Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba a fost adus, marti seara, in Romania, cu o cursa de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda", inmormantarea urmand sa aiba loc vineri, la Sibiu, dupa cum a precizat fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor, Daniel Cioaba. Aeronava care a adus sicriul cu trupul lui Cioaba, apartinand companiei Turkish Airlines, a aterizat la Otopeni in jurul orei 20:30, anunta Mediafax.

Printre cei care au asteptat, la aeroport, repatrierea trupului neinsufletit al lui Cioaba s-au numarat deputatul Madalin Voicu, pastorul Calin Ioan, de la Biserica Penticostala Evanghelia din cartierul bucurestean Ferentari, si alti reprezentanti ai comunitatii romilor.

Fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor, Daniel Cioaba, a declarat ca sicriul cu trupul tatalui sau va fi dus la Sibiu in noaptea de marti spre miercuri, "pe la 12:00-1:00", iar funeraliile vor avea loc vineri. El a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca au fost trimise mai multe invitatii la inmormantare, inclusiv catre oameni politici, insa nu a dorit sa precizeze cine sunt acestia.

Florin Cioaba va fi inmormantat in Cimitirul Municipal Sibiu, langa mormantul tatalui sau, unde familia sa a concesionat o parcela de teren pe 25 de ani.

Firma care asigura serviciile funerare a mai fost angajata, in acelasi scop, la decesul a numerosi actori, cantareti, sportivi si politicieni, printre care Gheorghe Dinica, Ion Dolanescu, Nicolae Dobrin si Corneliu Coposu.

Autointitulatul rege al romilor a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.