Victor Ponta a spus joi "politizarea este o porcarie" atunci cind a fost intrebat cum comenteaza declaratia lui Crin Antonescu despre maidanezi. Crin Antonescu a declarat ca "referendumul propus de Oprescu este inutil, e mai logica solutia cu Ordonanta de Urgenta propusa de Basescu". Ponta a respins inca o data sugestia presedintelui Basescu de a adopta o ordonanta de urgenta care sa permita eutanasierea, spunind ca prefera o lege, care este mai "serioasa".

Ponta a facut referire la un proiect de lege aflat in Parlament care nu prevede nimic legat de eutanasiere. Proiectul se afla in dezbatere la comisiile parlamentare, insa premierul spune ca "Saptamana viitoare, proiectul de lege care e in faza finala la Camera Deputatilor, dupa consultari cu autoritatile locale, se va adopta clar o decizie, sa fie o decizie finala si sa fie implementata."

"Nu cred ca se va rezolva problema intr-o zi sau intr-o luna dar e foarte clar ca e un moment din care nu se mai poate spune ca nu mai facem nimic. Dupa 14 ani de proiecte, de promisiuni. Eu am responsabilitate pentru toti cei 20 de milioane de romani. Din 2000 incoace numai povesti si minciuni si batalii politice. Dupa atataea dezbateri care au esuat, saptamana viitoare Parlamentul trebuie sa ia decizia , chiar hiar daca sunt decizii dificile si acestea trebuie implementate de autoritatile locale", spune Victor Ponta.

Chestionat in legatura cu declaratia lui Crin Antonescu privind eutanasierea cainilor, Victor Ponta a raspuns ca "Da, asta a fost o prostie, cu ordonanta. Dumneavostra ma intrebati altceva. Niciun om serios nu putea sa isi inchipuie ca marti seara spun la televizor si miercuri avem ordonanta in Guvern. Eu vorbesc de o chestie serioasa. Legea este la Camera Deputatilor, camera decizionala, si saptamana viitoare se va lua o decizie. Niciodata nu mi se pare inutila consultarea populatiei dar de data aceasta, saptamana viitoare, avem ocazia sa adoptam legea."