Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, prezent sambata la ceremonia de beatificare a monseniorului Vladimir Ghika, la Romexpo, a declarat ca a avut relatii bune cu biserica si pe cand era prim-secretar al Partidului Comunist Roman (PCR), transmite Mediafax.

"Este o manifestare de interes national si care da o anumita imagine si in afara. Este un semnal important pe care Vaticanul l-a dat", a spus Ion Iliescu la iesirea de la ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika, ce a avut loc sambata la Romexpo, in Capitala.

Iliescu a mentionat si ca a avut relatii bune cu biserica si in perioada in care era un membru important al PCR.

"Eram prim-secretar de partid comunist, la Iasi, '74 - '79. Eu am avut relatii bune cu biserica la Iasi, si cu Biserica Ortodoxa, cu mitropolitul de atunci, Teoctist, care a devenit dupa aceea patriarh, si cu Biserica Catolica din Iasi. Le-am aprobat catolicilor sa-si construiasca biserica la Butea, pe malul Siretului. Am avut relatii deschise, de atunci, si constructive cu toate bisericile, iar dupa 1989 si cu monseniorul Robu (Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti n.r.), care este un om deosebit", a declarat Ion Iliescu.

Ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika, organizata de Arhiepiscopia Romana-Catolica din Bucuresti, a avut loc sambata la Romexpo, cu participarea a peste 8.000 de persoane.