Andreea Felicia Anghel, mama lui Ionut Anghel, copilul in varsta de 4 ani ucis luni la pranz de o haita de caini maidanezi in zona Parcului Tei din Bucuresti, a postat un mesaj sfasietor pe Facebook: "Sa citim putin Constitutia Romaniei... Articolul 1 aliniatul 5 si Articolul 22 Aliniatul 1 si 2... As vrea sa inteleg cum se garanteaza ." De asemenea, mama lui Ionut Anghel, micutul care este inmormantat astazi, indeamna oamenii sa participe la mitingul impotriva cainilor maidanezi si de sustinere a familiei copilului ucis, programat vineri, intre orele 19:30 si 21:30, in Piata Romana.

Andreea Felicia Anghel continua citand si alte prevederi din Constitutie:

ARTICOLUL 1

(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

ARTICOLUL 22

(1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.

(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.

  • Miting anti-maidanezi si de sustinere a familiei Anghel

Organizatia non-guvernamentala "Pro Civilizatie Secolul 2" organizeaza un miting anti-maidanezi si, in acelasi timp, de sustinere a familiei copilului ucis de maidanezi.

"VREM RIDICAREA DEFINITIVA A CAINILOR MAIDANEZI DE PE STRADA!

Haideti sa ne strangem cat mai multi VINERI, in PIATA ROMANA - incepand de la ora 19,30 pana la ora 21,30 - la un MITING AUTORIZAT, pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primarii) sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea DREPTULUI LA VIATA, LINISTE SI SIGURANTA, PENTRU NOI SI FAMILIILE NOASTRE!

NU MAI VREM COPII MUTILATI SI UCISI DE CAINII FARA STAPAN!

NU MAI VREM SA FIM TERORIZATI DE CAINII MAIDANEZI!"

"Va asteptam sa fiti alaturi de noi si sa aratam autoritatilor ca ne-am saturat de maidanezi pe strazi. Ne-a ajuns! Baietelul de patru ani nu e primul copil ucis. Maine, copilul oricaruia dintre noi se poate afla in pericol!", scriu organizatorii mitingului pe pagina de Facebooka evenimentului.

"Va asteptam pe toti cu afise, bannere si orice alt material aveti pentru acest miting, cu imagini si cu sloganuri impotriva autoritatilor si a acelor ONG-uri care ne-au umplut de maidanezi, in timp ce ei s-au imbogatit pe seama suferintei umane si e unor biete animale!

Va rugam incercati sa evitati atacurile la persoana sau mesajele politice. Aceasta problema nu este una politica, ci una de natura mafiota si criminala. Politicienii doar au folosit aceasta chestiune ca instrument electoral in perioada alegerilor, toti dovedindu-se incapabili sau de-a dreptul IMPOTRIVA rezolvarii acestei situatii/ RAUVOITORI.

Acest miting se doreste a fi apolitic si cu un mesaj impotriva tuturor administratiilor si a acelor presupuse ONG-uri care de 23 de ani se imbogatesc, nefacand nimic concret pentru rezolvarea acestei probleme. Exista o lege care le spune ca RETERITORIALIZAREA = ABANDON! si LEGEA IN VIGOARE NU SE APLICA! Demisia unui oficial reprezinta un scop secundar al acestui demers.

Vrem sa vedem ca se aplica legea si ca persoanele care au contribuit la conjunctura nefericita a UCIDERII lui Ionut sa fie bagati la inchisoare! La fel cum merita toti cei care au contribuit la situatii similare in celelalte cazuri de CRIME odioase din trecut!

1. Exista un proprietar al terenului abandonat - de ce nu era ingradit corespunzator?

2. Exista un ONG care a adoptat acei caini si i-a lasat liberi pe maidan?

3. Exista niste vecini care au hranit in mod ilegal acei caini, incurajandu-i sa devina teritoriali in acel spatiu?

In orice tara civilizata proprietarul de teren, pe spatiul caruia se intampla o crima din iresponsabilitatea acestuia, este acuzat de omor din culpa. La fel cu proprietarii acestor caini, in cazul asta ONG-urile care i-au adoptat si apoi i-au abandonat."