Ionut Anghel, copilul in varsta de 4 ani sfasiat de caini luni la pranz, in zona Parcului Tei din Bucuresti, este inmormantat joi. Intrebat de jurnalisti ce urmeaza sa faca dupa moartea lui Ionut, tatal copilului a spus ca nu stie si deocamdata se ocupa de inmormantare. "Cea mai mare pedeapsa pentru cei responsabili este sa rezolve problema cainilor", a spus acesta, acuzand autoritatile ca nu au rezolvat problema animalelor de pe strazi din cauza ca nu au avut niciun interes sa o faca.

Valentin Anghel le-a mai spus jurnalistilor ca l-a invitat pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la inmormantare "ca sa il vada" pe copil, insa edilul a trimis doar o coroana de flori.

"Eu ca parinte nu o sa am niciodata constiinta impacata. Pentru cei care spun totusi asta, ii rog sa vina sa vada si apoi sa spuna ca au constiinta impacata", a mai spus Valentin Anghel.

De altfel, parintii lui Ionut Anghel au luat decizia ca, pe parcursul ceremoniei de inmormantare, sicriul alb in care se afla trupul copilului, mutilat de atacul cainilor maidanezi, sa nu fie acoperit.

Ionut Anghel (4 ani) a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul sau fiind gasite sute de plagi, a declarat marti, pentru Mediafax, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala. Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

In urma cu o zi, Valentin Anghel declara ca fiul sau nu a fost "muscat, ci mancat de caini".

Cazul este instrumentat de Serviciul Criminalistic si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Singurele sanctiuni aplicate pana acum pentru moartea copilului sunt amendarea cu 2.000 de lei a proprietarului terenului pe care s-a produs tragedia si cu 300 de lei a paznicului. De asemenea, Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, a demis doi directori din subordinea sa.

Un miting autorizat anti caini maidanezi si de solidaritate cu familia Anghel este programat vineri, intre orele 19:30 si 21:30, in Piata Romana din centrul Capitalei.

  • Miting anti-maidanezi si de sustinere a familiei Anghel

Organizatia non-guvernamentala "Pro Civilizatie Secolul 2" organizeaza un miting anti-maidanezi si, in acelasi timp, de sustinere a familiei copilului ucis de maidanezi.

Pe pagina de Facebook a evenimentului si-au anuntat deja prezenta la mitingul de maine, pana joi la ora 18:00, aproape 2.500 de oameni.

"VREM RIDICAREA DEFINITIVA A CAINILOR MAIDANEZI DE PE STRADA!

Haideti sa ne strangem cat mai multi VINERI, in PIATA ROMANA - incepand de la ora 19,30 pana la ora 21,30 - la un MITING AUTORIZAT, pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primarii) sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea DREPTULUI LA VIATA, LINISTE SI SIGURANTA, PENTRU NOI SI FAMILIILE NOASTRE!

NU MAI VREM COPII MUTILATI SI UCISI DE CAINII FARA STAPAN!

NU MAI VREM SA FIM TERORIZATI DE CAINII MAIDANEZI!"

"Va asteptam sa fiti alaturi de noi si sa aratam autoritatilor ca ne-am saturat de maidanezi pe strazi. Ne-a ajuns! Baietelul de patru ani nu e primul copil ucis. Maine, copilul oricaruia dintre noi se poate afla in pericol!", scriu organizatorii mitingului pe pagina de Facebooka evenimentului.

"Va asteptam pe toti cu afise, bannere si orice alt material aveti pentru acest miting, cu imagini si cu sloganuri impotriva autoritatilor si a acelor ONG-uri care ne-au umplut de maidanezi, in timp ce ei s-au imbogatit pe seama suferintei umane si e unor biete animale!

Va rugam incercati sa evitati atacurile la persoana sau mesajele politice. Aceasta problema nu este una politica, ci una de natura mafiota si criminala. Politicienii doar au folosit aceasta chestiune ca instrument electoral in perioada alegerilor, toti dovedindu-se incapabili sau de-a dreptul IMPOTRIVA rezolvarii acestei situatii/ RAUVOITORI.

Acest miting se doreste a fi apolitic si cu un mesaj impotriva tuturor administratiilor si a acelor presupuse ONG-uri care de 23 de ani se imbogatesc, nefacand nimic concret pentru rezolvarea acestei probleme. Exista o lege care le spune ca RETERITORIALIZAREA = ABANDON! si LEGEA IN VIGOARE NU SE APLICA! Demisia unui oficial reprezinta un scop secundar al acestui demers.

Vrem sa vedem ca se aplica legea si ca persoanele care au contribuit la conjunctura nefericita a UCIDERII lui Ionut sa fie bagati la inchisoare! La fel cum merita toti cei care au contribuit la situatii similare in celelalte cazuri de CRIME odioase din trecut!

1. Exista un proprietar al terenului abandonat - de ce nu era ingradit corespunzator?

2. Exista un ONG care a adoptat acei caini si i-a lasat liberi pe maidan?

3. Exista niste vecini care au hranit in mod ilegal acei caini, incurajandu-i sa devina teritoriali in acel spatiu?

In orice tara civilizata proprietarul de teren, pe spatiul caruia se intampla o crima din iresponsabilitatea acestuia, este acuzat de omor din culpa. La fel cu proprietarii acestor caini, in cazul asta ONG-urile care i-au adoptat si apoi i-au abandonat."