Asociatia "Cutu, Cutu" a reactionat la afirmatiile de marti seara ale presedintelui Traian Basescu si a precizat ca legea sterilizarii nu a existat niciodata, existand doar un proiect de lege in parlament.

Asociatia sustine, in comunicatul de presa, ca tocmai pentru ca nu exista legea sterilizarii sunt atat de multi caini pe strada.

"Doar Bucuresti si inca 10 localitati din tara sterilizeaza, dar aceste localitati nu fac fata avalansei de caini care migreaza dinspre alte localitati", afirma presedintele Asociatiei, Marcela Pisla.

Redam mai jos comunicatul Asociatiei Cutu, Cutu, asa cum a fost publicat pe site-ul sau:

Presedintele statului a declarat pe 3 septembrie 2013 ca metoda sterilizarii este e o solutie pe termen lung, care, "din 2004, s-a dovedit ca nu da rezultate". Este extrem de regretabil ca o asemenea eroare si dezinformare vine de la cel mai inalt nivel !! (sic)

Noi nu avut sterilizare niciodata! Legea sterilizarii nu a existat vreodata ! Exista doar un proiect de lege privind sterilizarea care zace din 2007 in asteptare prin Parlament.

Din 2004 se sanctioneaza insa "cruzimile impotriva animalelor" gratie Legii nr. 60 din 24 martie 2004 privind ratificarea Conventiei europene pentru protectia animalelor de companie, semnata de Romania la Strasbourg la 23 iunie 2003 (Publicata in M. Of. nr. 400 din 5 mai 2004) si care spune ca "nimeni nu trebuie sa cauzeze inutil durere, suferinte fizice unui animal de companie" sau ca "trebuie sa ii asigure, in cantitate suficienta, hrana si apa, posibilitatea de miscare".

Unde este cuvintul sterilizare?! CUM POATE DA ESEC O METODA CARE NU S-A APLICAT??? Asta este uluitor.

Tocmai, pentru ca nu avem legea sterilizarii avem multi caini pe strada! Primariile nu sunt obligate sa sterilizeze cainii si nici proprietarii. Cainii se inmultesc in voie!!

Doar Bucuresti si inca 10 localitati din tara sterilizeaza, dar aceste localitati nu fac fata avalansei de caini care migreaza dinspre alte localitati.

Cerem de urgenta, cum am facut -de mii de ori, si dv mass media stiti, caci v-am informat constant, votarea LEGII STERILIZARII, fara de care nu "scapam" de cainii de pe strada!