Un anunt postat pe contul de Facebook al asociatiei Pro Civilizatie 21 arata ca initiatoarea protestului anti-maidanezi, anuntat pentru vineri seara in Bucuresti, renunta la actiune "din cauza faptului ca nu a obtinut autorizatia" si lasa la latitudinea cetatenilor daca vor sa participe in aceste conditii. Manuela Dediu, sefa serviciului de presa al Primariei Bucuresti, a declarat insa pentru HotNews.ro ca asociatia Pro Civilizatie 21 nu a depus nici o cerere pentru organizarea unui miting.

Reamintim ca pe Facebook si in presa online a circulat in ultimele zile un indemn de participare la un miting de sustinere a familiei copilului de 4 ani ucis de maidanezi in zona Parcului Tei. Mitingul ar fi trebuit sa aiba loc vineri seara, la ora 19.30, in Piata Romana din Bucuresti.

Manuela Dediu a explicat pentru HotNews.ro ca o comisie speciala din Primaria Bucuresti a primit cereri pentru doua manifestatii pe datele de 8 si 9 septembrie pe tema maidanezilor, pe care le-a autorizat. Protestul de duminica, 8 septembrie, este organizat de cintareata Nadine si va avea loc in Parcul Izvor, intre orele 11-14.

UPDATE Reprezentantii asociatiei au sustinut pentru HotNews.ro ca au depusa o cerere inregistrata la Primarie si ca autorizatia a fost data pentru luni (9 sept) in Parcul Izvor. Cu toate acestea, reprezentantii asociatiei anunta ca se vor afla vineri seara in Piata Romana pentru a protesta.

UPDATE 2 Actiunea de protest a fost aprobata sa se desfasoare luni, intre orele 18.00 si 19.45, vizavi de Palatul Parlamentului, in Parcul Izvor.

Primaria Capitalei a aratat vineri, intr-un comunicat de presa citat de Mediafax, ca la Comisia pentru Aprobarea Adunarilor Publice din cadrul municipalitatii au fost depuse doua cereri privind "adunari publice care au ca obiect cainii comunitari".

Una dintre cereri, depusa de Nadine Apostolescu in 4 septembrie, a fost aprobata in cadrul comisiei pentru duminica 8 septembrie, intre orele 11.00 si 14.00, vizavi de Palatul Parlamentului, in alveola de la Parcul Izvor.

Cealalta cerere de protest, depusa de Victor Laurentiu Stancu, a fost aprobata pentru luni 9 septembrie, intre orele 18.00 si 19.45, tot vizavi de Palatul Parlamentului, in alveola de la Parcul Izvor.

Municipalitatea a precizat ca, in cazul celei de-a doua cereri, solicitantul a vrut initial aprobare pentru vineri 6 septembrie, in Piata Universitatii, iar apoi la Piata Romana.

"Reprezentantii comisiei au explicat ca in niciuna din aceste doua locatii nu pot fi aprobate solicitari de protest, intrucat la Piata Universitatii exista deja proteste spontane (Rosia Montana), iar in Piata Romana nu exista un spatiu adecvat pentru astfel de manifestari. Pe cale de consecinta, domnul Stancu Victor Laurentiu si-a modificat cererea alegand ca loc de desfasurare alveola de la Parcul Izvor, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, in data de 09.09.2013", se arata in comunicatul de presa al municipalitatii.

Reprezentantii Primariei au mentionat ca toate adunarile publice sunt stabilite in cadrul Comisiei pentru Aprobarea Adunarilor Publice, din care fac parte reprezentanti ai Politiei Capitalei, ai Brigazii Rutiere, ai Jandarmeriei Bucuresti, ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Politiei Comunitare a Municipiului Bucuresti, ai Administratie Strazilor, ai Administratie Lacuri Parcuri si Agrement, ai Serviciului de Protectie si Paza.

"Numai dupa ce acestia propun, cererea ajunge pentru aprobare la primarul general. In consecinta, propunerea pentru Piata Romana nu i-a fost prezentata primarului general", a mai precizat municipalitatea.