrem de simplu.
Adresa acelor adaposturi sa fie publica. Cine vrea sa adopte un ciine sa mearga acolo si sa-l ia.
Ba mai mult, as obliga posesorii de ciini sa-i castreze pentru a evita inmultirea intimplatoare.
Un adapost pe sector cu capacitate de maxim 500 de caini. Dupa o sapt o parte din custi se elibereaza dimineata, iar seara se umplu cu cei vinati...
Da, normal, dureaza... si totusi dupa 1-2 luni se poate vede un progres..
- injectii cu clor
- Asfixierea in saci de plastic
- Aruncare cainilor de vii in malaxorul de gunoi
- lasati in padocuri sa moara de sete/foame
- omorarea cu bata
Asta este motivul pt care am fost impotriva eutanasierii cainilor fara stapan de la bun inceput si voi vota NU la referendum.
Personal am dus la eutanasiere propriul meu porc de guinea (era bolnav la cei 8 ani ai sai, avea insuficienta adrenala, care la on se traduce prin boala Addison), suferea, asa ca a murit sub privirea si lacrimile mele la cabinetul veterinar. Dupa aceea am inmormantat pe Susi.
Toate cele bune, sa fii sanatos.
Imi curg lacrimile cand il prind si il omor barbar, strivindu-l intre unghii. Am incercat sa-l mangai pe burtica, sa-l gadil- poate moare de ras... n-a vrut sa stea!
In plus dau si cu insecticid pe jos. Un fel de atac chimic, mai ceva ca-n Siria....
Cand o sa luam toti minim 50 de purici cand iesim afara, doctorul o sa faca referndum. "Vrei sa omoram puricii fara cainii apartinatori- DA sau NU?" Tu sa votezi NU, doar ai motive serioase.
Hai ca vin si eu cu o solutie. De banii care erau pusi deoparte pentru fiul lui Oprescu angajam multi oameni (ca sa reducem din milionul ala promis de Ponta si Antonescu) si scapam de ei in cateva saptmani maxim, nu intr-un an si jumatate.
PS: am crescut caini, am adoptat caini, am gasit stapani unor maidanezi minunati dupa ce i-am deparazitat etc, nu m-am revoltat cand am stat cu fiul meu la coada la Matei Bals sa-l vaccinez dupa ce a fost muscat grav de un caine in parcul Tei, dar acum sincer nu vad alta solutie pentru ca este evident ca nu mai vorbim doar despre maidanezi, ci despre o gasca de nenorociti care vor sa faca multi bani pe seama suferintelor copiilor nostri. Si este evident ca au nevoie de acesti caini vii nu pentru ca-i iubesc, ci pentru ca ii folosesc ca sa se imbogateasca si ca sa mai castige niste alegeri din 4 in 4 ani. Gata!
2. ASPA sa coopereze cu Facultatea de Medicina Veterinara, pentru anestezii, eutanasieri sau sterilizari.
3. de ce nu se infiinteaza firme private ? sun la ei, le dau 50 ron si imi curata strada de maidanezi si imi garanteaza ca o luna de zile, daca mai vad un maidanez pe strada, o sa vina si o sa-i ridice gratuit
La 20 maidanezi/hingher/8 ore mi se pare o treaba foarte buna.
Dar daca nu picura-toarna bani, atunci nu merita. Sa vezi cate "SRL-uri dedicate" vor aparea in viitor pentru a beneficia din plin de marinimea cu care se dau banii publici. Poate ONG pro javre se vor reorienta pentru eliminare cainilor fara stapan prin eutanasiere conform legilor UE cele mai stricte.
500 RON/maidanez/KO vi se pare mult? (costa cateva zeci de lei). Pai sa nu se para!