Fostii ambasadori americani la Bucuresti Jim Rosapepe, J.D. Crouch, Michael Guest si Mark Gitenstein cer Congresului, printr-un editorial comun publicat in Washington Post, sa relaxeze conditiile de acordare a vizei pentru cetatenii romani.

Demersul ambasadorilor vine pe fondul dezbaterilor din Congresul SUA privind a reforma a legilor privind acodarea de vize.

Fragment din editorialul semnat de cei 4 ambasadori:

Suportul nostru propriu reflecta convingerea ca actuala legislatie americana porivind vizele restring pe nedrept dreptul de calatorie pentru cetateni pe care tara noastra ar trebui sa-i primeasca cu bratele deschise. Noi toti am fost ambasadori ai SUA in Romania. In aceasta calitate fiecare am intalnit o multime de romani care impartasesc valorile americane si ne respecta tara, dar care au fost impiedicati sa viziteze SUA, de obicei pentru ca veniturile lor erau considerate scazute dupa standardele americane. Prezumtia ca acestia ar intentiona sa ramina ilegal in SUA - lasindu-si in urma cultura, familia si prietenii - a fost deseori gresita.