Actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, a suferit, joi, un transplant de rinichi, la un spital din Cluj-Napoca, informeaza un comunicat al institutiei de spectacole pe care acesta o conduce.

"Tin sa multumesc din tot sufletul echipei conduse de profesorul Mihai Lucan si, bineinteles, lui personal, omul caruia ii datorez de ieri, viata", a declarat actorul, vineri dimineata, scrie Mediafax.

Operatia a fost efectuata cu succes la Cluj-Napoca de echipa condusa de reputatul prof. univ. dr. Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal de la Cluj si seful catedrei de Urologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu".

Dupa ce a jucat la Sala Savoy din Capitala in toate spectacolele stagiunii 2012 - 2013, dupa zecile de turnee efectuate in tara si strainatate si dupa ce a jucat in fiecare sambata, in iulie si august, la Teatrul de Vara "Herastrau", in seria de spectacole "O seara la Revista" din cadrul stagiunii estivale a Teatrului de Revista " Constantin Tanase", spectacolele fiind transmise live de TVR2 - o premiera absoluta dupa mai bine de 25 de ani -, starea de sanatate a marelui actor s-a inrautatit.

Astfel, acesta a fost supus, joi, unei interventii chirurgicale complicate de transplant renal.

Actorul Alexandru Arsinel s-a nascut pe 4 iunie 1939, in localitatea Dolhasca, judetul Suceava. In anul 1962, el a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti. Este vedeta a Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, dar si director al institutiei.

Alaturi de Stela Popescu, el a format un cuplu artistic celebru atat in tara, cat si in strainatate. Pentru activitatea lor, cei doi actori au fost rasplatiti, in anul 2002, cu premiul special al UNITER pentru teatrul de revista. A jucat in filme precum "Ana si... hotul" (1981), "Miss Litoral" (1990), "Anotimpul iubirii", "In fiecare zi mi-e dor de tine", "A doua cadere a Constantinopolului" (1994), "Paradisul in direct" (1995), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001).

In februarie 2004, Arsinel a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter.