Un absolvent de liceu a fost dat afara din examenul de Bacalaureat - sesiunea de toamna - dupa ce din greseala si-a dat telefonul pe speaker si intreaga sala a auzit cum un prieten ii dicta rezolvarile, scrie ProBraila.ro. Incidentul s-a petrecut la Colegiul Tehnic "Panait Istrati" din Braila.

Tanarul a intrat in sala de examen cu telefonul mobil si cu o casca fara fir, desi metodologia interzice introducerea si folosirea in timpul probelor a oricaror dispozitive electronice sau materiale ajutatoare. Dupa distribuirea subiectelor si inceperea examenului, absolventul a dat din greseala telefonul pe speaker, scrie ProBraila.ro.

In acest fel, membrii comisiei si ceilalti candidati la BAC au auzit cum un prieten ii dicta prin telefon rezolvarea subiectelor. Membrii comisiei l-au dat afara din examen si, potrivit metodologiei, tanarul nu mai poate participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii sau a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Se considera ca acesti candidati nu au promovat examenul de bacalaureat.

De asemenea, absolventii care au fost eliminati pentru copiat din examen vor relua integral examenul de bacalaureat cel mai devreme in a treia sesiune dupa cea in timpul careia au fost eliminati.

124 de absolventi au fost eliminati luni din examenul scris de Limba si literatura romana pentru ca au incercat sa copieze, a anuntat Ministerul Educatiei.

Citeste si: