Trei eleve de la Scoala Postliceala "Christiana" din Bacau au primit, sambata, mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzate de trafic de influenta, transmite Agerpres.

Potrivit procurorilor ce ancheteaza cazul, cele trei eleve, din postura de sefe de clasa, ar fi adunat cate 200 de lei de la colegele lor pentru ca profesorii comisiei din cadrul examenului de absolvire la specializarea "asistent medical generalist", programat saptamana viitoare, sa fie indulgenti cu elevele cursante.

Ancheta a demarat in momentul in care o eleva, careia i se ceruse suma de 200 de lei, a depus un denunt, procurorii deschizand dosar penal pentru trafic de influenta.

Cele trei tinere au fost judecate de o instanta a Tribunalul Judetean Bacau, magistratii hotarand sa aprobe solicitarea procurorilor de a le aresta preventiv pentru 29 de zile, pentru continuarea cercetarilor.

Ministerul Educatiei va derula o ancheta proprie privind situatia aparuta la Scoala Postliceala Sanitara "Christiana"

Ministerul Educatiei Nationale condamna situatia aparuta la Scoala Postliceala Sanitara "Christiana" Bacau, in urma careia trei eleve au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzate de trafic de influenta, si va demara o ancheta in acest caz, se arata intr-un comunicat transmis sambata de MEN, citat de Agerpres.

"Ministerul Educatiei Nationale condamna cu fermitate situatia aparuta la Scoala Postliceala Sanitara "Christiana" Bacau si respinge astfel de practici care exced regulamentele scolare si care nu au ce cauta in sistemul romanesc de educatie", se arata in comunicatul MEN.

In context, se reaminteste faptul ca "Ministerul Educatiei Nationale manifesta toleranta zero fata de orice act de coruptie si va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispozitie pentru a asigura legalitatea si corectitudinea organizarii si desfasurarii examenelor nationale".

"In paralel cu institutiile care fac cercetari in acest caz, Ministerul Educatiei Nationale, prin Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, va derula propria ancheta si va dispune masurile care se impun", a precizat sursa citata.