Statuia lui George Enescu, inaugurata duminica in Bucuresti
La eveniment au participat oameni politici, ambasadori, artisti si oameni de cultura, printre care s-au aflat fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, ministrul Culturii, Daniel Barbu, si academicianul Razvan Theodorescu, potrivit Agerpres.
Dupa un moment muzical, in cadrul caruia trecatorii au putut audia cele mai cunoscute compozitii ale marelui George Enescu, statuia a fost dezvelita.
"Constantin Baranschi a ajuns cu privirea dincolo de materia de la picioarele lui. Personajele lui... respira! A dat pietrei viata, cu usurinta marilor sculptori ai Renasterii. Contemporan lui Baraschi, in odaia lui din Bucuresti, Viena sau Paris, George Enescu a ascultat soaptele pamantului natal si a asternut pe solfegiu rasul de copii, ciocarlia, buciumul ciobanilor si fosnetul de stejar din Bucovina, toate, impreuna, intr-o Rapsodie care ne va vraji mereu. Cei doi mari artisti ne vorbesc astazi, nu prin cuvinte, ci prin operele lor, care i-au depasit in dainuinta si care vor supravietui din generatie-n generatie pana la sfarsitul lumii", a spus primarul Sorin Oprescu.
Inaugurarea statuii lui George Enescu in Bucuresti vine in contextul deschiderii oficiale a Festivalului International 'George Enescu'.
Editia 2013 a Festivalului International 'George Enescu' a debutat duminica seara la Sala Mare a Palatului cu un concert inaugural sustinut de prestigioasa orchestra Staatskapelle Berlin, care l-a avut la pupitru pe maestrul Daniel Barenboim.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
In cel mai rau caz, luate DUPA inchierea ceremoniei, dar oricum, de acolo!
Ce este asa de greu?!