Kuki Barbuceanu, director de programe al Fundatiei Vier Pfoten, a declarat pentru DCNews ca nu este sigur ca autoritatile au capturat cainii agresivi din zona Tei. Intrebat cine poarta raspunderea in cazul in care un astfel de animal face victime, Barbuceanu a raspuns ca "Daca incidentul are loc in spatiu public, adoptatorul e de vina, este raspunderea sa. Daca un om intra intr-o incinta unde se afla un caine agresiv sau nu, raspunderea o poarta cel care a efectuat o patrundere neautorizata. Nu e raspunderea mea daca un om sare gardul si imi intra in curte. A intrat un om neautorizat si la Iovan in casa, iar proprietarul l-a impuscat si nu a patit nimic!".

Kuki Barbuceanu a mai precizat ca "Legea obliga adoptatorul sa asigure cainelui hrana, adapost, apa, posibilitate de miscare, tratament medical."

Reprezentantul Vier Pfoten "Adultii care au in grija copilul trebuie sa-l protejeze. Copilul nu trebuia lasat nesupravegheat. Putea sa cada in lac sau sa-l atace un dezaxat. Am inteles ca bunica a asteptat 45 de minute, pe banca, pana sa-i caute. Desigur, daca e o zona in care tii caini agresivi, trebuie sa existe garduri, ca sa nu poata iesi la trecatori. Sau sa fie in lant. Sunt caini agresivi care nu ies toata viata din padoc. Totusi, nu sunt sigur ca animalele capturate, pe care le-am vazut la televizor, ar fi agresive. Sunt 4-5 caini in varsta de 10-12 ani, castrati. Toti au stat sa fie mangaiati, dau din coada la apropierea omului, nici unul nu a sarit sa muste, pana n-au fost incercari de prindere. Mie nu-mi par agresivi. Poate sunt si altii, care au atacat si care nu au putut fi prinsi."