Organizarea referendumului privind cainii comunitari va fi supusa vineri aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Consilierii generali urmeaza sa se pronunte, in sedinta, daca sunt de acord sau nu cu intrebarea care va fi adresata populatiei la referendumul local care ar putea sa aiba loc pe 6 octombrie, potrivit Agerpres.

'Intrebarea pe care o vom propune maine (n.r. vineri) spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru referendum este urmatoarea: 'Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?' Termenul legal este de sapte zile', a anuntat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul-sef a discutat joi cu primarii celor 6 sectoare, dar si cu prefectii din Bucuresti si Ilfov, pentru a stabili masurile imediate privind situatia cainilor comunitari.

El a precizat ca pana la organizarea referendumului cainii vor fi stransi de pe strazi.

'Pana la referendum ne vedem de treaba si ii strangem de pe strada, asa cum v-am spus, cu alte capacitati marite fata de ce am avut la dispozitie', a explicat primarul Oprescu, dupa intalnirea cu autoritati din Bucuresti si Ilfov.

Acest demers a fost initiat dupa ce un copil de patru ani a fost ucis de cainii maidanezi pe un teren de langa Parcul Tei din Capitala.