Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi dimineata, la Cluj Napoca, ca nu crede ca referendumul propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reprezinta o solutie pentru problema cainilor maidanezi. Liderul PNL a adaugat ca primarii altor orase au rezolvat problema cu actuala legislatie.

"Imi spun o parere personala, ca cetatean si locuitor in Bucuresti. Referendumul nu are ce sa comunice nou. Raspunsul e clar: niciun bucurestean si nici cel mai mare iubitor de caini nu vrea sa vada caini pe strada. Atunci la ce sa fac referendumul", a afirmat Crin Antonescu, pe santierul noii piste a Aeroportului International Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Presedintele PNL a adaugat ca problema cainilor fara stapan este o chestiune de civilizatie: "Singurul lucru pe care il simtim toti dincolo de durere si solidaritate cu familia victimei si dincolo de indignare e un lucru dureros de simplu. Nu putem avea pretentia ca suntem o tara civilizata, nu vorbesc de UE, cata vreme se intampla asa ceva. Din pacate nu este primul caz. Al doilea lucru pe care vreau sa-l spun e ca este cu adevarat dezgustator daca ajungi sa vezi cum unii politicieni incearca sa castige niste puncte electorale, sa arunce vina pe altii, sa speculeze pana si asemenea tragedie cand este evident ca e o problema a noastra, a tuturor ca societate, ca administratie. Nu sunt de acord ca este o problema legislativa. (...) Problema noastra nu este daca ucidem sau nu cainii, ci ca pe strada sa nu mai fie caini fara stapan. Si daca vrem sa nu mai fie caini trebuie sa ii prinzi. Problema e ca ai nevoie de un plan, de un buget, de niste oameni care sa prinda acesti caini."

Primarul general Sorin Oprescu a declarat miercuri ca in ultima saptamana din septembrie sau in prima saptamana din octombrie ar putea organiza un referendum privind eutanasierea cainilor maidanezi. Edilul a explicat ca prin acest referendum vrea sa puna presiune pe Parlament sa adopte o lege dupa cum vor cetatenii. Intrebat ce parere are despre solutia propusa de Traian Basescu, de modificare a legii printr-o Ordonanta de urgenta, edilul a declarat ca este adevarat ce a spus presedintele, dar va face cum doresc cetatenii.