Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Guvernul va incerca sa achizitioneze o aeronava de 12 locuri care ar urma sa fie folosita pentru deplasari oficiale, transmite Agerpres. Potrivit premierului, o astfel de achizitie ar reduce costurile de deplasare ale presedintelui tarii, ale prim-ministrului, ale presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si pe cele ale ministrilor. La ra actuala, pentru deplasarile oficiale se foloseste o aeronava TAROM.

"Vreau sa va spun ca suntem singura tara din Uniunea Europeana care nu are o aeronava oficiala. Folosim aeronava de la TAROM, care este foarte mare si foarte scumpa si care, in toamna, iese din functiune. Incercam sa avem o aeronava de 12 locuri, care sa reduca aceste costuri de deplasare ale presedintelui, primului ministru, presedintilor celor doua camere si ale ministrilor, asa cum au toate tarile din zona. Slovenia, Slovacia, Serbia, Croatia au aeronave. Ne costa mult mai mult sa mergem de fiecare data cu o aeronava inchiriata", a declarat seful Executivului, cu ocazia predarii mandatului de ministru al Transporturilor Ramonei Manescu.

Premierul Ponta a precizat, totodata, ca Ministerul de Finante va informa presa cu privire la sumele cheltuite cu deplasarile de catre demnitari.

"O sa incercam pana la sfarsitul anului sa va spunem cat s-a cheltuit pentru transportul demnitarilor: presedinte, prim-ministru, presedintii celor doua camere ale Parlamentului", a aratat Ponta.