Principesa Irina, a treia fiica a regelui Mihai, si sotul sau, John Wesley Walker, sunt acuzati ca au organizat pariuri si lupte ilegale de cocosi la ferma lor din estul statului american Oregon, relateaza joi Oregonlive.com si Kval.com.

UPDATE Regele Mihai I si intreaga familie regala spera ca justitia din SUA si instantele din Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta cazul principesei Irina, se arata intr-un comunicat remis dupa ce aceasta si sotul ei au fost arestati pentru organizarea unor lupte de cocosi, citat de Mediafax.

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa. Majestatea Sa si intreaga Familie Regala spera ca justitia americana si instantele Statului Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta acest caz", se arata intr-un comunicat remis, vineri, de Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Regele Mihai I spera, de asemenea, ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze, "asa cum este legal si moral, de la inceput si pana la sfarsitul acestui nefericit eveniment", se mai arata in comunicat.

Politistii federali i-au arestat joi pe John Wesley Walker, fost adjunct de serif in Tinutul Coos (Coos County), pe Irina Walker, fiica regelui Mihai, si alte 16 persoane in Oregon si Washington.

John Wesley Walker si Irina Walker sunt acuzati, impreuna cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale. Principesa Irina si sotul sau mai sunt inculpati, alaturi de alte 12 persoane, pentru incalcarea legislatiei privind protectia animalelor prin organizarea a cel putin zece lupte ilegale de cocosi intre 1 aprilie 2012 si 19 mai 2013.

"Luptele de cocosi sunt ilegale, atat in conformitate cu legislatia federala, cat si cu legislatiile tuturor celor 50 de state", a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon.

"Nu doar ca sunt o practica barbara, dar luptele de cocosi pun in pericol sanatatea si siguranta publica si faciliteaza savarsirea de alte fapte ilegale", a adaugat procurorul.

Fiecare dintre capetele de acuzare prevede o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, sotii Walker risca sa-si piarda si ferma din Irrigon, in tinutul Morrow, statul Oregon.

John Wesley Walker a lucrat pentru politia tinutului Coos de la 1 august 1998 si pana la 30 iunie 2003, potrivit departamentului de resurse umane al tinutului.

Alteta Sa Regala Principesa Irina, in varsta de 60 de ani, s-a nascut la Lausanne si este a treia fiica a Majestatilor Lor Regele Mihai si Regina Ana. Principesa Irina a locuit cea mai mare parte a vietii in Statele Unite ale Americii. Are doi copii, Mihai si Angelica, nascuti in 1985 si 1986, din prima casatorie, cu dl John Kreuger.

Alteta Sa Regala este casatorita din anul 2007 cu domnul John Wesley Walker si locuieste in statul Oregon.