Parlamentarii Liviu Harbuz si Valer Marian, declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 9 august 2013, 11:09 Actualitate | Esenţial


Agentia Nationala de Integritate ii acuza de incompatibilitate pe parlamentarii Valer Marian (senator exclus din PSD, actual PPDD) si Liviu Harbuz (deputat PSD), precum si pe Marian Iulian Rasaliu (fost senator). ANI sustine ca Valer Marian a fost concomitent parlamentar si administrator a doua firme, in timp ce Liviu Harbuz a fost concomitent parlamentar si persoana fizica autorizata.

Valer Marian a fost de curind in atentia publica in urma unor acuze dure lansate la adresa premierului Victor Ponta, a socrului sau, Ilie Sarbu, dar mai ales la adresa lui Liviu Dragnea. Valer Marian, exclus din PSD anul acesta, a depus marturie la DNA in dosarul Referendumului de suspendare a lui Traian Basescu din 2012, acuzindu-l pe Dragnea ca a incalcat legea in calitate de secretar executiv al PSD. Imediat, liderii PSD l-au acuzat pe Valer Marian ca este bolnav psihic.


Comunicatul integral al ANIAgenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui VALER MARIAN (senator), HARBUZ LIVIU (deputat) și RASALIU MARIAN IULIAN (fost senator). Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel:

1) VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013).

Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator [...] este [...] incompatibilă cu funcția de [...] administrator [...] la societățile comerciale [...]”, și ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “Calitatea de [...] senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de [...] administrator [...] la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990 [...]”.

De asemenea, VALER MARIAN nu a menționat calitatea de administrator la societățile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declarațiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

2) HARBUZ LIVIU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”.

Astfel, HARBUZ LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat [...] este [...] incompatibilă cu [...] calitatea de comerciant persoană fizică”.

3) RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Senator în Parlamentul României (2008-2012), a participat la concursul organizat în data de 1 octombrie 2010 de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) - Brașov, în vederea ocupării funcţiei publice de conducere de Șef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite. În urma susținerii concursului, RASALIU MARIAN IULIAN a fost declarat „admis” și numit în funcția publică la data de 12 octombrie 2010, pe perioadă de timp nedeterminată.

Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, RASALIU MARIAN IULIAN s-a suspendat din funcţia publică pe durata exercitării mandatului de senator, respectiv până la data de 19 decembrie 2012. La data participării la concurs, respectiv la data ocupării funcției publice de șef serviciu, acesta deținea deja o funcție publică – Senator în Parlamentul României.

Prin urmare, RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13.10.2010 (data suspendării din funcţia publică de Șef serviciu - Serviciul Economic Recuperare Debite - A.P.I.A.) – 19.12.2012 (data reluării activităţii în funcţia publică de conducere de şef serviciu). Astfel, RASALIU MARIAN IULIAN nu a respectat dispozițiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de […] senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu excepția lui HARBUZ LIVIU, care nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, VALER MARIAN și RASALIU MARIAN IULIAN au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 9 august 20132596 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  fiind incompatibili legile votate de ei sint nule (Vineri, 9 august 2013, 11:14)

  mnicku [utilizator]

  de drept sau exista derogari ???????
  • +6 (6 voturi)    
   Viceversa (Vineri, 9 august 2013, 12:45)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

   Viceversa!!! Legile votate de parlamentarii cinstiti (citi mai exista) sint susceptibile.

   Nu stii ca puscaria a devenit conditie obligatorie intr-un CV de success?! Nici macar plagiatul nu mai este privit cu seriozitate. Cine n-are macar 6 luni de condamnare cu executare, e deja un personaj dubios, care nu merita o cariera in politica romaneasca. Iar moda asta sanatoasa se intinde incet prin toata Europa. Avem si noi contributii importante in cultura europeana moderna.
 • +9 (9 voturi)    
  Toar'su harbuz, (Vineri, 9 august 2013, 11:23)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  nu e ala cu cainii de pe vremea lui bombonel?!
  Ce ti/e cu ANI?
  Sa/i ia pe astia la puricat!
  Pai nu era mai bine ca alesii, sa nu mai fie deranjati?!
  De parca ei sunt stapani, nu noi!
  Lor ar trebui sa le fie frica de noi, nu noua de ei!
  Eu il aleg pe el, nu el pe mine!
  Dar, comunistii tot comunisti!
  Cand s/au vazut imparati, primul pe care l/au omorat, a fost tac'su!
 • +7 (7 voturi)    
  usurel (Vineri, 9 august 2013, 11:48)

  lucyan [utilizator]

  ca va aude zlati si o sa urgenteze legea de spalare si albire a alesilor usl...
  da, chiar asa, pe cine sa punem in locul lor, ca toti sunt manjiti, asu ar trebui ca romania sa fie administrata de manageri straini, incepand de la alesii locali?
  oare nu ne-ar costa mai putin, ca poate nu or fi asa lacomi ca alesii nostri si mai fac ceva si pentru popor...
 • +4 (6 voturi)    
  ar rade ANI de pe fata panatului (Vineri, 9 august 2013, 12:40)

  jackalphonse [utilizator]

  dar nu pot, ca se strica electoratul si vin alegerile prezidentiale. vorba lui ilici: ce constitutie dom'le, da drumul la lege acolo...e, uite ca nu mai merge
 • +6 (6 voturi)    
  La cati sunt in Parlament (Vineri, 9 august 2013, 12:52)

  ty [utilizator]

  te si miri ca numai pe astia i-a gasit ANI.
  • +1 (1 vot)    
   vor dispensa -dupa bunul plac (Sâmbătă, 10 august 2013, 9:05)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui ty

   Sunt cateva sute, astia doi sunt ultimii "sositi" in gasca.Este un fenomen "de masa"al usl , dar nu cred ca lipsesc cu totul nici cei din pdl .Oricum ei asa stiu, daca ei fac legile, lor nu li se aplica ci celorlalti -am vazut la actorul diaconu care a considerat ca el are o dispensa de la sfantul duh pana cand a fost "retras" de partid din spatiul public.Ca de, nu poate fi oricine demn(de iubirea/respectul publicului) in fiecare zi cum e de exemplu, Forin Piersic, adica un gigant ca om si actor in fiecare clipa a vietii pe care o traieste , nu o joaca.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version