Principesa Irina, acuzata ca a organizat, impreuna cu sotul sau, lupte de cocosi la ferma sa din Oregon, lucra la barul din pavilion unde se organizau luptele de cocosi, unde vindea bere si taco - mancare traditionala mexicana- celor prezenti, reiese dintr-o inregistrari video realizata de doi informatori sub acoperire, potrivit The Oregonian.

O depozitie din dosar, facuta publica luni, ofera primele detalii cu privire la cele 11 lupte cu cocosi pe care, potrivit procurorilor americani, le-ar fi organizat principesa Irina si sotul ei John Wesley Walke.

In urma perchezitiei fermei, anchetatorii au descoperit 24 de arme de vanatoare, pusti si pistoale - printre care si o arma semi-automata Sig Sauer P228 - in dormitoare, birouri, bai si spalatorie.

Autoritatile au mai confiscat telefoane, 8.137 de dolari si documente ale Programului "Medical Marijuana" din Oregon pe numele lui John Walker, inregistrat ca pacient in programul de stat. Anchetatorii au mai descoperit si 24 de plante de canabis.

In depozitia semnata de agentul special John Sherman, se arata ca departamentul a infiltrat doi informatori, care purtau echipament de inregistrare audio si video, in randul participantilor la luptele de cocosi, cu misiunea sa isi faca prieteni, sa cumpere echipamentul necesar acestui sport sangeros si sa ia parte la lupte.

Informatorii au, la randul lor, un trecut infractional. Unul dintre ei a fost condamnat pentru furt, este acuzat de consum de droguri insa incearca sa obtina cetatenie americana. Celalalt a fost deportat in 1983 insa esterezident permanent legal SUA. A colaborat cu autoritatile pentru ca incearca sa obtina o sentinta mai usoara pentru acuzatii de trafic de droguri.

Munca sub acoperire a informatorilor a dus la identificarea concesionarilor, a unui portar, a unui arbitru, a unui crescator de cocosi si a unui bucatar care pregatea mancarea mexicana pentru spectatori.

Sotii Walkers vindeau alcool si mancare in pavilionul unde aveau loc luptele, se arata in depozitie. John Walker este descris, cel putin o data, ca barbatul care supraveghea situatia.

Un informator "l-a vazut pe John Walker monitorizand totul in jurul luptelor si mergand cu masina prin imprejurimi, asigurand ceea ce (informatorul - n.red.) crede a fi o functie de securitate", a scris Sherman in document.

Amintim ca Irina Kreuger Walker si sotul ei John Wesley Walker, fost ajutor de serif in comitatul Coss, sunt acuzati ca au organizat cel putin zece lupte de cocosi la ferma lor din apropiere de Irrigon, in statul american Oregon, in perioada aprilie 2012 - mai 2013, obtinand un profit de aproximativ 2.000 de dolari pe zi (1.500 de euro).

Acuzatiile care ii vizeaza sunt organizarea unui sistem ilegal de jocuri de noroc si conspiratie pentru incalcarea Legii statale privind protectia animalelor. Potrivit acuzarii, luptele implicau zeci de cocosi, echipati cu pinteni atasati de picioare, luptand pana la moarte intr-un sport sangeros interzis in prezent in 50 de state americane. Un arbitru supraveghea luptele si concesionarii vindeau bere si mancare, iar cei care administrau actiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzarii.

John si Irina Walker - impreuna cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, si Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, si prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, si Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - sunt acuzati de organizarea unor jocuri de noroc ilegale si sacrificarea ilegala a unor animale, prin lupta, la ferma sotilor Walker din comitatul Morrow. Pentru fiecare cap de acuzare, ei risca o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.