Presedintele Traian Basescu a inceput cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de nava, dupa ce s-a inscris in acest sens la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) de la Constanta, anunta Agerpres.

Fara reinnoirea brevetului de comandant, seful statului nu s-ar mai putea afla la comanda unui vapor. Totodata, pentru a putea naviga, Traian Basescu trebuie sa faca si cursuri IMO, de perfectionare.

Potrivit directorului CERONAV, Ovidiu Cupsa, presedintele a solicitat un program personal de urgenta pentru cursurile de reconfirmare a brevetului, platind 2.300 de lei fata de tariful obisnuit de 1.500 de lei.

Pe baza acestor proceduri legale, incepand cu 12 august un instructor al centrului de pregatire se deplaseaza la vila de protocol de la Neptun, Traian Basescu urmand sa termine cursurile respective la sfarsitul saptamanii viitoare.

Reconfirmarea brevetului de comandant de nava se face o data la cinci ani, iar seful statului a urmat ultimele cursuri de pregatire si perfectionare in anul 2007.