Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca va reduce numarul de posturi de la 304 la 291 si ca, urmare a acestei reorganizari a institutiei, va organiza examen in vederea selectarii functionarilor publici, concursul urmand sa aiba loc pe 14 august.

"Ministerul Fondurilor Europene va reduce numarul de posturi de la 304 la 291, potrivit Hotararii Guvernului nr. 538/2013 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 43/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Fondurilor Europene si Metodologiei de reorganizare si restructurare a Ministerului Fondurilor Europene, aprobata prin Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 681/2013", se arata intr-un comunicat transmis duminica de MFE, citat de Mediafax.

Ca urmare a reorganizarii institutiei prin reducerea numarului de posturi, Ministerul Fondurilor Europene va organiza examen "in vederea selectarii functionarilor publici care vor fi numiti in conformitate cu prevederile art. 100 alin. (1) si care indeplinesc conditiile impuse de art. 100 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (r2), cu modificarile si completarile ulterioare", adauga sursa citata.

Concursul va fi organizat in data de 14 august si va consta intr-o proba scrisa. MFE mentioneaza ca bibliografia, conditiile de participare, respectiv lista functiilor publice pentru care se organizeaza examenul au fost publicate pe pagina web a ministerului, in 6 august.