Examenele sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2013 s-au incheiat astazi, cu proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. 43.512 absolventi de liceu s-au prezentat la acest examen, cu peste 10.000 mai putini decat s-au inscris. 73 dintre candidati au fost eliminati pentru ca au incercat sa copieze, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro. In total, 309 elevi au fost dati afara din examenele de bacalaureat in sesiunea a II-a, pentru tentative de frauda.

Bilantul elevilor eliminati din toate examenele sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2013, pentru ca au incercat sa copieze, este 309, anunta Ministerul Educatiei. Amintim ca astazi s-a desfasurat ultimul examen al acestei sesiuni de BAC: proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. De la aceasta proba au fost eliminati 73 de candidati, deoarece au avut asupra lor materiale interzise in timpul probei - fituici, dispozitive electronice etc.

129 de elevi au fost dati afara din examenul de Limba si literatura romana, 1 candidat din examenul de Limba si literatura materna si 106 de la proba obligatorie a profilului. Toti acesti elevi, eliminati deoarece au fost surprinsi copiind, nu vor mai avea dreptul sa participe la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului, respectiv iunie-iulie 2014 si august-septembrie 2014.

La proba scrisa la alegere a profilului si specializarii s-au prezentat 43.512 candidati, desi se inscrisesera 53.837 de absolventi.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc luni, 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor putea fi depuse, in aceeasi zi, in intervalul orar 12.00 - 16.00. Solutionarea contestatiilor este programata in zilele de 3 si 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice joi, 5 septembrie.

Citeste si: