Luni, vremea va fi calduroasa in regiunile sudice si sud-vestice, iar in rest se vor inregistra valori termice apropiate de cele normale ale perioadei, anunta Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

In centrul tarii si la munte temporar innorarile vor fi accentuate si local vor fi averse, descarcari electrice si conditii de grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat in sud si in est, mai ales in zonele deluroase.Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 34 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime intre 11 si 21 de grade, usor mai mari pe litoral.

Marti, valorile termice, in crestere usoara fata de ziua anterioara, vor caracteriza o vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat chiar caniculara dupa-amiaza in sudul extrem. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in zona de munte, iar noaptea in nord-vest unde izolat vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 de grade in estul Transilvaniei si 35-36 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 14 si 24 de grade, mai scazute in depresiuni.

La Bucuresti, vremea va fi calduroasa, cu o maxima a temperaturii aerului de 33-34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 18-20 de grade.