Peste 1.000 de oameni au reluat si Joi protestul din Bucuresti indreptat impotriva guvernului si proiectului de la Rosia Montana, care a primit unda verde de la Executiv. Manifestantii au resuit sa-i pacaleasca pe jandarmi si s-au impartit in mai multe grupuri ajungand in final sa ocupe carosabilul din dreptul Pietei Universitatii si din Piata Constitutiei din fata Palatului Parlamentului. Au avut loc mai multe imbranceli, dar nu s-au semnalat probleme majore. "Iesiti din casa/daca va apasa" si "Uniti salvam Rosia Montana" au fost scandarile serii.

  • HotNews a transmis LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor

Ora 01:00 In fata Parlamentului mai sunt circa 200 de oameni. Mai multi biciclisti merg in cerc pe biciclete purtand steaguri

Ora 00:30 Protestul din Piata Universitatii se stinge. Mai sunt circa 50-100 de persoane

Ora 00:15 Carosabilul este blocat in continuare si in Piata Universitatii. Aproximativ 200 de manifestanti se afla pe bulevardul Regina Elisabeta, in dreptul statuilor. Cordonul de jandarmi se intinde pana la rondul de la Universitate, iar protestatarii se imputineaza.

Ora 00:00 Se canta si se scandeaza. Serviciul de paza al Parlamentului a oprit iluminarea exterioara, cel mai probabil pentru a impiedica fotografierea si filmarea cladirii.

Ora 23:50 Circa 200 de manifestanti au ocupat Piata Constitutiei si au blocat carosabilul pe ambele sensuri de mers. Evenimentul are parte de o reflectare minimala la principalele televiziuni de stiri. Nasul TV a transmis imagini de la protest in reluare.

Nu exista echipaje de jandarmi in zona ci doar de politie rutiera.

Ora 23:44 Multimea pleaca spre Parlament si se striga "Iesiti din casa/daca va pasa"

Ora 23:44 Au loc discutii in randul manifestantilor daca sa se ocupe Piata Unirii sau sa se mearga in fata Parlamentului. Multimea pleaca spre Parlament si se striga "Iesiti din casa/daca va pasa"

Ora 23:38 Cateva sute de persoane au coborat pe Calea Victoriei catre cheiul Dambovitei si au ocupat intersectia si podul. Manifestantii sunt dispersati in mai multe zone din Centrul Vechi, iar jandarmii nu-i pot bloca

Ora 23:34 Manifestantii au intrat pe strada Stavropoleos si au intrat pe Calea Victoriei pe carosabil

Ora 23:28 Manifestantii au intrat pe strada Toma Caragiu (zona Biserica Rusa), pe Ion Ghica si se indreapta spre Lipscani

Ora 23:15 Lucrurile s-au linistit, iar protestatarii s-au reintors in zona statuilor. Carosabilul ramane ocupat

Ora 23:10 Manifestantii incearca sa rupa cordoanele de jandarmi si sa ocupe rondul din Piata Universitatii. Au loc cateva imbranceli fara ca lucrurile sa degenereze deocamdata

Ora 23:05 Jandarmii nu au mai blocat strada si practic i-au dirijat pe manifestanti pe Blvd. Elisabeta in dreptul statuilor unde au ocupat carosabilul. Circulatia este blocata

Ora 23:03 Protestatrii au pornit pe strada Edgar Quinet in incercarea de a ajunge in Bulevardul Regina Elisabeta, la fel ca in a doua zi de proteste.

Ora 23:00Manifestantii s-au reintors in zona fantanilor. Sunt circa 1.000 de oameni. Se scandeaza "Uniti, salvam Rosia Monta"

Ora 22:57 Cateva sute au incercat sa ajunga pe Calea Victoriei dar au fost blocati de jandarmi pe strada Biserica Ene

Ora 22: 50 Protestatarii incearca sa rupa cordoanele de jandarmi si sa ocupe carosabilul dar jandarmii i-au blocat.

Ora 22:30 Potrivit reporterului HotNews, numarul manifestantilor este in usoara crestere, dar mai putini decat in seara precedenta. In piata se scandeaza "A plecat presa/e prea scurta lesa"

Ora 21:30 In piata mai sunt in jur de 500 de protestatari

Ora 20.35: Jandarmii au intrat in dispozitiv, pe trotuarul bulevardului Nicolae Balcescu

Ora 20.25: Numarul manifestantilor a ajuns la citeva sute

Ora 19.45: In Piata au ajuns deja 50 de protestatari. In zona sint si circa zece jandarmi