Vremea se va mentine calduroasa in sud si sud-est, in timp ce in restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii august. Vor fi innorari temporare la munte, in sudul Transilvaniei, Oltenia, zona deluroasa a Munteniei si a Moldovei, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice, transmite Mediafax.

In restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-est, dar trecator si asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22...23 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 34 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime in general intre 11 si 21 de grade.

  • La Bucuresti

Vremea va fi in continuare calduroasa, cu o maxima termica de 32...33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 17...19 grade.

  • La munte

Cerul va fi temporar noros in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, unde local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in timp ce in restul zonei montane cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene isi vor face aparitia doar izolat. Temperatura aerului va marca o usoara scadere.

  • La mare

Vremea va fi predominant frumoasa si calda. Cerul va fi predominant senin, cu unele innorari in nordul zonei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade, iar cele minime intre 20 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.