Vineri, vremea va fi caniculara in vestul, centrul si sudul tarii si izolat in restul teritoriului, cu temperaturi maxime cuprinse intre 30 de grade pe litoral si 40 de grade in Campia de Vest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si local in cele de deal si podis, informeaza Mediafax.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza, la munte, unde izolat vor fi conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra intre 12 grade in depresiuni si in jur de 26 de grade in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, vremea se va mentine caniculara. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar cea minima de 19...21 de grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar dupa-amiaza, izolat, vor fi conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua anterioara.

La mare, vremea va fi calda, cu cerul predominant senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.